26 februari 2017

Jaime Hayon ontwerpt Torre de Madrid Hotel

Speelse herinterpretatie van Spaanse historie

Jaime Hayon ontwerpt hotel in Torre de Madrid

In een van de hoogte torens van Madrid heeft Jaime Hayon zich ontfermd over het interieur van het Barceló Torre de Madrid Hotel. Op negen van de vierendertig verdiepingen van het moderne baken zie je de speelse stijl van Hayon duidelijk terug, gecombineerd met zijn eigentijdse interpretatie van de Spaanse cultuur en geschiedenis.

Kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon kreeg volledig de vrije hand in de hoge Torre de Madrid die sinds 1957 in de Spaanse hoofdstad prijkt. Het hotel moest op een nieuwe manier de Spaanse stijl en historie laten zien, maar ver weg blijven van de traditionele Spaanse esthetiek. Dat kun je aan Hayon wel overlaten. Door zijn moderne, eigen ontwerpen voor o.a. Cassina, Gubi, Fritz Hansen en BD Barcelona te gebruiken in juweelachtige kleuren ontstaat een warm en rijk kleurenpalet dat inderdaad Spaans aanvoelt.

Lees ook het interview met Jaime Hayon over de Wittman Hayon Workshop collectie >>Nederlandse kunst met Spaans tintje

Ook in de humoristische details van Hayons sculpturen en details zoals de messing figuren voor de ramen zitten subtiele verwijzingen naar de stad en haar verleden. Speciaal voor het hotel liet Hayon kunstwerken maken door het fotografenduo KlunderBie, bestaande uit zijn Nederlandse vrouw Nieke Klunder en Wiglius de Bie. Het zijn moderne portretten met verwijzingen naar de rijke culturele erfenis van het land en ingelijst in moderne, strakke frames een eigentijdse interpretatie ervan. Precies zoals Hayon het in gedachten had.

Voor het hotel gemaakte kunstwerken van KlunderBie.

Gouden bar met wit marmer

Indrukwekkend is de grote beer met zebrastrepen die bezoekers bij binnenkomst in de lobby begroet door vriendelijke zijn gouden hoed af te nemen. In de Garra bar, al snel door de bewoners van Madrid ontdekt als plek om gezien te worden, prijkt een metershoge drankkast achter de bar. Waarschijnlijk de hoogste drankkast in de stad (al is er nog niemand die dit nagemeten heeft). Een brass bar met wit marmeren blad - mooi uitgelicht met indirecte verlichting, comfortabele, smaragdgroene barstoelen en wit met gouden Hayon-sculpturen dragen ongetwijfeld ook bij aan het succes van de bar. Wij zien onszelf er in elk geval graag zitten, met een cocktail of bubbels in de hand. Hasta luego!Foto's: KlunderBie.

13 x bijzondere vakantiehuizen >>
Hotel Casa Bonay in Barcelona >>
Restaurants met een tropisch interieur >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
SON
Prijs op aanvraag
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
EMST
€ 2.850.000 k.k.
5/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5
  • Dossier: de mooiste buitenmeubels
  • Afrikaanse kunst is hot, ook in het interieur
  • Interior designer Charlotte Biltgen
  • Wonen in het groen

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.100.000
1/5
VLISSINGEN
€ 985.000
2/5
VORDEN
€ 3.600.000
3/5
GOIRLE
€ 785.000
4/5
ZEIST
€ 1.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Gustav Mahlerlaan 991
AMSTERDAM
€ 2.350.000 k.k.
Bunsinglaan 1
ZEIST
€ 1.950.000 k.k.
Badhuisstraat 199
VLISSINGEN
€ 985.000 k.k.