28 februari 2017

Minimalisme voor onze mini's

Duurzame en ingetogen kinderkamers

Duurzame en ingetogen kinderkamers
Een kinderkamer hoeft geen ruimte in het huis te zijn waar een overkill van felle kleuren, knuffels en knutsels de dienst uitmaakt. Donkere, klassieke kleuren en meubels van natuurlijke materialen geven de kinderkamer een rustige en stijlvolle look.

Bij het inrichten van een kinderkamer ligt de verleiding op de loer om de ruimte al snel te druk, kleurrijk en dus te 'kinderachtig' te maken. Kinderen groeien snel en dus is een interieur dat met hen meegroeit wel zo handig. Denk hierbij aan een neutrale en natuurlijke basis. Materialen zoals riet, hout, kurk, schapenvacht en bamboe zorgen voor een rustige sfeer. Kies daarnaast voor meubels die de tand des tijds overleven en dus niet om de zoveel jaar vervangen hoeven te worden. Dit draagt bij aan de neutraliteit van de kamer en is bovendien duurzaam. Een handig voorbeeld zijn de meegroei-bedden van Ikea, die zowel kunnen dienen als ledikantje als volwaardig kinderbed. Voor de muren wordt vaak gekozen voor een lichte, vrolijke kleur, maar een donkere tint kan ook erg goed werken in een kinderkamer. In combinatie met de strakke lijnen van simpel meubilair en natuurlijke accessoires krijgt de kinderkamer een tijdloze uitstraling.

Simpel opbergen en stijlvol organic

Kinderen trekken vaak, letterlijk en figuurlijk, alles uit de kast op een regenachtige speelmiddag. Verkleedkleren, poppen en blokken kunnen daarna weer makkelijk in een paar rieten of katoenen manden worden opgeborgen. Speelgoed, maar ook beddengoed en afbreekbare muurverf zijn tegenwoordig biologisch verkrijgbaar. Zacht, biologisch beddengoed kan bij verschillende adressen worden gekocht, zoals Pure Coverz of GreenJump. Na een lange nacht onder een organic dekbed is het de volgende dag weer tijd voor avontuur. Gevonden schatten uit de natuur zoals stenen en stokken kunnen dienen als persoonlijke accessoires. Bekijk hieronder de beelden van rustige en duurzame kinderkamers. Een gezellige en goed georganiseerde chaos zonder plastic en poespas!

Bronnen: 1. Kinderkamer bij Meg Lonergan met verf van Farrow & Ball. Fotocredit: Kate LeSueur. Via: chron.com 2. Houten bed en rieten manden. Via: 4kh.swanndvr.net 3. Rustige prints en katoenen opbergmanden. Via: fermliving.com 4. Kinderkamer met donkere muur en houten elementen. Via: vtwonen.nl 5. Lichte kinderkamer met houten accessoires. Via: stadshem.se 6. Donkere muur met houten, rieten en juten elementen. Via: thedesignfiles.net 7. Wood Low Loft Bed van Oliver Furniture. Via: oliverfurniture.com 8. Kinderkamer met rustige grijstinten. Via: boligpluss.no 9. Circus Bear Baby Blanket via studiominishop.com.


Het droomhuis van Nina Pierson >>
Let's treat ourselves in Rotterdam >>
10 tips voor gelukkig wonen >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WARMOND
€ 2.940.000 k.k.
1/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
2/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
3/6
AMSTELVEEN
€ 2.700.000 k.k.
4/6
SOEST
€ 2.500.000 k.k.
5/6
WASSENAAR
€ 6.000.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1-2
  • Future Living
  • Groen, groener, groenst!
  • Eco & Luxe
  • Hakuna Matata Kenia

Meest bekeken

WELL GLD
€ 6.900.000
1/5
MARKELO
€ 800.000
2/5
HEEMSKERK
€ 995.000
3/5
HEERDE
€ 799.000
4/5
UTRECHT
€ 485.000
5/5

Nieuw aanbod

Moergestelseweg 25
OISTERWIJK
€ 695.000 k.k.
Amsteldijk Noord 150
AMSTELVEEN
€ 1.925.000 k.k.
Esweg 1
MARKELO
€ 800.000 k.k.