24 maart 2017

WIN: Een weekend in Rotterdam!

Verhalen over de wederopbouw door de ogen van Rotterdamse vrouwen

Slapen in Hotel New York en naar Rotterdam Museum
De havenstad van Nederland, Rotterdam, heeft alle ingrediënten voor een heerlijk weekend cultuur snuiven. Bijvoorbeeld in Museum Rotterdam, waar op dit moment de tentoonstelling 'Vrouwen van Rotterdam' loopt. Middels kleding, foto's en groepsgesprekken komen de verhalen over de wederopbouw van Rotterdam tot leven. Win kaarten voor de tentoonstelling, mét overnachting in Hotel New York!

Vorig jaar vierde Rotterdam 75 jaar Wederopbouw, een periode waarbij vooral mannelijke bouwers en heldhaftige plannen werden belicht. Maar waar waren de vrouwen in dit verhaal? Deze periode betekende juist een verandering voor de vrouw en haar rol in de maatschappij. Met de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam wil het Museum Rotterdam in samenwerking met Zonta Club Rotterdam (een organisatie die zich al 50 jaar hard maakt voor vrouwen) diverse vrouwen een podium geven, zowel met woord als beeld.

Foto: Drie jonge vrouwen op de hoek van Coolsingel/van Oldenbarneveldstraat, Rotterdam 1960. © Henk Jonker / MAI

De tentoonstelling laat aan de hand van een catwalk van originele kleding de geschiedenis van het vrouw-zijn in Rotterdam ten tijde van de wederopbouw zien. De huisvrouw, de eerste vrouwelijke rechter, de stewardess en de vroedvrouw, maar ook bekende Rotterdamse vrouwen zoals Nelie Kroes doen hun verhaal. De kleding legt samen met veertien verschillende thema's zoals de bevrijding, de schaarste aan kleding en woningen, de 'vastgelegde' rol voor vrouw als huisvrouw, de wens en beperkingen van het maken van carrière uit hoe de maatschappelijke positie van vrouwen was en ook hoe deze kon veranderen. De tentoonstelling sluit af met portretten van zeven vrouwen die de Rotterdamse vrouw van nu belichamen, zoals tassenontwerper Susan Bijl en Aruna Vermeulen, directeur van het HipHopHuis.

Vrouwen van Rotterdam: een ode aan toen

Vrouwen van Rotterdam is een tentoonstelling voor jong en oud. Museum Rotterdam heeft namelijk de vrouwen van vroeger gevraagd om advies te geven aan de vrouwen van nu. Wijze raad aan de hand van hun eigen ervaringen die tijdens groepsgesprekken, georganiseerd door Museum Rotterdam, naar boven komen en worden meegegeven aan een nieuwe generatie vrouwen.

Inspirerend, verbluffend, en vol girl-power!

Foto's: Boven: Politieagente bij de typische Rotterdamse politieauto Chevrolet C10, 1974. © Historische collectie politie-eenheid Rotterdam. Onder: Winkelen op de Lijnbaan, 1961 (geschat) © Ary Groeneveld / Stadsarchief Rotterdam.

Hotel New York


Aan de oevers van de Maas ligt het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, de plek waar vroeger mensen stonden te wachten op de boot die hen zou vervoerden naar Noord Amerika, het werelddeel dat hen een beter leven zou moeten brengen. Het 4 sterren Hotel New York laat de rijke historie van het gebouw goed zien door het behoud van de smeedijzeren trap en de oude koffers en foto's van de toenmalige reizigers. Omdat het hotel is gevestigd aan de rivier de Maas hebben de meeste kamers uitzicht over het water. Daarnaast maakt het hotel gebruik van ouderwetse sleutels in plaats van moderne keycards voor de kamers en kunnen gasten gebruik maken van de 24 uur per dag beschikbare roomservice. Museum Rotterdam biedt een van de gelukkige winnaars een arrangement aan in dit mooie, historische hotel.


Foto: Wilco Schipper


WIN KAARTEN + EEN OVERNACHTING IN HOTEL NEW YORK

Dompel je onder in de persoonlijke vertellingen van Rotterdamse vrouwen en overnacht 's avonds in Hotel New York, na genoten te hebben van een uitgebreide afternoon tea. Residence mag 1 x dit mooie arrangement voor 2 personen weggeven, dat bestaat uit:

1x overnachting in Hotel New York
1x uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant van Hotel New York
1x Afternoon Tea
1x toegangskaart (p.p.) Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam
1x OV kaart (p.p.)
1x Parkeerkaart (1 auto per arrangement)

Daarnaast maken we nog 4 x 2 mensen gelukkig met toegangskaarten voor de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam.

Let op: het arrangement met de hotelovernachting in Hotel New York is alleen inzetbaar in juli en augustus.

Vul hieronder je gegevens in en maak kans op dit heerlijke cultuurweekend in Rotterdam!


Voorwaarden
Doe je mee aan deze winactie? Dan wordt je automatisch ingeschreven voor onze gratis tweewekelijkse nieuwsbrief, vol met de laatste nieuwtjes op het gebied van interieur, kunst en reizen. Liever geen nieuwsbrief ontvangen? Uitschrijven is op elk moment mogelijk. Ingediende persoonsgegevens worden verder alleen gebruikt om contact op te nemen omtrent het versturen van de prijs. Deze winactie loopt tot 15 april.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 3.700.000 k.k.
1/6
WAALRE
Prijs op aanvraag
2/6
AMSTERDAM
€ 4.500.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 6.000.000 k.k.
4/6
Rijkevorsel
€ 2.750.000 k.k.
5/6
WARMOND
€ 3.300.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6
  • De ultieme basisstukken voor een tijdloos interieur
  • Stijlicoon Den Haag: tips van locals
  • Nieuws en trends van Design Week Milaan
  • De kunstcarrière van San Ming

Meest bekeken

LAREN NH
€ 1.095.000
1/5
ACHTERVELD
€ 1.985.000
2/5
LOON OP ZAND
€ 649.000
3/5
WELL GLD
€ 6.900.000
4/5
JOPPE
€ 2.850.000
5/5

Nieuw aanbod

Oldeneelweg 9
ZWOLLE
€ 895.000 k.k.
Kerkstraat 31
LATHUM
€ 649.000 k.k.
Emelaarseweg 7 B
ACHTERVELD
€ 1.985.000 k.k.