« terug naar overzicht

Dorpsstraat 64 - 66 BUGGENUM

€ 1.550.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 310 m2 (9964 m2)
Aantal kamers
Bijzonderheden Legio gebruiksmogelijkheden van
  • Interview
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Plattegrond
  • Makelaar
  • Financieren

Benieuwd naar de ervaringen van de huidige eigenaar van dit huis? Residence stelt vijf vragen.


Waarom koos u destijds voor dit huis?

Voor de uitdaging om het destijds verwaarloosde kasteeltje weer compleet te renoveren en weer onderdeel uit te laten maken van het pitoreske rustige dorp Buggenum gelegen aan de Maas.


Wat is uw favoriete plek in of om het huis?

In de heerlijke tuin onder de notenboom, maar ook bij het prieeltje bij het zwembad is het goed vertoeven. Het liefst ben ik in de ruime paardenstal om onze IJslandse pony's te verzorgen of zit ik met mijn familie bij de openhaard in de knusse tv-kamer.


Waarom verkoopt u het huis?

Het is te groot nu alle kinderen het huis uit zijn.


Wat wilt u de nieuwe bewoners van het huis laten weten?

Het object heeft heel veel mogeljkheden. De stallen, de omringende weilanden, de parkachtige tuin, de bijgebouwen, het kasteel zijn alle in utstekende staat.


Wat zal u uit de omgeving het meeste missen, wanneer u verhuisd bent?

De geweldige rustige ligging aan de Maas.


Dorpsstraat 64 - 66, BUGGENUM

KASTEEL MALBORGH MET KOETSHUIS Dorpsstraat 66, 64, 64A en 64B te Buggenum

DIT OBJECT IS OOK MET MEER PERCELEN GROND TE KOOP TOT 65.745M² TOTAAL.

Gelegen in Midden-Limburg, vlakbij Roermond, wordt te koop aangeboden: Het kasteel Malborgh met koetshuis, grote paardenstalling met veldschuur en een zwembad in een parkachtige tuin. Het voormalige koetshuis is getransformeerd tot 2 ruime woonhuizen, een modern kantoor en een werkplaats met aangebouwde garage en een carport.

Deze aanbieding omvat in totaal 3 kadastrale percelen omvattende het domein van Kasteel Malborgh met het voormalige koetshuis en de paardenstal/veldschuur van 9.964m².

KASTEEL MALBORGH (Dorpsstraat 66)
De globale indeling is als volgt:

*Kelder:
Via de bijkeuken toegankelijke gewelfde kelder, met stahoogte, bestaande uit 3 ruimtes.

*Begane grond:
Dit kasteel heeft twee imposante entrees en een dienstingang. Beide entrees hebben een royale vestibule en leiden naar de centrale hal. De centrale hal is afgewerkt met fraaie glas in lood deuren in Mondriaan stijl.
Met marmer betegeld gastentoilet met zwevend closet, fonteintje en luxe accessoires. Een authentiek trappenhuis leidt naar de verdieping.

Huiselijke keuken met een hardstenen vloer voorzien van vloerverwarming, alsmede een smaakvolle, landelijke, keukenopstelling met granieten blad, veel opbergruimte en diverse inbouwapparatuur van Miele; inductiekookplaat, koffiezetapparaat, stoomoven, heteluchtoven incl. grill en een Amerikaanse koel-/ vriescombinatie. Prettig uitzicht op de achtertuin en de achtergelegen weilanden.
Bijkeuken met witgoedaansluitingen, uitstortgootsteen en een provisiekast. De bijkeuken heeft een dienstingang en is afgewerkt met een originele plavuizenvloer.

Sierlijke voorkamer (ca. 28m²) met authentieke ornamenten, een marmeren schouw en een houtkachel. Deze ruimte is ook zeer geschikt als kantoor.
Prachtige woonkamer en suite met Eiken planken vloer en hoge glas in looddeuren, marmeren schouw met houtkachel en vaste boekenkasten (ca. 72m²).
De hoge kruisroede raampartijen met diepe vensterbanken bieden een schilderachtig uitzicht op de tuin rondom en de eigen weilanden tegenover de Dorpsstraat!

*1e Verdieping:
Stijlvolle trap naar het tussenbordes met visgraat parketvloer.
Brede overloop, met originele Eiken deuren. Deze verdieping biedt plaats aan vijf royale slaapkamers met hoge raampartijen. In het torentje bevindt zich een zesde kamer die thans wordt gebruikt als saunaruimte.
De badkamer is met marmer betegeld en voorzien van een ligbad, inbouwcloset, wastafelmeubel en een aparte douche.

*Zolder:
Een vaste trap leidt naar de grote zolderverdieping met hooggesnoerd, afgeknot, schilddak en een tweede zolder met toegankelijk plat dak. Bijzonder detail is de originele hijsconstructie ter plaatse van de dakkapel. Tevens bevindt zich hier de uitgebreide C.V.-installatie (2010).

*Aanvullende informatie kasteel:
Dit kasteel is met gebruik van duurzame materialen volledig gerenoveerd en hersteld naar de toestand van het kasteel vóór 1880; het hekwerk en de muren aan de voorzijde van het kasteel zijn geplaatst op de oude fundamenten. De torens bestaan volledig uit metselwerk en zijn met leien gedekt. Het dak is eveneens vernieuwd. Massief metselwerk met dikwijls muren van 1 meter dik. Met uitzondering van het torentje is het kasteel geheel voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen met isolerende beglazing. De voorgevel is afgewerkt met blinden. De oorspronkelijke entree is gesitueerd aan de achterzijde van het kasteel, in het torentje. Enkele decennia geleden is er een bordes met statige entree aan straatzijde gerealiseerd.

*Buiten:
Een statige oprijlaan aan weerszijden van het kasteel leidt, via de stijlvolle voortuin met imposante fontein, naar de achteringang, garages en paardenstallen. In de achtertuin bevindt zich een modern, geautomatiseerd, buitenzwembad met omheind terras en een theehuis. De achtertuin is parkachtig aangelegd met imposante beelden, fraaie bomen en romantische paden.
Zeker zo charmant is het voormalige koetshuis dat de laatste jaren getransformeerd is naar 2 comfortabele woonhuizen, een modern kantoor en een schuur.

Degelijk gebouwde paardenstalling met spouwmuren, betonnen vloer en een zadeldak gedekt met pannen. De stalling biedt plaats aan 10 boxen, hooi- en stro-opslag, een zadelkamer en een wasplaats. Naast de stalling bevindt zich een grote veldschuur van ca. 140m² met spouwmuren, betonnen vloer en 2 sectionaalpoorten.
Achter de paardenstalling bevindt zich een longeerbak, alsmede een rijbak van 20 meter bij 40 meter.

KOETSHUIS (Dorpsstraat 64,64a en 6b)
Het voormalige koetshuis is omgebouwd tot 2 fraaie woonhuizen, een moderne kantoorruimte, praktische werkplaats en een aangebouwde garage en carport.

Globale indeling koetshuis:

-Dorpsstraat 64 (1e woning):
Hoekwoning met voor-en zijtuin.
Woonoppervlakte: 90m²

Globale indeling:
Op de begane grond bevindt zich een ontvangsthal met gastentoilet, L-vormige woonkamer met een open keuken en een berging. Fantastisch uitzicht op de kasteeltuin en de weilanden. De verdieping bestaat uit 3 slaapkamers, een complete badkamer en een C.V.-ruimte. Vlizotrap naar de zolder.

-Dorpsstraat 64a (2e woning):
Recent gerenoveerde tussenwoning met voortuin.
Woonoppervlakte: ca. 165m²

Globale indeling:
Entreehal, sfeervolle living met kachel, open keuken met moderne opstelling, praktische bijkeuken, gastentoilet op de begane grond. Vide, overloop naar 2 slaapkamers en een royale luxe badkamer. De begane grond is voorzien van een hardstenen vloer met vloerverwarming en de verdieping van een houten planken vloer.

-Dorpsstraat 64B (kantoor):
De kantoorruimte bevindt zich tussen het 2e woonhuis en de werkplaats.
Ook deze ruimte is recent gerenoveerd en is veelzijdig bruikbaar, zoals atelierruimte of, na een kleine verbouwing, tot 3e woonhuis.
Bruto vloeroppervlakte: 120m²

Globale indeling:
Pantry met keukenblok en gastentoilet. L-vormige kantoorruimte met hardstenen vloer en vloerverwarming.
Grote vide en 2e kantoorruimte op de verdieping.

-Werkplaats, garage/stalling:
Ruime en hoge werkplaats met vliering. Aangebouwde garage (thans in gebruik door huurder) en een carport.
Bruto vloeroppervlakte: 70m²

*Aanvullende informatie koetshuis:
Het voormalige koetshuis is vanaf de jaren ’80 omgebouwd tot de twee woningen en het kantoor (2007). Bij de renovatie is gekozen voor duurzame materialen, de panden verkeren in topconditie.
Het dak is eveneens vernieuwd. Massief metselwerk met dikke muren houden de ruimtes behaaglijk in zomer en winter. De woningen en het kantoor zijn geheel voorzien van hardhouten kozijnen met isolerende beglazing en beschikken allen over een eigen meterkast en C.V-.installatie.

*Publiekrechtelijke bestemming:
Beide gebouwen hebben een Rijksmonumentale status en vallen onder de voorschriften van het bestemmingsplan “Kern Buggenum” d.d. 5-7-1999 met bestemming wonen en tevens het behoud en/of herstel van de cultuurhistorische waarden en het stedenbouwkundig beeld. De uitoefening van een aan huis gebonden beroep en beperkte bedrijfsmatige activiteiten zijn toelaatbaar voorzover de woonfunctie als overwegende functie van het perceel niet wordt aangetast. Derhalve is het object zeer geschikt voor kantoor/atelier aan huis mét behoud van de mogelijkheid tot dubbele bewoning!

*Ligging:
Kasteel Malborgh is prachtig gelegen aan de rand van de bebouwde kom van het pittoreske dorpje Buggenum, tegenover de uiterwaarden van de Maas. Ondanks het geringe aantal inwoners heeft Buggenum een eigen basisschool, bakker, diverse cafés en een passantenhaven. De overige voorzieningen bevinden zich in de naastgelegen dorpen. Op 10 autominuten afstand van de stad Roermond gelegen. Roermond is een populaire stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie en een gezellig winkelhart. Buggenum ligt bovendien aan de provinciale weg N273 waardoor de snelwegen A73 en A2 richting Eindhoven, Venlo of Maastricht ook goed bereikbaar zijn.

*Overige informatie:
Bouwjaar kasteel en koetshuis: vanaf ca. 1771
Bouwjaar paardenstalling en veldschuur: 1988/1990
Perceelsoppervlakte: 9.972m²

Woonoppervlakte: ca. 310m²
Overig inpandige ruimte: ca. 245m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 0m²
Externe buitenruimte: ca. 175m² huidige stallingruimten

Indicatie inhoud: 2.500m³ Dorpsstraat 66 (kasteel)
Indicatie inhoud: 2.650m³ Dorpsstraat 64,64a en 64b (koetshuis excl. garage)

OPTIONEEL WORDT VOORTS AANGEBODEN:
-Een diep weiland achter het kasteeldomein met renbaan, omheind met groenhagen en diverse smeedijzeren toegangspoorten, van 39.285m². Dit weiland en het kasteeldomein wordt gescheiden door een looppad van de gemeente Leudal dat leidt naar de St. Aldegundis Kapel.
-Een breed weiland aan de overzijde van de Dorpsstraat van 16.496m² met omheining en smeedijzeren toegangspoorten.

Voor een uitgebreide verkoopbrochure verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met Vicky Briaire Makelaardij. Tevens kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging ter plaatse.
Deze informatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de beschikbare gegevens. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door makelaarskantoor Vicky Briaire Makelaardij geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Kenmerken Dorpsstraat 64 - 66, BUGGENUM

Overdracht

Vraagprijs€ 1.550.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds24-11-2014

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Kasteel
Monument

Inhoud

Woonoppervlakte310 m2
Inhoud2500 m3
Perceeloppervlakte9964 m2

Buitenruimte

Tuin9964 m2 Tuin rondom
GarageJa, 10 auto's
Gastenverblijf
Aantal bijgebouwen2 (620 m2)
KOETSHUIS (Dorpsstraat 64,64a en 6b): 2 fraaie woonhuizen, moderne kantoorruimte praktische werkplaats. Aparte VELDSCHUUR en PAARDENSTALLING; 175m2.

Locatie Dorpsstraat 64 - 66, BUGGENUM

Plattegrond Dorpsstraat 64 - 66, BUGGENUM

Makelaar Dorpsstraat 64 - 66, BUGGENUM

Contact

Naam Vicky Briaire Makelaardij
Adres Venlosepoort 1
6041CG ROERMOND
Nederland
Telefoon 0475475094
E-mailadres info@vickybriaire.nl

Contactpersoon

Naam Vicky Briaire
Telefoon 0475-475094
E-mailadres info@vickybriaire.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Zeisterweg 82, WOUDENBERG
€ 2.100.000 k.k.
Lanterdijk 6, ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
Overweer 32, BREUKELEN UT
€ 1.522.500 v.o.n.
Lassuslaan 43, BILTHOVEN
€ 1.725.000 k.k.
Coen Cuserhof 39, HAARLEM
€ 1.800.000 k.k.