« terug naar overzicht

Oud Schaik 2A (P) LEERDAM

€ 895.000 v.o.n. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 240 m2
Aantal kamers 4 (1 slaapkamer)
Bijzonderheden Penthouse in watertoren!
Makelaar Logo NVM member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Video's
  • Makelaar
  • Financieren

Oud Schaik 2 A (P), LEERDAM

DE WATERTOREN LEERDAM

Uniek wonen en werken in Leerdam

In de afgelopen jaren is door de ontwikkelaar samen met een projectgroep, bestaande uit een afvaardiging van de omwonenden, een plan opgesteld om de watertoren en het omliggende terrein een passende nieuwe invulling te geven, waarbij de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden van de watertoren behouden blijven. Het plan bestaat uit de herbestemming van de watertoren. Op de eerste verdiepingen van de watertoren worden ruimtes gecreëerd voor kleinschalige kantoren. Op de bovenste verdiepingen worden een appartement en een penthouse gerealiseerd. Het penthouse krijgt op de omloop van de toren een serre.

Bij de beoogde herbestemming van de watertoren naar woningen en kantoorruimten blijft de uitwendige beel­bepalende uitstraling van de watertoren volledig in tact. In het kader van de brandveiligheid en de woonkwaliteit worden uitsluitend een buitentrap en een lift tegen de watertoren gerealiseerd.

---

Bijzonder penthouse met panoramisch dakterras.

In 1921 wordt het woord penthouse voor het eerst gebruikt bij een appartement op de bovenste etage van een wolkenkrabber. Sindsdien associëren wij een penthouse met luxe. Bijzonder wonen op grote hoogte, met uitzicht over jouw eigen stad en haar omgeving. Wat is er mooier als deze exclusieve woonvorm wordt gecombineerd met historisch erfgoed?

Zodra de Leerdamse watertoren uit 1929 volledig is gerenoveerd, beschikt deze over een penthouse van 240 m2. De woning bestaat uit de bovenste twee woonlagen en de toren daarboven. Op een hoogte van veertig meter bevindt zich een 360 graden dakterras. Het panorama reikt tot de Utrechtse Dom en de skyline van Rotterdam.

Via de lift betreedt u direct uw huis. De negende verdieping vormt het slaapvertrek. Geheel naar eigen inzicht kunt u hier een masterbedroom annex badkamer en garderobe creëren. Een indeling met meerdere slaapkamers is natuurlijk ook mogelijk. Drie raampartijen met Frans balkon zorgen voor een mooie lichtinval. De tiende verdieping (eveneens per lift bereikbaar) biedt ruimte aan een living met keuken. Ook deze ruimte vraagt om een vrij en uniek ontwerp. Het vlagbalkon en de erker met Frans balkon geven u een mooi uitzicht, maar op het panoramaterras is dit echt subliem. Een grote serre op het dakterras zorgt ervoor dat dit weidse uitzicht niet alleen voorbehouden is aan zomerse dagen. U kunt hier 365 dagen per jaar genieten van Leerdam en haar omgeving. De twee torenkamers op de elfde en twaalfde verdieping zijn ideaal als kantoor, atelier of gastenkamers.

Kortom, modern wonen in een historisch monument. Met recht een uniek penthouse. Wenst u meer informatie omtrent de watertoren, plattegronden, interieuradvies en dergelijke? Neemt u dan contact op met een van de makelaars.

Kenmerken Oud Schaik 2 A (P), LEERDAM

Overdracht

Vraagprijs€ 895.000
KoopconditieVrij op naam
Aangeboden sinds22-12-2017
RegioRivierenland

Bouw

Soort objectWoonhuis
Bouwperiode2001 - heden
BouwvormNieuwbouw
Soort woning
Penthouse

Inhoud

Woonoppervlakte240 m2
Inhoud861 m3

Indeling

Aantal kamers4
Aantal slaapkamers1

Buitenruimte

Tuin Zonneterras
Garage

Locatie Oud Schaik 2 A (P), LEERDAM

Video's Oud Schaik 2 A (P), LEERDAM

Makelaar Oud Schaik 2 A (P), LEERDAM

Contact

Naam De Landerije - Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen
Makelaar Logo NVM member NVM member
Adres Stadhuisstraat 2
4147 CE Asperen
Nederland
Telefoon 0880044244
E-mailadres info@landerije.nl
WWW www.landerije.nl

Contactpersoon

Naam Gernant Temminck
Telefoon 0880044244
E-mailadres info@landerije.nlWoningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Ree 33, REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
Parkweg 35, BERGEN AAN ZEE
€ 1.995.000 k.k.
Hasseltweg 33, HAAKSBERGEN
€ 1.450.000 k.k.
Buerweg 57, BERGEN NH
€ 1.450.000 k.k.