20 november 2018

Lyppens X Zwaga: ambacht meets kunst

Juwelier Lyppens geeft kunstenaar Erik Zwaga de vrije hand

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Ben je op zoek naar een uniek juweel? Voor jezelf of voor iemand anders? Neem eens een kijkje bij Lyppens. Op zondag 11 november jl. presenteerde dé huiskamerjuwelier van Nederland, Lyppens Langebrugsteeg, een speciale collectie in samenwerking met Erik Zwaga.

Echtpaar Lyppens hebben kunstenaar Erik Zwaga van ZwagAtelieR de vrije hand gegeven om zijn visie op luxe met vintage items uit hun winkel vorm te geven.
Het resultaat? Vijf wonderbaarlijke blazers en tops versierd met bloedkoraal, cameeën, broches en andere juwelen (prijzen op aanvraag). Tevens had Erik Zwaga, samen met floral designer Menno Kroon, de vergadertafel van de oude Raadzaal getransformeerd tot een barok faunastilleven met antiek en modern tafelzilver - eveneens afkomstig uit de collectie van Lyppens.De collectie bestaande uit unieke Art Deco sieraden, chique Haagse jaren vijftig oorbellen, funky met de hand vervaardigde 70's sieraden en hypermoderne colliers van zwart, paars en groen goud. Voor elke smaak wat wils, typisch Lyppens. Te zien waren een paar bijzondere items, zoals een paar gouden oorbellen met diamanten die bij elkaar opgeteld maar liefst 8 caraat(!) wegen en een moderne witgouden broche in de vorm van een vlinder gezet met briljanten en gesneden koraal. Eigenlijk teveel om op te noemen qua pracht en praal die Lyppens aan de wereld toonde.Over Lyppens Langebrugsteeg

Lyppens is een Amsterdams familiebedrijf waar een trouwe klantenkring met veel toewijding en kennis van zaken wordt bediend. De beroemde winkel bevindt zich in een steegje waar geïnteresseerden voor allerlei juweliersactiviteiten en producten terecht kunnen: of het nu gaat om 'gewone' colliers, ringen, rammelaars, manchetknopen, maar zelfs voor fotolijstjes, sierkurken en broodmanden kun je er ook terecht. En zij hebben nog zo veel meer. Ooit is de zaak begonnen in 1959 door vader Herman, in 1998 is het overgenomen door zoon Joost en zijn vrouw Willemijn. Inmiddels loopt alweer de derde generatie in het pand rond.

Duurzaam verbouwen
WE WANT YOU! Vacature (Junior) tekstredacteur, 32 uur
Residence agenda november
WE WANT YOU! Vacature accountmanager

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

KAATSHEUVEL
Prijs op aanvraag
1/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
2/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
3/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
4/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
5/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #3
  • Romantic Dinner
  • Inspiratie voor keukens, eettafels etc
  • Sergio Herman kookt thuis.
  • Ultieme luxe down under

Meest bekeken

BLARICUM
€ 2.765.000
1/5
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/5
ABCOUDE
€ 1.995.000
3/5
HILVERSUM
€ 3.975.000
4/5
BLARICUM
€ 2.975.000
5/5

Nieuw aanbod

Berg en Dalweg 30
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
Berg en Dalweg 16
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
Souillac, Lot
FRANKRIJK
€ 500.000 k.k.