18 april 2017

Residence agenda april

Designevents, pop-ups, exposities en meer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van april.
Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van april.

t/m zondag 9 april

Designbeurs Salone del Mobile in MilaanFoto: Moreno Maggi. Design team: Ma Yansong, Dang Qun, Yosuke Hayano, Andrea D'Antrassi, Hiroki Fujino. Engineering: Maco Thecnology srl, Roberto Maffei. Light design: iGuzzini Illuminazione. Produced by: Ferrarelle.

Salone del mobile, het neusje van de zalm in de wereld van interieur- en meubelbeurzen. De beurshallen van Rho Fiera, ietwat buiten de stad Milaan gelegen, zullen ook dit jaar weer de nieuwste meubels, accessoires, keukens, badkamers en kantoorinrichtingen laten zien. Het beste van het beste en het mooiste van het mooiste op designgebied is tijdens deze dagen in Milaan te vinden. Ook Milaan zelf staat in het teken van de laatste designs, trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. Gerenommeerde merken en aanstormend talent zullen middels stijlvolle feestjes, borrels en presentaties hun creaties op de kaart zetten. Lees hier alvast de 11 favoriete hotspots van onze designexperts in Milaan. De redactie van Residence zal er ook dit jaar natuurlijk bij zijn. Zien we je daar? Ciao!
Salone del Mobile, Fairgrounds Milan, Rho.


Zaterdag 22 april tot en met zaterdag 20 mei

Daniel Horowitz - Noble savage bij Rutger Brandt Gallery


Daniel Horowitz from NeueHouse on Vimeo.


Met ouderwets aandoende documenten met surrealistische schilderingen van wezens en gekke situaties voorzien van verzonnen Latijnse namen, neemt Daniel Horowitz je mee op een fictieve safari. Zijn werk is een pseudo-historisch onderzoek naar de ‘nobele wilde’, een archetype van de oermens in ons die zijn vleselijk genot en verlangens onderdrukt in de beschaafde maatschappij. In je eerste blik zie je historische documenten die wilde dieren vastleggen en de geschiedenis verbeelden, maar wie beter kijkt ontdekt een fantasierijke wereld met een achterliggende boodschap: bewustwording. Lees meer over Daniel Horowitz in het mei-nummer van Residence dat vanaf 27 april 2017 in de winkel ligt.
Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, Amsterdam


Vrijdag 21 t/m zondag 23 april

Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah gastchefs bij Rijks
Een aantal keren per jaar nodigt Rijks internationale gastchefs uit en deze maand zijn dat de oprichters Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah van restaurant Locavore op Bali, dat uitgeroepen werd tot beste restaurant van Indonesië. Locavore gaat over lokaal eten en dat zie je terug op het menu: van rauwe Balinese abolone tot Sumbawa oesters. Samen met Joris Bijdendijk wordt een speciaal lunch- en dinermenu gecreëerd en geserveerd tijdens Rijks x Locavore. Rijks werd ondanks beloond met een Michelinster.
Rijks – Museumstraat 2, Amsterdam. Meer informatie of reserveren: www.rijksrestaurant.nl


Vrijdag 21 april t/m zondag 23 april

Art Brussels kunstbeurs
Voor de 25e editie brengt Art Brussels 145 galeries uit 28 landen samen. Van grote namen uit de internationale art scene tot de nog onontdekte juweeltjes. De beurs is ingedeeld in drie secties: recente werken van jonge en minder bekende kunstenaars, moderne tot hedendaagse kunst en kunst uit 1917 tot 1987 van levende of overleden kunstenaars die nog niet genoeg erkend zijn, onderschat of vergeten zijn. Daarnaast zijn er ook meerdere solo presentaties. De creatieve, dynamische vibe werkt van deze beurs aanstekelijk.
Art Brussels – Tour & Taxi, Havenlaan 86c, Brussel, België


Vrijdag 21 tot donderdag 27 april

Royal Kingsternoon Tea bij The Duchess
Koning Willem Alexander wordt 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd op Koningsdag en –nacht met feesten en festivals. De straten kleuren oranje, maar dat is niet het enige wat oranje kleurt. Ter ere van de verjaardag van onze enige echte royal, geeft het vorstelijke restaurant The Duchess zijn Royal Afternoon Tea een toepasselijk tintje.
The Duchess, Spuistraat 172, Amsterdam


t/m zondag 11 juni

Foto-expositie Grachtenhuizen bij ArcamFoto: Arjan Bronkhorst, Het Staetshuys.

Naast de ingang van de IJ-tunnel, tegenover het Scheepsvaartmuseum, staat Architectuurcentrum Amsterdam. Kort genoemd Arcam. Het bijzondere gebouw is ontworpen door architectenbureau René van Zuuk en is bekleed met gecoat aluminium dat als het ware het gebouw van top tot teen omhult. Aan de waterkant bestaat de gevel volledig uit glas. Momenteel is hier de nieuwe foto-expositie Achter de Gevel van fotograaf Arjan Bronkhorst te bewonderen. De succesvolle tentoonstelling toont het leven aan de grachten in stadspaleizen van particulieren, waarbij de 17e eeuwse architectuur en de prachtige interieurs tot leven komen. De expositie toont twaalf werken van grachtenpanden waarvan sommige, minder bekende huizen nog nooit waren gefotografeerd. Voor iedereen die altijd een speciaal, magisch en romantisch beeld heeft bij het leven aan de grachten.


t/m zondag 9 juli

World Press Photo 2017

De lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd World Press Photo 2017 opende vrijdag 14 april in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tijdens de zestigste editie omvat de wedstrijd indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. De World Press Photo of the Year is gewonnen door de Turkse fotograaf Burhan Ozbilibi en is genomen in een kunstgalerie in Ankara. Alle winnende foto’s zijn te zien op hangende panelen in de gotische ruimte van De Nieuwe Kerk.
De Nieuwe Kerk Amsterdam – Gravenstraat 17, Amsterdam

t/m zondag 9 juli

Fototentoonstelling ‘Through the Eyes of Others, I See Me’ van Micky Hoogendijk
Vanaf begin deze maand ligt het gelijknamige fotoboek van Micky Hoogendijk in de winkels. Naast het fotoboek zijn al haar mooiste en krachtigste foto’s te bewonderen in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. De tentoonstelling biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van haar onderwerpen weerspiegelen. Hoogendijk laat zich inspireren door ontmoetingen en dromen.
Museum Jan van der Togt – Dorpsstraat 50, Amstelveen


t/m zaterdag 27 augustus

Tentoonstelling ‘A Passion for Taschen’

Taschen fotoboeken zijn een begrip, niet in het minst door de samenwerking met wereldberoemde fotografen als Helmut Newton en Annie Leibovitz. Het fenomeen wordt prachtig uitgelicht in het Museum aan het Vrijthof. Van The Royal Photographic Society ontving Benedikt Taschen in 2016 de Photographic Publishing Award voor zijn prestatie op het gebied van fotografische publicaties. Op de tentoonstelling vind je collecties van ’s werelds grootste Taschen-verzamelaars met een grote variatie van het oeuvre van de uitgever met kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd waar Taschen samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson aan heeft gewerkt. Als bezoeker krijg je daarnaast ook de kans om aan het einde van de tentoonstelling in de ‘please touch room’ door vele boeken te bladeren.
Museum aan het Vrijthof – Vrijthof 18, Maastricht


t/m zondag 10 september

Exotische tentoonstelling MOA met o.a. Sinke & Van TongerenFoto: Darwin, Sinke & Van Tongeren, 'under construction'.

Museum Oud Amelisweerd in Bunnik presenteert vanaf eind maart de eerste museale presentatie van kunstenaarsduo Jaap Sinke en Ferry van Tongeren. De tentoonstelling, Tier – Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren, laat foto’s, readymades en sculpturen van opgezette dieren zien in combinatie met onder andere geschilderde en bronzen dieren van kunstenaar Armando. Verwacht een bonte verzameling aan exotische dieren geïnspireerd op oude Hollandse meesters. De tentoonstelling staat in het teken van de relatie tussen mens en de natuur, met als decor het 18e-eeuwse landhuis waar Museum Oud Amelisweerd is gevestigd, een prachtig Rijksmonument waar de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, woonde.
Tier – Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren, Museum Oud Amelisweerd , Koningslaan 9
, Bunnik

.


t/m zondag 10 september

Kunstige koeien kijken in Gorcums MuseumFoto: Paulus Potter, De stier, 1647. via: mauritshuis.nl

De koe komt vaak voor in kunstwerken door de eeuwen heen. Waarom wordt er vaak voor dit dier gekozen? Het Gorcums Museum ging op onderzoek uit en verdiepte zich in de koeienkunst van de 17e eeuw tot nu. De expositie 'De Koe in de Kunst' is het resultaat. De tentoonstelling laat de koe in haar verschillende hoedanigheden zien: levensecht geschilderd, romantisch op het doek afgebeeld met een losse penseelstreek, de koehandel op de veemarkt en in de stad en zelfs koeien bij de slager. Werken van onder andere koning der koeien Paulus Potter, maar ook kunstwerken van Théophile de Bock Alexandra Klimas zullen te zien zijn.
De Koe in de Kunst - van de 17e eeuw tot heden, Gorcums Museum, Grote Markt 17, Gorinchem.Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
1/6
BREUKELEN UT
€ 3.995.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 5.200.000 k.k.
3/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
4/6
ROZENDAAL
€ 2.750.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6
  • De 10 mooiste designiconen
  • Minimal art, less is more
  • Cool Kopenhagen
  • Een schatkamer in Göteborg

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.170.000
1/5
OPPERDOES
€ 650.000
2/5
ANNA PAULOWNA
€ 1.595.000
3/5
EPSE
€ 1.745.000
4/5
EEFDE
€ 1.249.000
5/5

Nieuw aanbod

Tempel 9
OPPERDOES
€ 650.000 k.k.
Kneeskade 1
ANNA PAULOWNA
€ 1.595.000 k.k.
Houthavenkade 95
AMSTERDAM
€ 1.170.000 k.k.