11 maart 2017

Residence agenda maart

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van maart.
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van maart.

Donderdag 2 maart t/m zondag 26 maart

Solotentoonstelling Maarten Vrolijk in Rademakers GalleryFoto: via maartenvrolijk.com

Artiest en designer Maarten Vrolijk creëert al 25 jaar werken waarin de simpele, eenduidige natuur van het object centraal staat. Het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Groninger Museum stelden al zijn werken tentoon, maar ook in New York was Vrolijks oeuvre te bewonder in het Museum of Modern Art. Rademakers Gallery brengt met opkomende en gerenommeerde artiesten kunst, fotografie, fashion en design bij elkaar. Tot 26 maart zijn de werken van Maarten Vrolijk te bewonderen.
Maarten Vrolijk, Rademakers Gallery, KNSM-laan 291, Amsterdam.


Vrijdag 3 maart t/m zondag 5 maart

Het Scheepvaartmuseum & Jolan van der wiel: Een tropisch AmsterdamFoto: via hetscheepvaartmuseum.nl

In een van de oudste gebouwen van Amsterdam staat dit weekend de vraag centraal: Hoe zou Amsterdam eruit zien als het er tropisch zou zijn? Designer Jolan van der Wiel bedacht dit idee vanuit de nieuwsgierigheid naar de extreme omstandigheden als gevolg van de opwarming van de aarde. Verschillende ontwerpen en installaties vertalen de eigenschappen van een tropische omgeving, zoals de drukkende warmte, de dichte begroeiingslagen van de jungle en felle kleuren. Ook is rekening gehouden met de grote afmetingen van de bladeren en bomen van het tropisch regenwoud, hetgeen in de schaal van de objecten is terug te zien. De tentoonstelling Tropic City zal dit weekend op het Open Pleyn te zien zijn (de binnenplaats van het Zeemagazijn), waar een glazen dakconstructie met honderd led-lampjes de suggestie van ‘buiten’-zijn en een tropisch gevoel opwekt.
Tropic City Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgers plein 1, Amsterdam.
Entree van de show is vrij toegankelijk.Vanaf donderdag 9 maart

Nieuwe tentoonstelling Public House of Art: The Devil Inside MeFoto: via Public House of Art.

Public House of Art ligt in dé kunstbuurt van Amsterdam, het Spiegelkwartier. Verspreid over drie verdiepingen worden oeuvres van verschillende bekende en minder bekende kunstenaars getoond, van foto's tot schilderijen en sculpturen. Elke tentoonstelling wordt opgezet vanuit één bepaald thema dat om het half jaar wisselt. De nieuwe tentoonstelling staat in het teken van verleiding: onze vijand, maar tegelijkertijd onze beste vriend. Hoe balanceer je tussen slechte keuzes en het rechte pad? Ontdek je innerlijke duivel en vooral de creatieve en gewaagde werken van de kunstenaars bij Public House of Art. You know you want to...


Vrijdag 10 maart t/m zondag 12 maart

The Amsterdam Coffee Festival
Foto: via amsterdamcoffeefestival.com

Calling all coffee-lovers! Drie dagen lang staat de Westergasfabriek in het teken van koffie. Van ambachtelijke koffie en proeverijen tot workshops en demonstraties van ’s werelds beste barista’s. Tevens is het evenement decor voor de SCAE NL Latte Art finale. Ontdek de fijne kneepjes van het koffie-vak en wie weet maak jij hierna thuis een waar kunstwerk van je cappuccino.
The Amsterdam Coffee Festival, Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8E, Amsterdam.


Vrijdag 10 maart t/m zondag 19 maart

Kunstbeurs Tefaf MaastrichtFoto: via tefaf.com

The European Fine Art Fair staat bekend als een van de grootste en meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld. Er wordt niet alleen kunst, design en antiek getoond, maar er zullen ook juwelen, fotografie en andere kunstvormen aanwezig zijn. Ongeveer 35.000 objecten worden tentoongesteld in beurshal MECC die in negen secties is opgedeeld. Vertegenwoordigers van dé grote musea zoals het Louvre, Prado en Museum of Fine Arts (Boston) zullen aanwezig zijn, maar de beurs verwelkomt ook particuliere kunstliefhebbers. Fun fact: Tefaf trekt ook vliegtuigspotters aan: tijdens de beurs landen er rond de 150 privétoestellen van de crème de la crème op het vliegveld van Maastricht.
Tefaf, Mecc Maastricht, Forum 100, Maastricht.


Zaterdag 11 maart t/m zaterdag 18 maart

Inside Out Gent: interieur- en tuininspiratieFoto: via inside-out.gent

Het binnen- en buitenleven wordt op verrassende wijze bij elkaar gebracht tijdens het event Inside Out, een jonge woonbeurs in Gent. Via avontuurlijke rooms ga je op zoek naar jouw unieke interieurschatten. Op 27.000 m2 zullen 125 interieurexperts laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van interieur, exterieur en zwembaden. Geen rechte gangpaden met klassieke stands, maar een plek waar professionals met consumenten in gesprek gaan. Let's go!
Inside Out, Flanders Expo, Maaltekouter 1, Gent.

Donderdag 16 maart t/m zondag 11 juni

Bauhaus in Brussel: it's all about designFoto: AYRBRB, Haus'14: Pavilion, naar Hannes Meyers CoOp Raum, 2014, © AYRBRB. via: design-museum.de

De Duitse architect Walter Gropius richtte in 1919 het "Staatliches Bauhaus" op om een nieuwe generatie designers op te leiden. Deze alomvattende visie op design is vandaag de dag nog steeds relevant voor de designwereld. Het Art & Design Atomium Museum in Brussel biedt met de tentoonstelling The Bauhaus #itsalldesign een overzichtelijke kijk op wat de Bauhaus-beweging heeft voortgebracht. Door middel van het tonen van werken die nog nooit eerder zijn getoond en tegelijkertijd het maken van een parallel tussen het design van Bauhaus en ontwerpen van nu laat de tentoonstelling zien hoe relevant en invloedrijk deze culturele instelling nog altijd is.
The Bauhaus #itsalldesign, Art & Design Atomium Museum, Belgiëplein, Brussel.


Woensdag 29 & donderdag 30 maart

Aan tafel met modeontwerper Mart VisserFoto: via teteatete.nl

Op de unieke locatie Domein Oogenlust wordt voor de derde in samenwerking met Galerie Hans Persoon ‘Aan tafel met’ georganiseerd. Onder het genot van een twee sterren diner schuift Mart Visser aan om zijn haute couture show te presenteren en informeert hij gasten over de verschillende aspecten van de haute couture wereld en zijn creaties.
Aan tafel met Mart Visser, Oogenlust, Hees 4, Eersel.
Kaarten verkrijgbaar via: oogenlust.comt/m zondag 11 juni (wegens succes verlengd)

Martin Creed in Museum Voorlinden: Say Cheese!Foto: Martin Creed, Work No. 628 (2007). Fotocredit: Antoine van Kaam.

Een ware ontdekkingsreis door cactussen, ballen en gloeilampen, stapels wc-rollen en een hardloper die opeens door het museum rent. Maak kennis met de wondere wereld van de Britse kunstenaar Martin Creed. Op 21 januari opende Museum Voorlinden de solotentoonstelling Say Cheese en inmiddels hebben duizenden bezoekers al de creaties van Creed bewonderd. Vandaar dat de tentoonstelling wordt verlengd t/m zondag 11 juni. Creed, geïnspireerd door de dagelijkse chaos van het leve, maakt eigenzinnige en originele kunstwerken. De circa 50 creaties staan dan ook in het teken van ordeningen of stapelingen.
Martin Creed - Say Cheese!, Museum Voorlinden, Buurtweg 90, Wassenaar.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
1/6
OOSTERHOUT NB
€ 2.625.000 k.k.
2/6
VUGHT
€ 3.180.000 k.k.
3/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
4/6
KAATSHEUVEL
Prijs op aanvraag
5/6
ERP
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5
  • Dossier: de mooiste buitenmeubels
  • Afrikaanse kunst is hot, ook in het interieur
  • Interior designer Charlotte Biltgen
  • Wonen in het groen

Meest bekeken

VORDEN
€ 3.600.000
1/5
ZEIST
€ 1.950.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.100.000
3/5
GOIRLE
€ 785.000
4/5
VLISSINGEN
€ 985.000
5/5

Nieuw aanbod

Gustav Mahlerlaan 991
AMSTERDAM
€ 2.350.000 k.k.
Bunsinglaan 1
ZEIST
€ 1.950.000 k.k.
Badhuisstraat 199
VLISSINGEN
€ 985.000 k.k.