Overslaan en ga direct naar de inhoud

Een bruisende stadstuin


Een huis in de stad gaat vaak gepaard met een kleine tuin, dakterras of balkon. Voor een picknick strijken we vaak neer in een van de vele bruisende stadsparken, maar ook in je eigen buitenruimte moet je van het heerlijke lenteweer kunnen genieten. Maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt en creëer een plek waar je je urenlang kan terugtrekken.

Bekijk ook de interieurtrend: Industrial Garden

Tip 1: Maak gebruik van alle hoeken


Deze tip geldt voor alle kleine tuinen, maar met name balkons. Op een balkon wil je van het uitzicht genieten. Het balkon moet daarom niet vol staan met spullen. Zet kleine bank of fauteuil in een hoek, zodat je een plek hebt om te zitten. Ga op zoek naar multifunctionele meubels, bijvoorbeeld een bank met opbergruimte. Inklapbaar meubilair is ook een optie. Eenvoud geeft rust, dus houd de inrichting voor een kleine tuin of balkon eenvoudig. Let wel op details, deze zorgen voor sfeer. Laat bijvoorbeeld bepaalde lijnen, kleuren of patronen meerdere keren terugkomen.



Tip 2: Verbouw je eigen gewassen


Urban gardening, al jarenlang een trend in the Big Apple. Heb je groene vingers? Dan is een eigen moestuin verzorgen iets voor jou. Hoewel een moestuin vaak heel wat ruimte in beslag neemt, heb je met de juiste accessoires al genoeg aan een paar vierkante meters. Hang verschillende potten aan de muur en ga de hoogte in. Heb je iets meer ruimte? Kies dan voor een glazen kas. De gewassen zullen voor je het weet uit de grond schieten.



Tip 3: Kies voor een blikvanger


Geef je tuin een persoonlijke touch met een bepaald element dat niet elke tuin te vinden is. Plaats bijvoorbeeld een haard of vuurkorf in de tuin, zo laat je binnen en buiten met elkaar overlopen. De tuin fungeert dan als verlengstuk van je interieur. Plus: door de warmtebron kun je sneller een avond doorbrengen in de tuin. Een boom is ook een goede optie. Bomen groeien de hoogte in, waardoor de tuin groter lijkt. Zelfs voor de kleinste tuinen is een geschikte boom te vinden. Voor diegenen die iets meer ruimte tot hun beschikking hebben, is een klein buitenzwembad een goede tip. Een lang, smal zwembad is vaak een goede uitkomst voor een stadstuin.



Tip 4: Creëer een ontspannen zitplek


Hoewel er misschien geen ruimte is voor een groot terras, een ontspannen zitplek mag in een tuin niet ontbreken. In de zomer wil je er tenslotte heel wat uren spenderen. Een hangmat, comfortabele hoekbank of een loungeset; wat is jouw favoriet?



Beelden: apartmentf15.blogspot.nl, buzzfeed.com, clivenichols.com, domainehome.com, scoop.it, shelterness.com, remodelista.com, feedly.com, dwell.com, studiobblog.com, walhalla.com, nicholasnicholas.com

Back to top