« terug naar overzicht

Dommerholtsweg 13 JOPPE

€ 2.850.000 v.o.n. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 405 m2 (59075 m2)
Aantal kamers 10 (6 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Dommerholtsweg 13, JOPPE

In het bosrijke buitengebied van Joppe, te midden van een prachtige parkachtige tuin met theekoepel, weiland, bos, gazon en veel eeuwenoud geboomte en beukenhaag, ligt dit onder architectuur gebouwde COMPLEET GERENOVEERD KARAKTERISTIEK RIETGEDEKT LANDHUIS “JOLIJT” met een driedubbele carport, een in stijl nieuw gebouwd bijgebouw welke dient als KANTOOR dan wel praktijk aan huis, annex garage, een houtberging, boomhut en een dierenverblijf aanwezig. Het geheel is gerangschikt als NSW-Landgoed en biedt vele fiscale voordelen.

‘Jolijt’ is zo’n heerlijk ouderwets woord voor ‘vreugde’. Het is afgeleid van het Franse woord ‘joli’ wat weer ‘mooi’ betekent. Het landgoed heeft de afgelopen 2 jaar een metamorfose ondergaan. Het geheel is compleet gerenoveerd, gemoderniseerd en aangepast aan de laatste technische snufjes van deze tijd waarbij de ouderwetse klasse en schoonheid in tact is gebleven. Al aan de buitenkant is het zichtbaar en voelbaar dat hieraan veel zorg en aandacht is besteed. Eenmaal binnen wordt dit vermoeden verder bevestigd: de huidige eigenaren hebben iedere hoek van het huis met trots en groot genoegen in ere hersteld. Hier voelt men dat men de kinderen zowel binnen als buiten onbezorgd kan laten opgroeien, dagelijks genietend van de paradijselijke tuin, bos en weiland op bijna 6 hectare.

Tijdloze allure
Landhuis ‘Jolijt’ is het ultieme droomhuis voor wie op zoek is naar ruimte en tijdloze allure. Het is het ideale familiehuis waarvan we anno vandaag bijna niet meer durven hopen dat het nog bestaat, laat staan dat het voor verkoop beschikbaar wordt gesteld.

Het landhuis heeft een inhoud van ruim 1.450 m³ en straalt dat ook uit. De vertrekken - verdeeld over drie etages plús wijnkelder - zijn ruim en dat wordt nog eens geaccentueerd door de tijdloze eiken vloeren die een vast gegeven zijn in nagenoeg elke ruimte. Het landhuis is zeer behaaglijk te bewonen middels een energiezuinige verwarming en koeling (luchtwarmtepompsysteem van Engeltherm).

Op het perceel zijn onder andere een driedubbele carport, een in stijl nieuw gebouwd bijgebouw welke dient als kantoor dan wel praktijk aan huis, annex garage, een houtberging en een dierenverblijf aanwezig. De oprijlaan wordt verlicht door sfeervolle verlichting.

Vanuit het landhuis heeft u een prachtig uitzicht over de parkachtige tuin met de romantische eveneens gerestaureerde theekoepel, de landerijen en het bijbehorende bos met eeuwenoude bomen.
Zowel het grote zonneterras aan de voor en zijzijde als het uitnodigende gazon rondom het huis bieden op elk moment van de dag aangename plekjes om van de zon te genieten.

Wandeling op eigen uw NSW-landgoed
Het landgoed is met zijn bijna 6 hectare zo groot dat u over uw eigen grond een wandeling kunt maken, genietend van de afwisseling van de natuur om u heen. Gazon, weiland, hagen en bos lopen vloeiend in elkaar over.

Wat is een NSW-landgoed?
Hoewel ze zijn aangelegd, vormen landgoederen pareltjes in de vrije natuur. Ze zijn opgebouwd uit uiteenlopende landschapselementen die met elkaar een veelzijdige eenheid vormen als cultuur- en natuur gebied. Kortom, eigenaren van landgoederen zijn trotse bezitters van bijzondere objecten, op unieke locaties!
De overheid heeft in 1928 de Natuurschoonwet (NSW) ingesteld, om het particuliere landgoed in Nederland in stand te houden. De NSW omschrijft een landgoed als een gebiedseenheid met minimale grootte van 5 hectare, minimaal bezet met 30 procent bos en omzomingcriteria voor landbouwgronden.
Deze wet geeft fiscale faciliteiten ofwel tegemoetkomingen aan eigenaren van onroerende zaken als een landgoed waaronder een vrijstelling van de overdrachtsbelasting en overige voordelen op het gebied van vermogens rendementsheffing, successierecht, schenkingsrecht en recht van overgang, vennootschapsbelasting;

De rest van Nederland binnen handbereik
De kwaliteit van buiten wonen wordt in belangrijke mate mede bepaald door de ligging van de locatie. ‘Jolijt’ ligt in Joppe, grenzend aan het al even fraaie Epse en Gorssel. U bent binnen 4 minuten op de snelweg A1 (op-/afrit 23); hartje Utrecht ligt slechts op 92 km afstand. De Hanzesteden Deventer (5 km) en Zutphen (7 km) zijn gemakkelijk bereikbaar en ook voor het aantrekkelijke Lochem bent u slechts ongeveer een kwartier onderweg.

Op verzoek kunnen wij een brochure doen toekomen waarin uitvoerig een rondwandeling over het landgoed en het landhuis “Jolijt” in omschreven.

Kenmerken Dommerholtsweg 13, JOPPE

Overdracht

Vraagprijs€ 2.850.000
KoopconditieVrij op naam
Aangeboden sinds15-02-2012

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Landgoed
Ligging
Aan bosrand
Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte405 m2
Inhoud1450 m3
Perceeloppervlakte59075 m2

Indeling

Aantal kamers10
Aantal slaapkamers6

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Garage
 

Luxe kenmerken indoor

KantoorruimteSauna
 

Luxe kenmerken outdoor

Jacuzzi

Locatie Dommerholtsweg 13, JOPPE

Makelaar Dommerholtsweg 13, JOPPE

Contact

Naam Makkinga de Haan Schippers Makelaars
Makelaar Logo NVM member
Adres Graaf Ottoweg 16
7241 DG LOCHEM
Nederland
Telefoon 0573-258258
E-mailadres lizamakkinga@makkinga.nl
WWW www.makkinga.nl

Contactpersoon

Naam Liza Makkinga
Telefoon 0573-258258
E-mailadres info@makkinga.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Ten Passeweg 5, 'T HARDE
€ 3.750.000 k.k.
Paauwlaan 3, WASSENAAR
€ 7.850.000 k.k.
Dorpsweg 187, MAARTENSDIJK
€ 4.200.000 k.k.