« terug naar overzicht

Windgatseweg 18 ROCKANJE

Prijs op aanvraag Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 670 m2 (200000 m2)
Aantal kamers 12 (8 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Windgatseweg 18, ROCKANJE

Landgoed STRYPEMONDE, een unieke Historische Buitenplaats, gelegen op Westelijk Voorne tussen de natuurgebieden Voorne's Duin (circa 1000 Ha.) en Zuidhollandsch Landschap (circa 750 Ha.) aan de westkant grenzend aan zee, ligt Strypemonde met circa 100 Ha. (kerngedeelte van circa 20ha)

Hoog gelegen op de oude zeedijk St.Pietersdijk en uitkijkend over de prachtig ontworpen terrassen en vijvers en weiden door landschapsarchitect Zocher, omringd door het mooie oude eiken en beukenbos `het Windgat`.
`Het Windgat` is aangelegd 1845 als hakhoutbos en is nu het laatste loofhoutbos van enige omvang op Westelijk Voorne.

Het Jachthuis, onder architectuur gebouwd door JW. Janzen, is geheel ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School.

Niet alleen de sfeer van het Jachthuis is in tact gebleven, mede door de immens grote haardpartij, waarin je met meerder mensen kunt staan, maar ook het gevoel van harmonie, precisie en aandacht voor detail is iets dat direct opvalt.

Daarnaast is het huis volledig gemoderniseerd in de zin van isolatie en dubbele beglazing en volledig vernieuwde CV installaties in combinatie met de gietijzeren radiatoren.
De onder architectuur ontworpen trappen zijn een absoluut hoogtepunt met de roofvolgel van kunstenaar Alltorff., Zelfs de originele bijzondere Gispen lampen, in opdracht voor de familie, zijn nog steeds zeer actueel.

Overal is over nagedacht, de inrit met het mooie statige Rode Hek, de kilometer lange oprijlaan met eerst aan weerszijden de Fastigiaat beuken en daarna de eiken en beuken prachtig in drieën verdeeld verderop om vervolgens aan de komen bij de door Zocher ontworpen glooiende ronde terrassen en muurtjes met rondom het huis de exotische beplantingen , meestal in drieën.

Bij de entree van het Jachthuis de prachtig gekleurde grote rode en gewone beuk leggen weer de nadruk op detail.

Ervaar de statigheid van het jonge Rijksmonument, maar vooral de invloed en betrokkenheid van de bomen en beplantingen van deze indrukwekkende Historische Buitenplaats.Indeling:

Vanuit een langwerpige, uit drie rechthoeken samengestelde plattegrond opgetrokken landhuis onder met geglazuurde, verbeterde Hollandse pannen gedekte zadeldaken met uitkragende dakgoten, die rusten op gesneden klampen. De in gele, groot formaat baksteen opgetrokken gevels zijn voornamelijk voorzien van rechtgesloten gevelopeningen met bredere bovendorpels. Onder het gehele pand bevindt zich een kruipruimte.


Het inwendige van het huis is voor een belangrijk deel in de oorspronkelijke staat bewaard gebleven met niveauverschillen tussen de vloeren van het middengedeelte, het rechter deel met de woonkamer en de dienstwoning links.

Centraal ligt een hal waaraan zowel de voor- als de achterdeur uitkomen. De hal heeft een vide geopend naar de voordeur en is rechts verbonden met een gang die naar de woonkamer voert, links met een ondiepe gang naar de dienstwoning, waaraan ook trappenhuis en eetkamer grenzen.

Hal en gangen zijn evenals de overige ruimtes voorzien van een houten vloer. De gang naar de woonkamer is aan halzijde afgesloten door een dubbele deur van staal en glas. Aan weerszijden van deze gang bevindt zich een rechtgesloten, onder een korfboogvormig bovenlicht staande deur naar de bibliotheek en een eveneens rechtgesloten deur naar een slaapkamer. De bibliotheek bevat nog de originele boekenkasten en ossenbloedkleurig houtwerk. De sobere woonkamer is vanuit de gang te betreden via een sobere, onder een korfboogvormig bovenlicht met radiale roeden staande deur. De woonkamer heeft een met balken verstevigd plafond. Geheel rechts aan de gevel met de uitgebouwde haardpartij, bevindt zich de royale woonkamer. De kopgevelwand bevat een grote open haard met gemetselde halfronde schouw met een zich verjongende schouwmantel onder een brede, uitkragende boezem van staal, waarvan de vorm is geïnspireerd op de boeg van het schip de Eenhoorn. De vensters, die een fraai uitzicht bieden op de omringende landschappelijke tuin, zijn voorzien van diepe kozijnen met ribbelprofiel. De deuren zijn sobere plankendeuren. In de kamer een houten wenteltrap die naar de grote zolderkamer voert, met aan één zijde een gesloten wand en aan de andere zijde een spijlenbalustrade, beide met geprofileerde handlijsten. De trap wordt afgesloten door een lage deur in een boven het trapgat gebouwde, gesloten houten kajuit met een gewelfde wand, die staat in de grote zolderkamer. Op de zolder onder meer een aantal gastenkamers. Een deur in de zitkamer vormt de verbinding met de oorspronkelijke badkamer, die in vrijwel originele staat bewaard is gebleven. In de van een betegelde vloer en wanden voorziene badkamer staan een zwarte badkuip met de originele kranen, een zwarte wastafel en een eivormige plafondlamp. In de linker wand van de naar achteren lopende gang bevindt zich een boogvormige doorgang naar de garderobe met betegelde vloer, tegellambrizering en garderobekasten. Ook de w.c.-ruimte naast de trap heeft een tegellambrizering. Aan het eind van de gang naar de dienstwoning staat een rechtgesloten glasdeur met roedenverdeling onder een ronde, electrische windwijzer. De ruimte tegenover de trapopgang was oorspronkelijk de eetkamer en is voorzien van een overhoekse schouw met een convex gewelfde stalen rookvang.

De tweedelige houten trap naar de verdieping bestaat uit een scheluwetrap met gebogen aantreden, een tussenbordes en een steektrap. De wand rechts van de scheluwetrap heeft een geprofileerde lambrizering onder de handlijst en aan de linker zijde een doorlopende, gesloten houten balustrade met een identieke profilering. De gecanneleerde trappaal wordt bekroond door een gebeeldhouwde houten roofvogel van de hand van de beeldhouwer J. Altorf. De wanden aan het tussenbordes en de steektrap zijn voorzien van een tegellambrizering met handbeschilderde Delfts Blauwe tegels die afkomstig zijn uit Delftse en Haagse huizen. De betegeling wordt onderbroken door een smalle houten lambrizering als die aan de scheluwetrap. De muur tussen vide en trap heeft een driekwartronde beëindiging. Het smeedijzeren hek (1941) is onder meer versierd met de tekens van de dierenriem. De verdieping bevat geheel links de genoemde grote zolderkamer met de trapkajuit, een rookkast voor het roken van het vlees van het wild, een van elders afkomstige negentiende eeuwse bedstee en een balk boven het venster, die als hijsbalk uit de buitenmuur steekt. De sobere verdiepingskamers zijn gebouwd als gastenkamers en bevatten geen bijzondere elementen. De badkamer is voorzien van een blauwe tegellambrizering en ook het toilet is voorzien van betegelde wanden. De oorspronkelijke indeling van de verdieping van de op een lager niveau staande dienstwoning met garage is gewijzigd. Vanuit het landhuis is de woning te bereiken via de deur onder de electrische windwijzer. Hierachter loopt een steektrap naar beneden en van daaruit loopt een tweede steektrap omhoog naar de dienstwoning. De muren rondom deze lage, met tegels bedekte vloer zijn voorzien van afgeronde hoeken en een lambrizering van gele geglazuurde tegeltjes. Ook het toilet heeft een betegeling. Een hoog in de wand staand luik maakt deel uit van het niet meer als zodanig in gebruik zijnde kolenhok. De ruimte achter een tweede luik was bestemd voor de opslag van munitie. Het slachthok is voorzien van wildrekken. Op de zolder zijn met de dakspanten verbonden stijlen geplaatst, die zijn voorzien van gaten voor het inschuiven van stalen rekken, die dienden voor het drogen en uithangen van onder meer de jachtuitrusting.

Kenmerken Windgatseweg 18, ROCKANJE

Overdracht

VraagprijsPrijs op aanvraag
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds13-01-2016

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode1931 - 1944
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Landgoed
Landhuis
Ligging
Aan de duinen / aan zee
Aan weilanden
In bosrijke omgeving

Inhoud

Woonoppervlakte670 m2
Inhoud2300 m3
Perceeloppervlakte200000 m2

Indeling

Aantal kamers12
Aantal slaapkamers8

Buitenruimte

Tuin
Garage
 

Luxe kenmerken outdoor

AlarminstallatieEigen park / bos
Stallen
 

Ontworpen door

ArchitectJ.W. JanzenTuinarchitectZocher

Locatie Windgatseweg 18, ROCKANJE

Makelaar Windgatseweg 18, ROCKANJE

Contact

Naam Van Beelen Makelaardij
Makelaar Logo
Adres Dorpsplein 1a
3233 AL Oostvoorne
Nederland
Telefoon 0181-481019
E-mailadres info@vanbeelenmakelaardij.nl

Contactpersoon

Naam Willem van Beelen
Telefoon 0181-481019
E-mailadres info@vanbeelenmakelaardij.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Lanterdijk 6, ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
Sophiaweg 89, NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Lisserweg 289, ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
Park Vredehof 4, SOEST
€ 1.595.000 k.k.
Kruisweg 18, WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.