« terug naar overzicht

Moergestelseweg 52 OISTERWIJK

€ 2.900.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 200 m2 (58675 m2)
Aantal kamers 10 (7 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Moergestelseweg 52, OISTERWIJK

Landgoed Villa Capnion
Historisch Brabants landgoed met unieke eigentijdse mogelijkheden.

Het landgoed Villa Capnion moet beschreven worden als een typisch “Brabants landgoed”. De villa gelegen aan een statige private bosweg. Het naastgelegen sprookjesachtig beukenbos en bijbehorende landerijen maken het geheel tot een waardig landgoed. In 2001 heeft de huidige eigenaar de villa gerestaureerd en nagenoeg alle oorspronkelijke details hersteld. Villa Capnion wordt alom geprezen om haar karakter. Het is vooral dit karakter dat er toe heeft geleid dat de villa (930m3), bij wijze van hoge uitzondering, in het onlangs vastgestelde bestemmingsplan, ruime uitbreidingsmogelijkheden heeft gekregen. Zo mogen er een aanbouw van 150m2 en een tweelaags vrijstaand bijgebouw van 150m2 gerealiseerd worden (totaal ca. 1300m3 boven maaiveld). Ook kan de villa gesplitst worden in twee wooneenheden. De mogelijkheden zijn uniek voor een woning in het buitengebied.

De achtergelegen landerijen (2,4 HA) kunnen ook worden aangekocht, de prijs is in overleg.

De huidige eigenaar heeft het geheel ( 5,9 HA) laten rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). Deze rangschikking brengt fiscale voordelen. Eén van deze voordelen is het terugvorderen van de overdrachtsbelasting.

Al met al betreft het hier een zeer bijzonder landgoed dat zich door haar karakter en mogelijkheden onderscheidt van gelijksoortige objecten in de regio.

Oisterwijk
Oisterwijk wordt met recht "de Parel van Brabant" genoemd. Deze gemeente in het hart van het nationaal landschap 'Het Groene Woud' beschikt over een uitgebreid aanbod aan winkels en voorzieningen. De van oudsher bekende natuurgebieden "Oisterwijkse bossen en vennen" en "Kampina" vormen een schitterende omzoming van het "vennendorp". Het contrast tussen de rust van de natuur en de nabijheid van de vele voorzieningen die het dorp rijk is, kenmerken het karakter van Oisterwijk.

Op de overgang van de bebouwde kom naar het bos-gebied is het landgoed Villa Capnion gelegen. Midden in de natuur en op een steenworp afstand van het bruisende Lindeplein en diverse sportfaciliteiten zoals een manege, voetbal- en hockeyvelden.

Landgoed Villa Capnion biedt u de privacy die mag worden verwacht van een landgoed gecombineerd met het typische Oisterwijkse leven; boordevol authentiek karakter, zonder beperkingen.

Het landgoed
Villa Capnion is cultuurhistorisch gezien een uniek monument omdat dit het eerste en een van de weinige landhuizen is op basis van een plan uit 1916 “Villapark Hondsberg”. De wegenstructuur is nog goed zichtbaar. Een weg van destijds (Enschotsche laan) loopt over het perceel, als een beeldbepalende eikenlaan. Geheel in deze stijl is ook het in rechte lijnen aangelegde beukenbos. Het beukenbos stamt uit dezelfde periode als de villa.
Het bos bestaat uit, naast het genoemde beukenbos en de eikenlaan, een naaldbos, loofbos en loofbos op rabatten.

De overgang van het bos op de landerijen, welke gemarkeerd wordt door een bosrand, is vooral vanuit de Hoevenseweg goed zichtbaar. Het beeld wordt nog extra versterkt door twee zandpaden welke aan weerszijde zijn voorzien van houtwallen; een kenmerkend stuk Brabants landschap: het coulisselandschap.

Landschapselementen als deze (bosrand, beukenbos, zandpaden met houtwallen en eikenlaan) zijn niet alleen kenmerkende en cultuurhistorisch waardevolle elementen. Ze hebben ook een hoge natuurwaarde. Zo zijn de beuken goede broedplaatsen voor vogels. In het bos worden regelmatig reeën en roofvogels gesignaleerd.

We spreken hier over een bijzonder geheel van landhuis en omliggende eigendommen in een uniek overgangsgebied van bebouwing naar natuurgebied. * Beoordeling Brabants Particulier Grondbezit.


De Villa
Villa Capnion (930m3) is een gemeentelijk monument en stamt oorspronkelijk uit 1920, maar is vakkundig en geheel in stijl gerestaureerd. Vanaf de villa heeft u een vrij uitzicht over de achtergelegen bossen en landerijen.

Begane grond:
Via de voordeur bereikt u de authentieke vestibule, vanuit de vestibule is de voorkamer bereikbaar, hier bevindt zich ook de trapopgang.
De sfeervolle woonkamer met houten vloer en balkenplafond is tevens voorzien van openslaande tuindeuren en een sfeervolle schouw met houtkachel.

In de eetkamer met (gas)haard zult u genieten van de authentieke sfeer die het geheel oproept.
De keuken is in stijl uitgevoerd en voorzien van een hardstenen terrazzo aanrechtblad met spoelbak en diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, een Boretti 6-pits gasfornuis met twee ovens. Tevens is er toegang tot de kelder en de bijkeuken. In de bijkeuken vindt u de CV, de aansluiting voor de wasmachine en -droger en de zijentree.

Verdieping:
De verdieping is ook volledig gerestaureerd met behoud van alle authentieke elementen maar zonder het hedendaagse comfort uit het oog te verliezen. Op deze verdieping vindt u een ruime overloop, vijf slaapkamers en een badkamer. De grootste slaapkamer (25 m2) beschikt over inbouwkasten en een dubbele wastafel.

Zolderverdieping:
De zolderverdieping is via een vaste trap te bereiken. Op deze verdieping bevinden zich nog twee kamers.


De uitgebreide brochure en documentatie is op te vragen bij Van den Elzen Garantiemakelaars, contactpersoon: Tijn Maas. Tel: 013-5285285 E: info@elzen.nl

Kenmerken Moergestelseweg 52, OISTERWIJK

Overdracht

Vraagprijs€ 2.900.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds23-02-2012
RegioVught eo

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode1906 - 1930
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Landhuis
Villa
Vrijstaande woning
Ligging
Aan bosrand
Beschutte ligging
In bosrijke omgeving

Inhoud

Woonoppervlakte200 m2
Inhoud930 m3
Perceeloppervlakte58675 m2

Indeling

Aantal kamers10
Aantal slaapkamers7
Aantal badkamers1
Aantal wc's2

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Garage18 m2, 1 auto's
 

Luxe kenmerken indoor

OpenhaardZolder

Locatie Moergestelseweg 52, OISTERWIJK

Makelaar Moergestelseweg 52, OISTERWIJK

Contact

Naam Elzen Maas Makelaars
Makelaar Logo NVM member
Adres Baerdijk 22
5061 GG Oisterwijk
Nederland
Telefoon 013-5285285
E-mailadres info@elzenmaas.nl
WWW www.elzenmaas.nl

Contactpersoon

Naam Tijn Maas
Telefoon 013-5285285
E-mailadres info@elzen.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Arnhemseweg 104, EDE GLD
€ 2.350.000 k.k.