Overslaan en ga direct naar de inhoud

Decoratie voor de muur


Tip 1: Kies voor kleurrijke patronen en vormen


Tegels zijn weer in opkomst. Hoewel we het nog voornamelijk tegenkomen in de keuken of badkamer, misstaan tegels zeker niet in de woonkamer. Tegels zijn er in alle vormen en maten, voor de vloer of aan de wand. Wat is jouw favoriet?



Tip 2: Benadruk het karakter van je huis


Heb jij een oud huis met historische elementen of mooie ruige muren? Maak er dan gebruik van! Houd de bakstenen muren, klassieke lambrisering en ornamenten in tact en knap ze op waar nodig (Kijk voor inspiratie binnen bij een appartement in de Jordaan) Geen oud huis maar toch een vintage karakter creëren? Ga dan voor 3D wandpanelen of behang met het motief van een bakstenen muur. Toch liever gladde muren? Dan is renovlies behang misschien iets voor jou. Dit is ideaal om oude muren om te toveren tot strakke naadloze wanden.





Tip 3: Gebruik je creativiteit en maak het eigen


Muurdecoratie is een verrijking voor je interieur. Het heeft extra effect als het een vleugje persoonlijkheid bevat. Ga bijvoorbeeld voor fotobehang dat een speciale betekenis voor je heeft. Pas wel op dat het niet heel nep oogt, dit is zonde. De slaapkamer is de ideale plek om met fotobehang te experimenteren. Waan je in een jungle of slaap tussen een wolkenlandschap. Ook krijtverf en magneetverf zijn een aanrader. Wanneer je een zelf gemaakte tekening zat bent, kun je weer iets nieuws creëren. In de keuken is het handig als kladblok, als menukaart of als boodschappenlijstje. Terwijl je in de slaapkamer je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Niet zo creatief aangelegd, maar wel iets speciaals aan de muur? Ga dan voor muurstickers. Zeker voor de kleintjes is dit een aanrader. Meer tips voor de kinderkamer.



Tip 4: Speel met structuur


We zagen al eerder behangen met subtiele hoogteverschillen en verrassende structuren. De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders tilt dit naar een hoger niveau. Hij komt met driedimensionale behangen die verrassen en nooit vervelen. ‘Ik wil het inlevingsvermogen van mensen prikkelen. Daarnaast wil ik van behang een meer driedimensionale ervaring maken’, legt Wanders uit. Lees meer over de collectie Illusions dat Wanders voor het toonaangevende Engelse verf- en behangmerk Graham & Brown ontwierp.



Tip 5: Kies behang dat bij je past


Behang kan gaan vervelen, kies daarom behang dat echt bij je past. Je moet er meteen een goed gevoel bij hebben. Residence kreeg behangadvies van interior designers, verzamelden het laatste nieuws op de beurzen, shopten bij de mooiste merken en fotografeerden kersverse collecties behang, tegels en verf. Laat je inspireren door Atelier Residence!



Beelden: Houseandgarden.co.uk, apartmenttherapy.com, urbanoutfitters.com, adorable-home.com, style-files.com, degournay.com, buzzfeed.com, domainehome.com, neutralheaven.blogspot.mx, architecturaldigest.com, homedit.com

Back to top