03 mei 2018

MINI Living komt met inventief woonconcept

Samenwerking met Londens Studiomama

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Dit jaar waren zij al weer voor de derde keer aanwezig op Salone del Mobile, MINI Living. Het doel is om creatieve architectonische oplossingen te vinden voor het gebrek aan ruimte in de stad. Voor dit jaar was het thema MINI living - Built by all. Samen met het Londense architectenbureau Studiomama gingen ze de uitdaging aan.

Built by all

Klein van buiten, groot van binnen: met die slogan bestormde de eerste Mini in 1959 de Britse markt. Nu, bijna zestig jaar later is dit motto actueler dan ooit. De wereldbevolking groeit en veel wereldsteden dreigen onleefbaar te worden door ruimtegebrek. Drie jaar geleden riep Mini de afdeling Mini Living in het leven, met als doel na te denken over creatieve, architectonische oplossingen voor de stedelijke woonruimte van de toekomst. Tijdens de Salone del Mobile presenteerde Mini Living de installatie Built by all, die laat zien hoe architectuur een creatief antwoord kan bieden op de groeiende schaarste aan woonruimte en grondstoffen in de stad. Creative Lead Oke Hauser: “En wie zegt dat alleen architecten goede ideeën hebben over hoe wij wonen? Je huis is juist iets heel persoonlijks. Ik geloof dat de kwaliteit van woonruimte wordt bepaald door de mate waarin bewoners zich met hun woning identificeren. Dit concept maakt nauwere samenwerking tussen bewoners en architecten mogelijk. We willen dat gebruikers meer makers worden.” Mini Living stelt daarmee de conventionele top-downaanpak van architecten en overheden aan de kaak.

Ecologische footprint

Built by all is in feite een microgemeenschap in een loods, met verschillende efficiënt ontworpen, individuele leefruimtes plus een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Het design is speels maar functioneel – een beetje zoals de auto dus. Het idee erachter is dat individueel bezit niet meer van deze tijd is; het draait steeds meer om gebruik. Leegstaande winkels en kantoren zoals je die in iedere stad vindt zijn bij uitstek geschikt om zo’n woongemeenschap te creëren, aldus Hauser. “Door creatief en slim om te gaan met ruimte verklein je bovendien je ecologische footprint.” En dat is van levensbelang voor de stad van de toekomst.

Dit zijn de tien trends uit Milaan >
De powervrouwen van Milaan >
Cristina Celestino verrast opnieuw >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
Prijs op aanvraag
1/6
AMSTERDAM
€ 2.995.000 k.k.
2/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
3/6
GROEDE
€ 2.595.000 k.k.
4/6
VINKEVEEN
€ 6.750.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 4.880.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1-2
  • Future Living
  • Groen, groener, groenst!
  • Eco & Luxe
  • Hakuna Matata Kenia

Meest bekeken

WELL GLD
€ 6.900.000
1/5
UTRECHT
€ 485.000
2/5
HEERDE
€ 799.000
3/5
MARKELO
€ 800.000
4/5
HEEMSKERK
€ 995.000
5/5

Nieuw aanbod

Moergestelseweg 25
OISTERWIJK
€ 695.000 k.k.
Amsteldijk Noord 150
AMSTELVEEN
€ 1.925.000 k.k.
Esweg 1
MARKELO
€ 800.000 k.k.