« terug naar overzicht

Keizersgracht 213A AMSTERDAM

€ 4.800.000 k.k. Verkocht
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 486 m2
Aantal kamers 7 (4 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Keizersgracht 213 A, AMSTERDAM

SUPER PRIME LOFT

* Bezichtiging mogelijk vanaf zondag 23 april op afspraak! *

Onderscheiden en ruimtelijk LOFT appartement dat deel uitmaakt van een prachtig 10 meter breed monumentaal pand. Een voormalig verzekeringsgebouw dat in 1910 met een zandstenen gevel is gebouwd. Dit gebouw wordt thans getransformeerd tot 3 riante appartementen.

LOFT No 1. betreft een ruim 480 m² groot appartement op de begane grond. Een riante ruimte met ruim 5.80 hoogte en grote raampartijen. De hoogte, vides en entresol maken de ruimte spannend en uniek. Een deel van de woning omarmt een heerlijke stadstuin.

Het ontwerp voor de afbouw voorziet in een woon-programma met een imposante woonkamer met woonkeuken, een aparte studeerkamer, 4 slaapkamers
met 3 badkamers en o.a. een wijnkelder.

Entree van het appartement is via de gemeenschappelijke hal. Deze hal heeft nog de oorspronkelijke grandeur en representativiteit. Door middel van 2 keer een atrium is er extra daglicht toetreding.

De tuin is circa 125 m² groot. De tuin is zonnig een biedt nodige privacy. Vanuit de woonkamer en de hoofdslaapkamer is er een direct toegang tot de tuin.

Het appartement zal volledig worden afgebouwd met hoogwaardige en luxe materialen. In overleg kan worden gekozen voor specifieke voorkeuren in materiaal en kleurstellingen. De complete afbouw is begroot op € 800.000,- inclusief BTW. Ten behoeve van de afbouw is er een compleet bestek en zijn er bestektekeningen. In de aanneemsom zijn stelposten opgenomen ten behoeve van keuken, sanitair, vloeren en onder andere inbouwkasten.

Pand betreft een Rijksmonument en staat op eigen grond.

De V.V.E. zal uit 3 leden bestaan en LOFT No. 2 en No.3 zijn reeds verkocht.

Keizersgracht 213 is een ontwikkeling van ROCK VASTGOED.

PITTORESK & HIP

9 schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam. In het hart van Unesco’s Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en 400 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw zijn ze De 9 Straatjes gaan heten. Tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht vind je de mooiste spullen, de hipste winkels en de meest bijzondere horeca. Maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van de Amsterdamse grachtengordel.

VOORMALIG VERZEKERINGSGEBOUW

Keizersgracht 213 dateert van 1910 en is naar een ontwerp in neo-classicistische stijl van H.J.M. Walenkamp in opdracht gebouwd van J.C. Schulmayer. In 1918-1919 werd het pand ingrijpend verbouwd waarbij de voorgevel geheel opnieuw in rationalistische stijl werd opgetrokken.

De architect destijds was P.H. van Niftrik en zijn opdrachtgever was F.A. Sorel, directeur van N.V. 'De Globe', Maatschappij tot Exploitatie van Kantoorlokalen. In het verbouwde pand kwamen kantoren en een conciergewoning ten behoeve van een verzekeringsmaatschappij. Het werk werd uitgevoerd door De Kondor.

Een gevelbreedte van 10 meter en de stoere uitstraling van een markant oud bankgebouw zijn de eerste kenmerken van dit geweldige monumentale pand op de Keizersgracht.

LOCATIE

Grootstedelijk wonen aan een van de hoofdgrachten van UNESCO erfgoed. Aan de Keizersgracht op een deel zonder woonboten en met een fraai uitzicht op Onze
Lieve Vrouwenkerk en Westertoren. Een gewild gedeelte van de gracht nabij de 9 Straatjes, met op loopafstand de Jordaan. Diverse traiteurs, Marqt en de AH zijn op loopafstand.

Via de Rozengracht is er een goede en directe ontsluiting naar de Ring. Op de Rozengracht zijn stops voor tramlijnen 10, 13, 14 en 17 en diverse buslijnen.

WERKEN THUIS

Het ontwerp voorziet in de mogelijkheid een aparte werkruimte te creëren. Deze ruimte krijgt een eigen entree van uit de gemeenschappelijke hal en kan worden afgescheiden van de woning.

Een representatieve kamer met ruim 5.80 hoogte en eigen toilet en kitchenette. Al dan niet gecombineerd met de bibliotheek en de ondergelegen wijnkelder.
De aparte kantoorunit zou voor fiscaliteit en t.b.v. een extra parkeervergunning een voordeel opleveren.

STIJLVOL

Ten behoeve van LOFT No.1 is een spectaculair ontwerp gemaakt door architecten buro PuurFlow. Het ontwerp voorziet in een speelse en doordachte indeling die aansluit bij de woonwensen van deze tijd. Het appartement is nu nog in casco staat. In overleg met ontwikkelaar en aannemer kan het ontwerp, binnen restricties van wet en regelgeving, nog naar persoonlijke voorkeuren worden gewijzigd. Daarbij heeft de aanneemsom een aantal stelposten.
De afbouw is omschreven in de Technische Omschrijving en zal compleet zijn met o.a.;
- Stuc en sauswerk
- Een luxe keuken
- Luxe sanitair en badkamers
- Houten parketvloeren
- Inbouwkasten
- Domotica en verlichtingsplan
- Stalen kozijnen en puien
- Vloerverwarming

TUIN

Een beschutte en ruime stadstuin van ca. 125 m² wordt omsloten door de tuinbebouwing van het appartement.

De tuin is daardoor direct toegankelijk vanuit de woonkamer, de gym en de hoofdslaapkamer.

Naar het zuiden toe is de tuin open en de bebouwing aan de grachtzijde is relatief laag waardoor de bezonning goed is.

WOONKEUKEN

In het ontwerp is de keuken centraal gesitueerd. Alle voorzieningen om daar de keuken te plaatsen zijn inbegrepen in de aanneemsom.

Voor de keuken zelf is een stelpost opgenomen in de aanneemsom die naar eigen inzicht kan worden aangewend. Onder directie van de aannemer kan een keuken naar smaak en voorkeur van koper worden geplaatst.

SLAPEN

Het ontwerp van het appartement heeft naast een complete master unit drie slaapkamers.

De master is rustig gesitueerd in de tuin en heeft een riante walk-in/dressing en een slaapgedeelte met uitloop in de tuin.
En suite is de badruimte ontworpen met twee keer een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel.
De badkamer heeft een groot daklicht.

De drie overige slaapkamers zijn op de entresol gesitueerd en hebben ieder een eigen badkamer. Mooie stalen palen en het atrium zorgen voor daglicht en ventilatie.

SANITAIR

In het ontwerp zijn verschillende badkamers en toiletten ontworpen. Alle voorzieningen om daar het sanitair te plaatsen zijn inbegrepen in de aanneemsom.

Voor het sanitair en tegels zijn stelposten opgenomen in de aanneemsom die naar eigen inzicht kan worden aangewend.

Onder directie van de aannemer kan tegelwerk en sanitair naar smaak en voorkeur van koper worden geplaatst.

MEN'S DREAM

Aan de grachtzijde is een kelder gesitueerd die intern via een spiltrap bereikbaar wordt. De ruimte leent zich in eerste instantie als wijnkelder. De ruimte is van nature goed koel.

De kelder kan natuurlijk bijvoorbeeld ook goed als muziekruimte worden gebruikt.

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden kijk op onze site!

Kenmerken Keizersgracht 213 A, AMSTERDAM

Overdracht

Vraagprijs€ 4.800.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds21-04-2017
StatusVerkocht

Bouw

Soort objectWoonhuis
Bouwperiode1906 - 1930
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Benedenwoning
Ligging
Aan het water
In centrum
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte486 m2
Inhoud2002 m3

Indeling

Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4

Buitenruimte

Tuin128 m2 Achtertuin
Garage
 

Luxe kenmerken indoor

Air-conditioningBerging
SaunaStoomcabine

Locatie Keizersgracht 213 A, AMSTERDAM

Makelaar Keizersgracht 213 A, AMSTERDAM

Contact

Naam Broersma Makelaardij B.V.
Makelaar Logo NVM member NVM member
Adres Koningslaan 14
1075 AC AMSTERDAM
Nederland
Telefoon 020 305 97 77
E-mailadres info@broersma.nl
WWW www.broersma.nl

Contactpersoon

Naam Nicole Dirkse
Telefoon 020 305 97 77
E-mailadres info@broersma.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken