« terug naar overzicht

Dreef 5/7 WELL GLD

€ 6.900.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 900 m2 (25600 m2)
Aantal kamers 18 (9 slaapkamers)
Bijzonderheden Rijksmonument, NSW landgoed
Makelaar Logo NVM member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Dreef 5 /7, WELL GLD

KASTEEL met ophaalbruggen, bijgebouwen en slotgracht

Slot Well
De kans om te werken of te wonen in een stuk levende historie doet zich niet vaak voor in Nederland, zeker niet als die geschiedenis terug gaat tot de veertiende eeuw. Het Slot Well is een zogenaamde waterburcht, oorspronkelijk een versterkte woontoren op een strategisch gekozen plek, langs een bocht in de Maas. Over de eerste bewoners van de donjon, waarschijnlijk ridder Nicolaas van Malsen en de zijnen, is weinig bekend, het moet een machtig Heer zijn geweest. Het wapen van het geslacht Van Malsen is nog altijd zichtbaar boven de toegangspoort van het slot.
De toren met zijn metersdikke muren groeide in de loop der eeuwen uit tot een kasteel. Tijdens de bourgondische oorlogen, en ook in het rampjaar 1672, toen Franse troepen binnenvielen en Nederland ‘redeloos, radeloos en reddeloos’ bleek, werd het Slot Well door vijandige troepen verwoest of zwaar beschadigd. Maar de donjon bleef gedurende al die honderden jaren steeds fier overeind staan. De bedding van de Maas is verlegd, maar het kasteel roept nog altijd de herinnering op aan hoe het er hier ooit heeft uitgezien. De laatste slotheer, die het kasteel gebruikte als woonhuis, heeft het gehele complex ingrijpend, gerieflijk en met respect voor de historie gerestaureerd.
Buiten de slotgracht die het kasteel omsingelt ligt een schilderachtig landgoed met een siertuin, een boomgaard en een weide. Daar vindt u ook het poortgebouw en het koetshuis dat vele mogelijkheden biedt om te gebruiken als gastenverblijf, atelier of kantoorruimte. Een dubbele stenen garage, houten schuur en een kleine plantenkas vervolmaken het geheel.
*****
Via een ophaalbrug komt u binnen in een vestibule die doorloopt naar het majestueuze trappenhuis. Gaat u over de eiken trap een halve verdieping naar beneden, dan komt u uit in een woonkeuken met mooie, oude plavuizen. De keukenapparatuur is volledig up to date, toch heeft deze ruimte zijn authenticiteit behouden. Openslaande deuren bieden toegang tot een terras aan het water, een heerlijke ruimte om op een mooie voorjaarsmorgen van het ontbijt te genieten. Op deze verdieping vindt u tevens de royale eetkamer, een zitkamer, de indrukwekkende ‘gobelinkamer’, een kleiner dienstkamertje en een toilet plus wasruimte. Bij een slot van deze allure hoort vanzelfsprekend ook een ruime bijkeuken, een proviandkelder en een wijnkelder met een eigen ingang.
Gaat u vanuit de vestibule een halve verdieping omhoog dan komt u uit in de centrale ontvangsthal en van daaruit in de salon – ‘woonkamer’ zou geen passende benaming zijn voor deze schitterende ruimte met zijn houten schouw, een vloer van brede houten delen, en diepe vensternissen. Op deze verdieping vindt u ook de slaapkamer met ingebouwde kasten. Bij de slaapkamer een kleedruimte en een moderne badkamer. In een bijkamer is een kleine bar ingebouwd.
Weer enkele treden omhoog en u komt omhoog op de tussenetage met een grote werkkamer met schouw en ingebouwde kasten.
Op de eerste verdieping opnieuw een zeer ruime woon- of werkkamer met schouw, houten vloer en brede vensterbanken. Vanuit deze kamer loopt u door naar een grote kamer die nu wordt gebuikt als bergkamer en naar de slaapverdieping met drie kamers, een doucheruimte en een toilet. Vanaf deze verdieping leidt een trap naar de zolder en een kleine zolderkamer in de nok die een schitterend uitzicht biedt over de Maas.
Het koetshuis heeft een eigen keuken, een woonkamer en meerdere slaapkamers plus een grote ruimte die nu in gebruik is als atelier, met mooi noorderlicht.
De hekken die toegang bieden tot het landgoed en het kasteeleiland kunnen elektrisch vanuit het slot bediend worden. De binnenplaats van het slot is verfraaid met enkele beelden.

Vraag ons naar de verrassende multifunctionele mogelijkheden!

Perceel: 2,56 hectare (25.600 m²).

Vloeroppervlakte: Slot ca. 600 m², bijgebouw
ca. 300 m².

Bruto inhoud: Slot ca. 2.600 m³, bijgebouw
ca. 600 m³.

Bijzonderheden: Rijksmonument. NSW-landgoed, niet opengesteld.

Ligging: Aan de Maasdijk in het dorp Well. Goede bereikbaarheid. Den Bosch op ongeveer 15 autominuten.

Onderhoud: Goed. Bouwkundig rapport Monumentenwacht beschikbaar.

Koopsom: € 6.900.000,- k.k. (geen overdrachtsbelasting i.v.m. NSW-status).
Huurprijs €155.000 per jaar vraag naar de voorwaarden.


Oplevering: in overleg.

Kenmerken Dreef 5 /7, WELL GLD

Overdracht

Vraagprijs€ 6.900.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds11-03-2013
RegioVught eo

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Kasteel
Landgoed
Monument

Inhoud

Woonoppervlakte900 m2
Inhoud3200 m3
Perceeloppervlakte25600 m2

Indeling

Aantal kamers18
Aantal slaapkamers9
Aantal badkamers3

Buitenruimte

Tuin25600 m2 Tuin rondom
GarageJa, 2 auto's
Aantal bijgebouwen2
Poortgebouw, koetshuis (met keuken, woonkamer en meerdere slaapkamers), te gebruiken als kantoorruimte, gastenverblijf of atelier.
 

Luxe kenmerken indoor

AtelierBerging
KantoorruimteOpenhaard
Wijnkelder
 

Luxe kenmerken outdoor

Bijgebouwen gastenverblijfBijgebouwen kantoor
Eigen park / bosElektrisch toeganghek
BoomgaardRozentuin
Tuinkas

Locatie Dreef 5 /7, WELL GLD

Makelaar Dreef 5 /7, WELL GLD

Contact

Naam Mar. J. Heule Makelaardij b.v.
Makelaar Logo NVM member NVM member
Adres De Lairessestraat 16
1071 PA Amsterdam
Nederland
Telefoon 020-6766633
E-mailadres info@heulemakelaars.nl
WWW www.heulemakelaars.nl

Contactpersoon

Naam Mr. J.A. Heule
Telefoon 020-6766633
E-mailadres info@heulemakelaars.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Lanterdijk 6, ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.