« terug naar overzicht

Harfsensesteeg Harfsen

€ 688.000 v.o.n. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 110 m2 (4376 m2)
Aantal kamers 3 (2 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Harfsensesteeg, Harfsen

In het prachtige Achterhoekse coulisselandschap verrijst binnenkort het project Harfsermolen. Dit project is gelegen temidden van de dorpen Harfsen, Almen, Eefde en Laren. Het project Harfsermolen omvat twee bestaande woningen, de Molen Hampshire en de Barnhouses Yorkshire en Berkshire. Deze eigentijdse woningen zijn allemaal gelegen op ruime kavels met veel privacy. De nieuw te bouwen woningen worden voorzien van hoogwaardige kwaliteit en een hoog afwerkingsniveau.

Ooit, in lang vervlogen tijden, lag het Achterhoekse dorpje Harfsen op een andere locatie dan waar het zich nu bevindt. De kern van het dorpje Harfsen lag van oudsher aan een oude hessenweg die de verbinding naar Deventer (Deventerweg) vormde en gesitueerd lag tussen de vruchtbare hoger gelegen akkers (Harfsense Enken) en in de directe omgeving van de Harfsense Beek. De Kern lag bij het kruispunt Kapelweg en de Harfsensesteeg. Het dorp was feitelijk niet meer dan een verzameling boerderijen, een enkele winkel en/of een klein bedrijf. Deze situatie bleef vrijwel onveranderd tot omstreeks 1920. Na deze periode is het dorp Harfsen verplaatst en op de huidige plaats verder tot een dorp uitgegroeid.

Korenmolen als inspiratiebron
Een halve eeuw geleden werd door Varkens KI op deze locatie in Harfsen een berenstation gebouwd. Met de verplaatsing van dit gebouw kwam deze bijzonder locatie in het coulisselandschap vrij. Er werd gezocht naar een passende invulling die voor een verfraaiing van omgeving en landschap zou zorgen. De voormalige korenmolen werd de inspiratiebron voor de nieuwbouwplannen.

Harfsermolen
Architect Harry Ehrenhard zorgde er samen met tuin- en landschapsarchitect Jaap Poortvliet voor dat het project ‘Harfsermolen’ een geheel eigen gezicht kreeg dat landschappelijk goed inpast. Bouwbedrijf Dijkhof is de aangewezen partij voor de uitvoering van dit project, waar duurzaamheid, hoogwaardige kwaliteit en schoonheid de kernwaarden vormen.

Barnhouse Yorkshire
Op een kavel van circa 4.376 m² wordt Barnhouse Yorkshire gerealiseerd. Dit stijlvolle, rietgedekte landhuis met een totale inhoud van 875 m³ voldoet geheel aan de omschrijving landelijk wonen. De woning is als volgt ingedeeld: op de begane grond bevindt zich een ruime living met open keuken, hal, toilet, bijkeuken en inpandige garage met een inhoud van 300 m³. Op de verdieping zijn een ruime overloop, badkamer, twee slaapkamers en een ruime zolder gesitueerd. Er kan nog circa 1 ha extra grond met schuur bijgekocht worden.

Omgeving
De dorpen Almen, Eefde, Laren en Harfsen maken allen deel uit van de gemeente Lochem. Lochem is een gemeente die bij inwoners, bedrijven en toeristen geliefd is om haar gevarieerde, aantrekkelijke landschap. JonG en oud kunnen genieten van de vele voorzieningen op recreatief, sportief, cultureel en maatschappelijk gebied.

Kenmerken Harfsensesteeg, Harfsen

Overdracht

Vraagprijs€ 688.000
KoopconditieVrij op naam
KoopspecificatieInclusief BTW
Aangeboden sinds05-03-2012

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode2001 - heden
BouwvormNieuwbouw
Soort woning
Landhuis
Vrijstaande woning
Ligging
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte110 m2
Inhoud575 m3
Perceeloppervlakte4376 m2

Indeling

Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2

Buitenruimte

GarageJa, 1 auto's

Locatie Harfsensesteeg, Harfsen

Makelaar Harfsensesteeg, Harfsen

Contact

Naam Buitenwonen
Makelaar Logo
Adres Oranjelaan 77
7431 AB Diepenveen
Nederland
Telefoon 0570-591007
E-mailadres info@buitenwonen.nl

Contactpersoon

Naam Daniëlle Leerkes
Telefoon 0570-591007
E-mailadres info@buitenwonen.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Reeshofdijk 11, TILBURG
€ 449.000 k.k.
De Opper , HEEG
€ 500.000 k.k.
Kerkstraat 42, ABCOUDE
€ 1.149.000 k.k.
't Oost 52, OOSTERWOLDE FR
€ 470.000 v.o.n.