« terug naar overzicht

Duinbeekseweg 7 OOSTKAPELLE

€ 2.999.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 649 m2 (35592 m2)
Aantal kamers 13 (8 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Duinbeekseweg 7, OOSTKAPELLE

Op VRIJDAG 29 DECEMBER EN ZATERDAG 30 DECEMBER is er gelegenheid dit unieke object te komen bezichtigen. Gegadigden kunnen zich aanmelden via ons kantoor!

Hof Klein Berkenbosch

Deze parel (nu in zijn geheel aangeboden) ligt op een van de mooiste plekken van de Noordzeekust! Het perceel eigen grond (ruim 3.5 ha met zgn. status van Natuurschoonwet-landgoed/vrijstelling overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting) loopt naadloos over in de “Mantelinge” (het eeuwenoude bos- en duingebied tussen Domburg en Oostkapelle). Naast het al dan niet recreatief of permanent wonen behoort een belegging als verhuurobject van een allure welke niet snel te evenaren is, tot de mogelijkheden!

Het object beschikt over een dubbele woonbestemming en mag dus zowel permanent als ook recreatief gebruikt worden. Hier overigens geen gevaar voor planologische ontwikkelingen in negatieve zin. Hof Klein Berkenbosch is een onderdeel van de historische Buitenplaats Berkenbosch geweest, welke als een van de weinige buitenplaatsen, waarvan er in vorige eeuwen veel meer waren, in dit prachtige gebied is overgebleven.

Het perceel is met z’n streekeigen beplanting en structuur een lust voor al de zintuigen. Het onderhoud is voor een groot deel uit handen gegeven aan het Zeeuws Landschap, deze verzorgt o.a. de boomgaard, de bospaden, drinkput en het bos, voor een gering bedrag. De historische moestuin wordt door de vrouw des huizes onderhouden. Via deels eigen bos (stiltegebied) loopt u binnen enkele minuten naar prachtige stranden waar het hoogzomer nog rustig vertoeven is. De bruisende badplaats Domburg is eveneens door het bos, over de duinen of het strand te bereiken. In en rond deze eeuwen oude boerderij voeren rust, ruimte en authenticiteit de boventoon. De in de duinen doodlopende Duinbeekseweg is slechts voor bestemmingsverkeer toegankelijk (er is geen openbare parkeerplaats). Met nog enkele andere huizen in de omgeving en op afstand passerende voetgangers en fietsers is deze plek toch niet eenzaam!

De Zeeuws Walcherse boerderij (rijksmonument) zelf is door de eeuwen heen wonderlijk en origineel gespaard gebleven. Zelfs het oorspronkelijk boeren gebruik is in de indeling origineel gebleven. De huidige eigenaren hebben vanaf 2002 de boerderij met enorm veel liefde en toewijding vakkundig laten renoveren met behoud van alles! De materialen zijn uitsluitend hoogwaardig en origineel. Met veel speurwerk is dit alles bewerkstelligd, zo komt een deel van de oude plavuizen uit het Koninklijk Paleis op de Dam. Met dit alles hebben ze toch een wooncomfort weten te creëren wat qua isolatienormen en comfort (o.a. vloerverwarming) past in deze tijd! Kortom leven als een koning! Bovendien zijn onderhoudskosten van het rijksmonument in ieder geval t/m 2018 aftrekbaar van het box 1 inkomen.

De ruimtes zijn indrukwekkend en schier oneindig. Ze bestaan uit een voorhuis (1691), tussenhuis (1500) en voormalige schuur (1830). Ruim 2800 m3 wooninhoud zorgen voor vele mogelijkheden. Er is rekening gehouden met eventueel gebruik van meerdere huishoudens en verhuur van meerdere delen zonder dat het inbreuk maakt op de privacy van de hoofdbewoner zonder meer mogelijk. Verder is het toegestaan om dit pand in 3 adressen op te delen. Hierdoor kunt u ook denken aan een beheerderswoning.

De uitzichten over het landschap met in de verte het licht van de vuurtoren van Westkapelle zijn magnifiek!

Het object beschikt over meerdere badkamers, keukens en nutsvoorzieningen. Er bestaat de mogelijkheid om op het perceel buiten de bestaande bebouwing nog een substantieel gastenverblijf te realiseren.
De verhuurbaarheid van het object is groot, op deze locatie, en met totaal 20 bedden bent u verzekerd van een flinke verhuuromzet, die zelfs interessant kan zijn voor een succesvolle belegging!
Verder is het toegestaan om dit pand in 3 adressen op te delen.

Dit is beslist een parel die wanneer u deze gezien heeft, u in uw bezit zou wensen te hebben! Dit object direct aan de Manteling met daarachter de zee gelegen, wordt u nu aangeboden.

Kenmerken Duinbeekseweg 7, OOSTKAPELLE

Overdracht

Vraagprijs€ 2.999.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds29-09-2017
Wijkwalcheren
RegioZeeland

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Ligging
Aan bosrand
Aan de duinen / aan zee
Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom

Inhoud

Woonoppervlakte649 m2
Inhoud2826 m3
Perceeloppervlakte35592 m2

Indeling

Aantal kamers13
Aantal slaapkamers8
Aantal badkamers4
Aantal wc's4

Buitenruimte

Tuin
Gastenverblijf
Aantal bijgebouwen2
 

Luxe kenmerken indoor

BijkeukenOpenhaard
WijnkelderZolder
 

Luxe kenmerken outdoor

Bijgebouwen gastenverblijfEigen park / bos
Moestuin

Locatie Duinbeekseweg 7, OOSTKAPELLE

Makelaar Duinbeekseweg 7, OOSTKAPELLE

Contact

Naam Makelaarskantoor Wisse Vastgoed
Makelaar Logo NVM member NVM member
Adres Singel 14
4357 BW DOMBURG
Nederland
Telefoon 0118580055
E-mailadres G.Joziasse@wissevastgoed.nl
WWW www.wissevastgoed.nl

Contactpersoon

Naam Dhr. G.Joziasse
Telefoon 0118580055
E-mailadres G.Joziasse@wissevastgoed.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Hammerweg 44, OMMEN
€ 2.450.000 k.k.