Cole & Son


Het archief van Cole & Son is de belangrijkste inspiratiebron voor nieuwe collecties. Geheime sleutels, exotische palmbladeren en het geometrische Hicks’ Hexagon patroon sieren de behangen uit de collecties van het eeuwenoude behangmerk.

Behang


1. Palm Jungle behang uit de collectie Contemporary Restyled
Haal het ultieme jungle gevoel in huis met Palm Jungle. Het behang bestaat uit meerdere lagen, waardoor de print meer diepte krijgt. Palm Jungle bestaat in twee kleuren.
2. Border Nottambule behang uit de collectie Fornasetti II
Deze uilenfamilie op tak brengt veel wijsheid met zich mee. Het behang Border Nottambule is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.
3. Chiavi Segrete uit de collectie Fornasetti II
Chiavi Segrete – oftewel geheime sleutels – maakt van een saaie wand een mysterieuze tuin. Verkrijgbaar in verschillende kleuren bladeren met een gouden of zilveren sleutels.
4. Hick’s Grand behang uit de collectie Contemporary Restyled
Het geometrische Hicks’ Hexagon patroon is voor dit behang in een vergrote versie afgedrukt. Een tikkeltje gedurfd, maar een volstrekt tijdloos design. Gemaakt in zes kleuren. Met de afgebeelde kleurstelling creëer je een retro-look.

Collecties

Collectie Fornasetti II
Fornasetti II is de tweede collectie van Cole & Son in samenwerking met de ontwerper Fornasetti. Uit de samenwerking rolde een behangcollectie met excentrieke afbeeldingen van speelse dieren tot aan karakteristieke vulpennen. Stuk voor stuk hebben de behangen een theatraal effect.

Collectie Contemporary Restyled
De naam Contemporary Restyled zegt het al; voor deze collectie werd er nieuw leven geblazen in populaire ontwerpen uit de archieven van het merk. De flamingo’s en palmbladeren zijn één van de favorieten die je in deze collectie terug ziet. Veel patronen, rustige kleuren en dieren zijn kenmerkend voor Contemporary Restyled.

Over Cole & Son

In 1875 werd Cole & Son opgericht door John Perry, de zoon van een koopman in Cambridgeshire. Het bedrijf was gevestigd in Islington, Noord-Londen, een gebied dat bekend was om de 190 handblokdrukkerijen die er in de achttiende en negentiende eeuw actief waren. Tijdens de negentiende eeuw drukte Cole & Son behang voor veel gerenommeerde bedrijven, waaronder Sanderson, die toendertijd al bekend stond om zijn bijzonder hoge kwaliteit. In 1949 creëerde de Design Director van Cole & Son één van de eerste zeefdrukstudio’s in Europa. Tegenwoordig bestaat het Cole & Son archief uit ongeveer 1800 blokdrukontwerpen, 350 zeefdrukontwerpen en een enorme hoeveelheid originele tekeningen en behangsels, die alle stijlen uit de achttiende, negentiende en vroege twintigste eeuw representeren. Het archief van Cole & Son is de belangrijkste inspiratiebron voor nieuwe collecties. Ontwerpen worden zorgvuldig geselecteerd, aangepast en ingekleurd door de Design Studio en vervolgens gedrukt door ambachtslieden. Het doel is om behang te maken getrouw aan het karakter van het oorspronkelijke document, maar met een eigentijds gevoel. Cole & Son blijft innovatieve en prachtige ontwerpen produceren. De huidige collecties weerspiegelen een lange en betekenisvolle geschiedenis, als wel een voortdurende passie voor nieuw en spannend behang.

Interieurinspiratie


Verkoopinformatie:
www.colandson.nl via Bart Brugman

Terug naar alle behangen >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
2/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
3/6
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag
4/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
BAARN
€ 895.000
2/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
3/5
DOKKUM
€ 795.000
4/5
LEENS
€ 650.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag