10 februari 2017

Elitis presenteert nieuwe collectie

3 vragen aan ontwerpers Justine Arnaud-Guérin en Marie Ducept

Tijdens Paris Déco Off in Parijs was Residence uiteraard aanwezig bij de lancering van de nieuwe collectie van stoffen- en behangmerk Elitis. Een paar weken later presenteerde het merk hun nieuwste creaties in Amsterdam in samenwerking met Loggere Wilpower. Residence sprak met ontwerpers Justine Arnaud-Guérin en Marie Ducept over kleurige kussens, teamwork en de filosofie van Elitis.

Hoe ziet het ontwerpproces bij Elitis eruit?
Er kan wel gesteld worden dat het begrip teamwork ons uitgangspunt is. Er zijn geen hiërarchische lagen, maar het is de kracht van het team waaruit onze ontwerpen voortvloeien. We delen ideeën met elkaar en geven het ontwerp aan elkaar door als de één vastloopt of als de ander een nieuwe ingeving krijgt. Voordat er überhaupt een ontwerp op tafel komt, gaat er veel onderzoek aan vooraf. We kopen magazines, zoeken het internet af en verzamelen inspirerende beelden om ons heen. Deze opgedane indrukken verwerken we in een moodboard van waar uit eigenlijk alle ontwerpen worden gemaakt. Iedereen is door geïnspireerd door dezelfde verzameling van beelden, maar werk het op zijn of haar andere manier uit in een ontwerp.

Hoe passen de nieuwe accessoires van Elitis in de collectie en wat was belangrijk bij het creëren ervan?
We wilden iets anders doen met de accessoires dan met de stoffen en het behang. De accessoires zoals de kussens kunnen eigenlijk gezien worden als een aparte collectie in de Elitis collectie. Het zijn de frisse, opvallende elementen voor in je interieur en kunnen wel degelijk gecombineerd worden met het behang en andere stoffen uit de collectie. Een voorbeeld hiervan is het bamboepatroon en de kleur groen, die zowel in de kussens als in het behang terugkomen. Ieder op geheel eigen wijze, maar gelinkt aan en geïnspireerd op hetzelfde. Bij het ontwerpen van de accessoires hebben we vooral gelet op de afwerkingen. Een mooie afwerking maakt het verschil en brengt een design naar een hoger niveau.

Foto's: Nieuwe accessoires collectie van Elitis. via: elitis.fr

Wat is typisch en onderscheidend voor Elitis?
Naast het intensief werken met een team, is Elitis wat betreft materialen, vormen en patronen heel kleurrijk en vernieuwend. We focussen op wat wij mooi en opvallend vinden. Elitis was bijvoorbeeld één van de eerste merken die speelde met driedimensionaliteit in behang. Dit jaar presenteren we ook een outdoor collectie met kleinere patronen. De nadruk ligt op een natuurlijke look zoals gewoven riet, in plaats van het plastic dat je vaak tegenkomt in outdoor design. Elitis geeft ons de vrijheid om te experimenteren en dat zie je terug in de ontwerpen.

Foto's: Nieuwe accessoires collectie van Elitis. via: elitis.fr

Bekijk ook: Ikea collectie Piet Hein Eek >>
Boek van Suzanne Loggere >>
Designers Guild beschildert Tate Britain >>Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.880.000 k.k.
1/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
2/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.995.000 k.k.
3/6
BREUKELEN UT
€ 3.995.000 k.k.
4/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
5/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1-2
  • Future Living
  • Groen, groener, groenst!
  • Eco & Luxe
  • Hakuna Matata Kenia

Meest bekeken

WELL GLD
€ 6.900.000
1/5
ECHT
€ 566.000
2/5
UTRECHT
€ 485.000
3/5
DUSSEN
€ 865.000
4/5
OOSTERBEEK
€ 1.285.000
5/5

Nieuw aanbod

Utrechtseweg 287
OOSTERBEEK
€ 1.285.000 k.k.
Garstkampsestraat 4
OVERASSELT
€ 1.290.000 k.k.
Wijnstraat 10
ECHT
€ 566.000 k.k.