Overslaan en ga direct naar de inhoud

Slapen in een oud klooster



Wij zijn gek op eeuwenoude erfstukken en koesteren deze graag, wetende dat een design uit het verleden, met het juist sausje, ineens weer tot leven kan komen. Zo dachten de ontwerpers van hotel Fontevraud er ook over. De nieuwste technologie en een eeuwenoud klooster zou je in eerste instantie niet met elkaar associëren, maar in de abdij van Fontevraud in de Loire-streek, is dit toch echt het geval. Het Franse klooster, uitgeroepen tot werelderfgoed voor Unesco, is omgetoverd tot viersterren boutique hotel.

Serene sfeer


Ontwerper Patrick Jouin en Sanjit Manku van bureau Jouin Manku creëerde een serene sfeer die mooi aansluit bij de historie van het gebouw. Eenvoudige materialen zoals hout, metaal en zachte stoffen zijn in overvloed gebruikt. De grootste uitdaging voor de ontwerpers? Ze mochten niks aan de muren en plafonds veranderen en alles van wit zandsteen moesten ze laten voor wat het was.



Zitgedeelte en moderne klooster eetbeleving met 130 LED kaarsen in het midden


Een vleugje mosterdgeel


Vandaag de dag is Fontevraud een charmant verblijf, omgeven door het groene Loire landschap, waar je een unieke slaapbeleving ervaart. De 54 kamers zijn elegant en eenvoudig en hebben een ingetogen kleurenpalet, bestaande uit een lichte basis met een vleugje mosterdgeel. Elk detail is zorgvuldig uitgekozen om een rustig toevluchtsoord te creëren.





V.l.n.r. Bar met speciaal ontworpen meubels, eetkamer, multifunctionele stalen rails in slaapkamer

Interactief ontdekken


Alle meubels zijn op maat gemaakt door ontwerper Patrick Jouin. ‘Een reis tussen traditie en moderniteit’, aldus Jouin, creatief directeur van Jouin Manku. In het bijna duizend jaar oude monument heeft de tijd niet stilgestaan. Elke gast ontvangt bij aankomst een iPad, waar ze toegang krijgen tot diensten van het hotel en zij meer kunnen vinden over de historie van de abdij en haar omgeving. De multi-touch tafel (denk aan een gigantische iPad, opgenomen in het meubilair) laat je plaatsen ontdekken op een interactieve manier. Hierdoor komen bezoekers op een totaal andere manier in contact met het design en de architectuur van het oude klooster.



De lobby, meubels gemaakt van Italiaans beukenhout met leren bekleding ontworpen door Patrick Jouin

Info:
Fontevraud L'Hôtel
38 Rue Jean de l'Habit, 49590 Fontevraud-l'Abbaye, Frankrijk

Meer lezen:
Eco-design 1 Hotel Central Park
Binnenkijken: tweede leven
Eclectische mix in New York


Back to top