Zoffany


Zoffany breidde zich in de loop der jaren uit met een breed assortiment aan meubels en behang. Het grote archief van het merk dient altijd als inspiratiebron. Ontwerpen uit het verleden worden aangepast aan de trends van nu.

Behang


1. The Gondelier behang uit de Tespi collectie
Waan je in Venetië met het behang The Gondelier. Het ontwerp is gebaseerd op het nalatenschap van de alleskunner Mariano Fortuny. Verkrijgbaar in twee kleuren, Dawn en Sunset. Dit is Dawn.
2. Veranda Trellis behang uit de Woodville collectie
Behang Veranda Trellis is versierd met een geometrisch patroon en past goed in een modern interieur met vintage elementen. Helemaal van nu! Gemaakt in zes kleuren.
3. Romey’s Garden behang uit de Woodville collectie
De inspiratiebron voor het behang Romey’s Garden is de fraaie flora van Zuid-Afrika en de chinoiserie stijl uit China. Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.
4. Woodville behang uit de Woodville collectie
Het Woodville behang heeft een klassiek, floraal patroon met elegante bloemen, takken en vlinders. Door de moderne printtechnieken heeft het ontwerp toch een eigentijdse uitstraling. Te verkrijgen in zes kleuren.

Collecties

Collectie Tespi
De Tespi collectie neemt je mee naar het charmante Italië. De ontwerpen binnen de collectie zijn gebaseerd op het nalatenschap van de alleskunner Mariano Fortuny, een Spaanse designer die in aan het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw zijn werk publiceerde. Hij maakte van Venetië zijn thuisbasis. Hier ontwierp hij kostuums en stoffen. Zijn werk werd beïnvloed door de Italiaanse renaissance design. Dit is goed te zien in het archief van Zoffany, waarin antiek brokaat, damast, fluweel en paisleys voorkomen. De hedendaagse designers van Zoffany hebben met de nieuwste technieken, zoals het afdrukken op folie en digitaal printen, de oorspronkelijke ontwerpen om kunnen zetten naar een moderne collectie.

Collectie Woodville
De nieuwste collectie van Zoffany heet Woodville. Met deze collectie viert Zoffany het vakmanschap van de kunstenaar. Zoffany design studio werkt samen met moderne schilderkunstenaars uit verschillende landen. Hun schilderijen dienen als een inspiratiebron voor een aantal ontwerpen. De collectie komt voort uit klassieke tradities, maar door gebruik te maken van de nieuwste druktechnieken en in samenwerking met de kunstenaars heeft deze collectie een moderne touch. Woodville creëert een verfijnde en romantische sfeer, perfect voor een tijdloos interieur.

Over Zoffany

Humphrey Boyle, de oprichter van Zoffany heeft als doel klassieke elementen in zijn ontwerpen naar voren te brengen, maar een moderne afwerking te geven. Tijdens een renovatieproject van Temple Newsam in Leeds trof hij een verborgen schat aan. Hij vond fragmenten van behang en stof, die dateren uit de zeventiende eeuw. Deze fragmenten zijn zorgvuldig gearchiveerd en sommige van deze patronen zijn uiteindelijk de basis van de eerste reeks behangen geworden die Zoffany uitgebracht in 1984.

Interieurinspiratie


Verkoopinformatie:
www.zoffany.com via Herma van Solkema

Terug naar alle behangen >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
2/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
3/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
3/5
DOKKUM
€ 795.000
4/5
BAARN
€ 895.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag