05 september 2018

Residence agenda september

Interieur, design, kunst, pop-ups en meer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Residence houdt je op de hoogte van inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied. Elke maand een nieuwe agenda. Dit zijn de leukste evenementen van september.

Tot 30 september 2018

Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years, Rotterdam

Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling. De tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van wearable art. De tentoonstelling presenteert sublieme en innovatieve werken van het ontwerpduo, waaronder circa 45 werken uit hun haute couture-collecties, toneelkostuums voor ballet en opera evenals eerdere ontwerpen uit Viktor&Rolf's archieven en uit collecties van (inter)nationale musea.
Kunsthal.nl


Viktor&Rolf by Anton Corbijn, Amsterdam 2018

Tot 1 oktober 2018

Musée Guimet, Parijs

Off to Paris! In Parijs ligt het meest charmante museum voor kunst uit Azië: Musée Guimet, opgericht door de negentiende-eeuwse industrieel Etienne Guimet. Naast de grote collectie kunst uit India, China, Japan en Korea is er deze solotentoonstelling van Kim Chong-Hak (Korea, 1937) te zien, ook wel ‘de Koreaanse Picasso’ genoemd vanwege zijn grote productiviteit op hoge leeftijd. Hij schildert landschappen met vlinders, bergen en bloemen, bijna op abstracte wijze, als stormen van sensuele kleuren.
Tip: Ga ’s avonds en geniet van de kunst terwijl dj’s op de binnenplaats de laatste hits draaien.
guimet.frVanaf 28 september 2018

Cool Japan, Amsterdam

Alles wat je altijd al had willen weten over het land van de rijzende zon vind je hier, van de prachtige werken van Katsushika Hokusai (ook wel ‘de Rembrandt van Japan’ genoemd) tot hedendaagse kunst van Matsuura Hikoyuki en de schattigheidscultus rond de Kawaii-straatmode, inclusief lekkere kitscherige Hello Kitty-pump. De dualiteit van Japan komt hier goed tot uiting: het is het land van eeuwenoude tradities, dat daarnaast de meest uitzinnige subculturen omarmt. Een fascinerende tegenstelling.
tropenmuseum.nl


Cool Japan - Kirsten van Santen

Zondag 16 september

Inspiratiedag ETC, Culemborg

Op zoek naar nieuwe interieurideeën en kersverse collecties? Laat je tijdens de consumenten-inspiratiedag van ETC Design Center Europe inspireren door 500 mooie merken op het gebied van interieur en bekijk al het moois wat de exposanten te bieden hebben. Ook heeft ETC Design Center Europe de handen ineengeslagen met een aantal enthousiaste interieurprofessionals, om jou te voorzien van (gratis!) interieuradvies op maat.

Goed nieuws! Residence-lezers ontvangen € 2,50 korting op de entreeprijs van € 10 en betalen slechts € 7,50. Bezoek voor meer informatie en het reserveren van je toegangsticket etcdesigncenter.com en gebruik de code RM1609.Tot 15 januari 2019

Icy & Sot, Amsterdam

Nieuw in het Moco Museum, daar waar je ook het werk van Banksy kunt bewonderen, is de tentoonstelling A Moment of Clarity van de Perzische jongens Icy (34) en Tot (29). De broers worden niet voor niets de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Hun werk is niet alleen controversieel, maar in hun eigen land zelfs verboden en houdt de huidige maatschappij een spiegel voor. Denk aan thema’s als het milieu, vrijheid en dromen. Ook te zien in het Moco Museum: Roy Lichtenstein, een van de grote vertolkers van hedendaagse kunst en een waar icoon in de Pop Art.
Mocomuseum.nl

Kunstenaar of designer als ze maar kan creëren >
Hotspot: Apotheke LA >
6 bijzondere bloemkunstenaars >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
2/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
ZOUTELANDE
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1-2
  • Future Living
  • Groen, groener, groenst!
  • Eco & Luxe
  • Hakuna Matata Kenia

Meest bekeken

WELL GLD
€ 6.900.000
1/5
HEERDE
€ 799.000
2/5
HEEMSKERK
€ 995.000
3/5
MARKELO
€ 800.000
4/5
UTRECHT
€ 485.000
5/5

Nieuw aanbod

Moergestelseweg 25
OISTERWIJK
€ 695.000 k.k.
Amsteldijk Noord 150
AMSTELVEEN
€ 1.925.000 k.k.
Esweg 1
MARKELO
€ 800.000 k.k.