« terug naar overzicht

Bandijk 77 LATHUM

€ 569.000 v.o.n. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 300 m2 (3877 m2)
Aantal kamers 4 (3 slaapkamers)
Bijzonderheden
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Bandijk 77, LATHUM

Een van de mooiste plekjes van het Liemers IJsseloever is misschien wel de Bandijk. Deze ligt op 200 meter van de IJssel en middenin het uiterwaardengebied van de Koppenwaard. Na een lange en zorgvuldige procedure heeft de gemeente Zevenaar hier toestemming gegeven voor de bouw van vijf nieuwe woningen in een voor dit buitengebied kenmerkende opzet. Vijf ruime, onder architectuur gebouwde woningen aan een erf met grote, naar het landschap gerichte tuinen in een door een landschapsarchitect zorgvuldige bedachte beplanting en inrichting. Het is ook mogelijk om 2 woningen samen te voegen om zo een gezinswoning te realiseren.

Dat is de setting van nieuwbouwplan IJsseloever. Een plan voor mensen die anders willen wonen. Ruim, lekker vrij, in een fraai vormgegeven woning met traditionele stijlelementen. Maar tegelijkertijd met de geborgenheid van een gezamenlijk erf met gelijkgezinde buren. Binnen het door de gemeente vastgestelde beeldkwaliteitsplan, waarin het aangezicht en architectuur van de woningen is vastgelegd, kunt u als toekomstige bewoner in samenspraak met de architect nog allerlei aanpassingen aanbrengen. De indeling van iedere woning kan door u geheel naar eigen wensen worden vormgegeven. De keuze van de indeling, afwerking en materiaalkeuze is geheel aan u. Desgewenst kan het vloeroppervlak van de woningen ook nog worden vergroot via extra uitbreidingen.

Nieuwbouwplan IJsseloever bestaat uit twee gebouwen van ieder twee woningen en één vrijstaande woning. Samen vormen ze een samenhangend ensemble van hoofd- en bijgebouwen zoals dat vroeger gewoon was bij statige herenboerderijen.

Alle woningen worden traditioneel gebouwd met gebruik van kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke materialen. De kavels waarop de woningen staan, zijn alle van uitzonderlijke omvang. De tuinen zullen worden ingepast in het door een landschapsarchitect gedachte beeld met een voor de streek kenmerkende beplanting en inrichting. Deze door de ontwikkelaar aan te brengen beplanting markeren plan IJsseloever als een goed doordacht en naadloos bij de omgeving aansluitend geheel middenin het weidse landschap van het uiterwaardengebied.

Woningen, tuin en landschap zijn allemaal in harmonie met elkaar ontworpen. Zeker weten dat toekomstige bewoners zich hier snel helemaal thuis zullen voelen. Temeer omdat er binnen de kaders van het hier gepresenteerde ontwerp nog altijd mogelijkheden zijn om de ruimte indeling en aankleding van de verschillende woningen aan te passen aan de eigen wensen en voorkeuren. Ontwikkelaar en architecten van IJsseloever hebben hun uiterste best gedaan om woningen, tuinen en landschap volledig met elkaar in balans te brengen. Dit alles op de drempel van prachtige natuurgebieden en nooit vervelende vergezichten. Ruimte, natuur en vrijheid maar door de meerdere naar elkaar gerichte woongebouwen toch geborgen en niet alleen. Wanneer dit vooruitzicht aansluit bij uw ideale woonbeeld, dan gaan wij graag in gesprek over uw wensen en onze mogelijkheden.

Ligging:

In een schitterend rivierenlandschap gelegen tussen Arnhem en de Duitse stad Kleve en omgeven door prachtige heuvelgebieden zoals de veluwezoom, Montferland en het Rechswald, ligt het schitterende natuurgebied de Gelderse Poort.

Midden in deze prachtige omgeving is aan de rand van het stiltegebied een plan ontwikkeld waar u landelijk kunt wonen, werken en recreëren. En gunstig gelegen in de nabijheid van Arnhem aan de poort van de liemers

Aan de rand van de IJssel te midden van groene uiterwaarden, uitgestrekte waterplassen, kronkelige dijkjes en een adembenemend uitzicht op de bosranden van de Veluwezoom ligt het kerkdorpje Lathum. Even eindje buiten het dorp bevindt zich het prachtige uiterwaardengebied van de Koppenwaard. Dit beschermde natuurgebied wordt ontsloten door de Bandijk en achter deze dijk worden binnenkort vijf schitterende nieuwe woningen gebouwd van het nieuwbouwplan IJsseloever.

Rust en ruimte met prachtige vergezichten op krap 200 meter van de door het landschap kronkelende IJssel. Wonen langs de oever van de rivier met natuur tot aan de voordeur. En dat alles op enkele autominuten afstand van de bruisende provinciehoofdstad Arnhem met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Maar ook gezellige provinciestadjes als Velp, Rheden, Doesburg en Zevenaar liggen om de hoek. De bewoners van dit gebied mogen zich bevoorrecht voelen. Ze wonen op een plek waar in het weekend fietsers en wandelaars genieten van de serene rust, de ongerepte natuur en de unieke vergezichten.

Van ver uit de omtrek komen mensen in de zomer naar de waterpartijen en zandstranden van recreatiegebied Rhederlaag en de Lathumse plas. De rest van het jaar is het heerlijk wandelen in natuurgebied de Koppenwaard direct aan de voet van de langzaam voorbij stromende rivier. De wandelaar treft er feeërieke bosjes en hagen, open graslanden met roodbonte koeien, maar ook veel vogels als ganzen en fazanten. En dat alles tegen het prachtige decor van de groene heuvels van de Veluwerand, direct aan de andere kant van de rivier.

Er zijn veel recreatieve mogelijkheden in de nabijgelegen Achterhoek en de op zichtafstand gelegen bossen en heidevelden van de Veluwe. Het is dan ook niet voor niets dat er in dit gebied veel populaire campings en kampeerboerderijen te vinden zijn. Het bij fietsers en wandelaars zeer populaire veerpontje brengt u binnen een paar minuten van het weidse rivierenlandschap naar het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland met tientallen kilometers gemarkeerde fiets- en wandelpaden.

Prachtige natuur, rust en ruimte op korte afstand van alle denkbare stedelijke voorzieningen gevoegd bij een bijzondere architectuur geven nieuwbouwplan IJsseloever haar unieke karakter. Binnen de kaders van de door de gemeente goedgekeurde plannen kunnen in samenspraak met de architect al uw specifieke wensen worden bekeken. Dus wanneer u aan de rand van de stad uw eigen woondroom wilt realiseren in een setting die zijn gelijke niet kent, dan is dit uw kans. Samen met u willen we er iets heel bijzonders van gaan maken. Doet u mee?

Afstand vanuit IJsseloever naar:
Centrum Arnhem 5 km
Duiven 3,5 km
Zevenaar 4,5 km

Midden in de natuur, aan de uiterwaarden van de IJssel, alle voorzieningen binnen handbereik en een goede ontsluiting met een oprit aan de A12. Winkels, horeca e.d. zijn binnen 5 min. bereikbaar. Basisscholen en middelbaar onderwijs zijn per fiets bereikbaar. Kortom, De IJsseloever heeft alles voor een perfecte leefomgeving.

Kenmerken Bandijk 77, LATHUM

Overdracht

Vraagprijs€ 569.000
KoopconditieVrij op naam
Aangeboden sinds26-03-2014

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeHalf vrijstaande woning
Bouwperiode2001 - heden
BouwvormNieuwbouw
Soort woning
Half vrijstaande woning
Landhuis
EnergielabelA

Inhoud

Woonoppervlakte300 m2
Inhoud816 m3
Perceeloppervlakte3877 m2

Indeling

Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers2
Aantal wc's3

Buitenruimte

Tuin3877 m2 Tuin rondom

Locatie Bandijk 77, LATHUM

Makelaar Bandijk 77, LATHUM

Contact

Naam Van Heteren & Actief Makelaars
Adres Kronenburgpromenade 30
6831 EA Arnhem
Nederland
Telefoon 026-3231133
E-mailadres arnhem@vhamakelaars.nl

Contactpersoon

Naam Robert Versteegh
Telefoon 026-3231133
E-mailadres robert@vhamakelaars.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Osstraat 15, RAVENSTEIN
€ 698.000 k.k.
Het Zand 15, BOXMEER
€ 875.000 k.k.