05 april 2017

Interieurtrend: Colorblocking

Interieurtrend: Colorblocking
Overgewaaid vanaf de fashion catwalk naar de interieurwereld. Colorblocking staat voor het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Zet je roze bril op en geef die witte woonkamer iets meer schwung.

Grote merken zoals Dedar, Hermes en Farrow & Ball zetten de colorblocking-trend komend jaar weer voort. De veilige weg wordt overgeslagen, beige- en crèmekleuren worden ingewisseld voor contrasterende, felle kleuren. Een beetje lef is wel nodig, maar het resultaat mag er zijn. Denk aan de kleurige huisjes van Curacao, de bloeiende bougainville in Zuid-Frankrijk of de zomerse kleuren van Rio de Janeiro. Voor maximaal colorblocking resultaat geef je de muren een knallende kleur in combinatie met strakke, minimalistische meubels met eveneens een felle kleur. Op deze manier creëer je een scherp contrast tussen de kleuren.

The light version

Iets te veel van het kleurige? Met gekleurde kussens op je witte bank of verschillende poefen bereik je hetzelfde effect. Kleinere accessoires in de vorm van felle vazen of bontgekleurde kaarsen kunnen ook al zorgen voor een kleurig ensemble. Of je begint met één ruimte in het huis, zoals bijvoorbeeld de hal of de toilet, zodat je alvast kan wennen aan het idee. Het kopen van een grote houten plaat, deze beschilderen in een knalkleur en tegen een muur aanzetten kan een tijdelijke oplossing zijn en een experiment om erachter te komen of jij de trend colorblocking ziet zitten. Bekijk hieronder het moodboard en de sfeerbeelden voor inspiratie.


Bronnen: 1. De verfkleur Poised Taupe. Foto via: Sherwin-Williams. 2. Interieur met kleurrijke Tonella stoelen van Note. Foto via: notedesignstudio.se. 3. Dotty klok van Abi Alice via alessi.com 4. Poefen van Masquespacio. Foto via milkdecoration.com. 5. Dulux Colour Forecast 2016. Fotocredit: Mike Bake. via: yellowtrace.com.au 6. 637 UTRECHT C90 Limited Edition van Cassina, ontworpen door Gerrit Thomas Rietveld. 7. Sellarsbrook Yellow tapijt van handgeknoopt Tibetaans wol, The Rug Company.


Inspiratie

Bronnen: 1. via: admagazine.ru 2. via: pantone.com 3. via: desiretoinspire.net 4. Fotocredit: José Hevia. via: sightunseen.com 5. Fotocredit: Alicia Taylor. via: houseandgarden.co.uk 6. via: cotemaison.fr


Interieurtrend: Mint >>
Interieurtrend: Fluweel >>
Interieurtrend: Palmtree >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BILTHOVEN
€ 2.900.000 k.k.
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
ROSMALEN
Prijs op aanvraag
3/6
NOORDWIJK ZH
€ 7.215.000 k.k.
4/6
BURGH-HAAMSTEDE
€ 3.600.000 k.k.
5/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5
  • Met Mowgli en Balou de tuin in: buitenspecial in drie stijlen
  • Inspiratie van moeder natuur: jungle, hout, eco en kleur
  • Go green: tropische hotspots in Tulum, Bali, Parijs en Rhodos
  • Interview met Piet Hein Eek

Kortingscodes

Meest bekeken

WASSENAAR
Prijs op aanvraag
1/5
Brasschaat
€ 1.800.000
2/5
DOMBURG
€ 1.195.000
3/5
ARNHEM
€ 1.798.000
4/5
Andijk
€ 995.000
5/5

Nieuw aanbod

Paauwlaan 2
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
Galileiplantsoen 125
AMSTERDAM
€ 975.000 k.k.