19 april 2018

Residence 5: Natural Beauty

De natuur vieren!

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Het koude weer heeft ons land definitief verlaten en de lente doet vol haar intreden. Tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten. Met een dik dossier buitenmeubels in dit nieuwe nummer kan het tuinfeest beginnen!

Authenticiteit, dat is waar we steeds vaker naar op zoek zijn. Naar ‘echt’. Naar naturel. Sustainability is het nieuwe toverwoord. Ook Residence is een groot liefhebber van authentiek. Niet alleen omdat een ecologische manier van produceren goed is voor Moeder Aarde. Ook omdat natuurlijk geproduceerde ontwerpen, materialen en vormen onze zintuigen zo heerlijk weten te verleiden. Alsof er onmiddellijk een verliefdheidsvonk overslaat.

Natural Beauties

Niets is inspirerender en magischer dan de natuur. Ik heb het zelf met organisch gevormde ontwerpen van hout of natuursteen. Zoals de iconische Tobi-Ishi tafel die het designduo Edward Barber & Jay Osgerby – alweer een tijd geleden – voor B&B Italia creëerde. Ze lieten zich inspireren door de sierstenen uit Japanse tuinen. En zo zijn er nog talloze natural beauties die we je op de volgende pagina’s laten zien. Japan is sowieso het land van authenticiteit. Niet voor niets heeft de levenskunst wabi-sabi grote belangstelling van ontwerpers uit Europa en Amerika.


Tobi-Ishi tafel, Edward Barber & Jay Osgerby voor B&B Italia, bebitalia.com

De natuur vieren

Ligt een reis naar Japan nog niet in het verschiet? Dan is Het Kanaal, de artistieke zegeviering van voormalig antiquair, interior designer en kunstverzamelaar Axel Vervoordt een must-see. Hij transformeerde een historisch silocomplex in een exclusieve, artistieke buurt net buiten Antwerpen. In zijn eigen galerie ervaar je de invloed van Japanse architecten en kunstenaars.


Wabi-Sabi inspiratie: Het Kanaal in Wijnegem. De galerie van Axel Vervoordt, kanaal.be

Liefde voor natuurlijke ontwerpen beklijft en is tijdloos. Het is dan ook geen toeval dat we de inhuldiging van het voorjaar hebben gekozen voor dit Natural Beauty-­nummer. Juist nu alles weer ontwaakt willen we de natuur vieren. Verheug je op inspiratie voor je eigen ‘buiten’. Of dat nou het kleine stadsbalkon is of een lommerrijke tuin van een villa of landhuis. Reis mee naar Kaapstad (Residence is ook ter plaatse je gids!), om de natuur in zijn puurste vorm te ervaren en af te wisselen met kleurrijke adressen die vrolijk stemmen en hebberig maken. Ontdek moderne Afrikaanse kunst, hout als het ultieme materiaal voor vloeren en kunstobjecten, en kijk binnen in interieurs waarbij antiek, designiconen – ook een vorm van sustainability – en natuurlijke materialen een grote rol spelen. Met alle harmonieuze perfecties en imperfecties van dien. Als een gedroomde natural beauty.
Residence 5 ligt nu in de winkel en is hier na te bestellen.

Mediterrane sferen >
De tien favorieten in Parijs van de redactie >
Tegelmanie >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VORDEN
€ 3.600.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
2/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
3/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
4/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
5/6
SOEST
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1-2
  • Future Living
  • Groen, groener, groenst!
  • Eco & Luxe
  • Hakuna Matata Kenia

Meest bekeken

UTRECHT
€ 485.000
1/5
HEEMSKERK
€ 995.000
2/5
HEERDE
€ 799.000
3/5
WELL GLD
€ 6.900.000
4/5
MARKELO
€ 800.000
5/5

Nieuw aanbod

Moergestelseweg 25
OISTERWIJK
€ 695.000 k.k.
Amsteldijk Noord 150
AMSTELVEEN
€ 1.925.000 k.k.
Esweg 1
MARKELO
€ 800.000 k.k.