03 november 2014

Binnenkijken: Licht interieur met kleurrijke details

Artistiek interieur ingericht door interior designer Kerry Phelan

Binnenkijken: Licht interieur met kleurrijke details
Laat je inspireren door een ruime woning in Melbourne, Australië. Interior designer Kerry Phelan gaat voor een gedetailleerd interieur met een luxueuze sfeer. Er is een perfecte, gecontroleerde balans tussen wit en kleur.

Light and bright


Na een drie jaar durende restauratie en uitbreiding is de woning in perfecte staat. Wit is als basis genomen voor dit interieur. De structurele detaillering, meubels, wandafwerking en zachte bekleding worden hierdoor extra benadrukt.

In de zitkamer zorgen de Green Velvet Busnelli fauteuils voor kleur. De comfortabele stoelen zijn hedendaags met klassieke uitstraling. Wat ook een bijzonder object in de zitkamer is, is de vintage kelim uit Behruz studio. Doordat verschillende stijlen gecombineerd worden, is het geheel eigentijds en verrassend.


Geometrische vormen

In alle ruimtes zijn bijzondere details te vinden. Zo zijn de tussendeuren van de keuken naar de woonkamer van glas met ronde elementen. Deze geometrische vormen zien we nog een aantal keer terug in de Australische woning. De witte kasten met gekleurde deurtjes hebben strakke lijnen en moderne poten.

De greeploze, moderne keuken is wit van kleur en oogt strak. Het aanrechtblad is van Calacatta marmer met grijze aders als detail. Hierdoor krijgt de keuken een klassieke touch. Door de glazen deuren zie je de paarse fluwelen eettafelstoelen van Eero Saarinen al staan. De stoelen hebben een luxueuze uitstraling en zorgen voor kleur in het interieur.Kleurrijke details

Aangezien de basis van de woning vrij neutraal van kleur is, zijn er veel opvallende eyecatchers. Er hangt kunst aan de muur met felle kleuren en aparte structuren. Een andere blikvanger is de bijzondere Roll & Hill armatuur boven de eettafel. De robuuste, donkere houten vloer zorgt voor karakter in het huis en breekt het witte geheel.


Kortom: een witte basis werkt goed als je bepaalde kunstwerken of meubels wilt uitlichten. Probeer persoonlijke accessoires toe te voegen, zodat het interieur niet te afstandelijk wordt. Bekijk tips voor een persoonlijk interieur.


Ook interessant:
- De rol van kunst in huis
- Binnenkijken: klein appartement met veel karakter
- Binnenkijken: modern interieur met rijke details
- Binnenkijken: klassiek interieur met moderne touch
- Binnenkijken: nieuwe studio Yoga Delight

Beeld: Derek Swalwell
Bron: yatzer.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

TILBURG
Prijs op aanvraag
1/6
AMSTERDAM
€ 3.000.000 k.k.
2/6
ALMEN
€ 2.985.000 v.o.n.
3/6
Brasschaat
€ 3.300.000 k.k.
4/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
5/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5
  • Met Mowgli en Balou de tuin in: buitenspecial in drie stijlen
  • Inspiratie van moeder natuur: jungle, hout, eco en kleur
  • Go green: tropische hotspots in Tulum, Bali, Parijs en Rhodos
  • Interview met Piet Hein Eek

Kortingscodes

Meest bekeken

DOMBURG
€ 1.195.000
1/5
ARNHEM
€ 1.798.000
2/5
Andijk
€ 995.000
3/5
Brasschaat
€ 1.800.000
4/5
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Paauwlaan 2
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
Galileiplantsoen 125
AMSTERDAM
€ 975.000 k.k.