« terug naar overzicht

Badhuisstraat 186 VLISSINGEN

€ 795.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 450 m2 (1252 m2)
Aantal kamers 15 (10 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Plattegrond
  • Makelaar
  • Financieren

Badhuisstraat 186, VLISSINGEN

ZWAAN BIEDT AAN EXCLUSIEF OBJECT: MET RECHT MAG WORDEN GESPROKEN OVER EEN EXCLUSIEF OBJECT. SLECHTS SPORADISCH TREFT MEN DIT AANBOD OP WALCHEREN AAN. EEN EVEN IMPOSANTE ALS ROYALE VRIJSTAANDE VILLA – GENAAMD OPHIR - IN EEN PARKACHTIGE OMGEVING, AAN DE VOET VAN DE ‘LEEUWENTRAP’ NABIJ DE BOULEVARD VAN VLISSINGEN. DEZE VILLA WERD IN 1909 GEBOUWD IN OPDRACHT VAN JOS VAN RAALTE, DE TOENMALIGE DIRECTEUR-EIGENAAR VAN DE KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ ‘DE SCHELDE’. TOT IN DE TWEEDE WERELDOORLOG WERD DIT RIJKSMONUMENT BEWOOND DOOR ELKAAR OPVOLGENDE DIRECTEUREN VAN ‘DE SCHELDE’. LATER KWAM HET IN EIGENDOM VAN DE ZEEVAARTSCHOOL EN DAARNA EEN KERKGENOOTSCHAP. BEHALVE ALS KERK WERD HET GEBRUIKT ALS MUZIEK- EN BALLETSCHOOL. DE LAATSTE 20 JAAR WAS HET HUIDIGE RIJKSMONUMENT IN PARTICULIER BEZIT. HET PAND IS VOOR MEERDERE DOELEINDEN GESCHIKT. MOMENTEEL WORDT EEN GEDEELTE VERHUURD EN ZIJN DE OVERIGE RUIMTEN IN PRIVÉ-GEBRUIK.

De villa heeft een inhoud van ca. 1.900 m3 en staat op een echt vrij liggend kavel grond van 1.252 m2. Diverse oude elementen zijn nog zichtbaar aanwezig. Het geheel is zeer ruim en smaakvol, biedt veel wooncomfort en is makkelijk te combineren met werken aan huis.

INDELING:

BEGANE GROND:
Via de overdekte entree betreden we de vestibule van de villa. De oude Grandeur is voelbaar. De eerste kennismaking is een imposante hal met garderobe en openslaande deuren naar de centrale hal met een zitgedeelte en een haard. Hier bevinden zich monumentale elementen zoals een schouwpartij, drie grote glas-in-lood ramen en een fraaie lichte bordestrappartij naar de eerste verdieping. Vanuit de hal zijn tevens achtereenvolgens bereikbaar een bergruimte, een kamer die momenteel als werkkamer in gebruik is, maar door de naastgelegen doucheruimte bijvoorbeeld ook geschikt is als logeerkamer, verder nog een zitkamer en een ruime (thans) multifunctionele ruimte. Denkbaar is het gebruik van een werk-studeerkamer, praktijkruimte, herenkamer of aparte woonkamer-en-suite. De lichte ruime ‘leefkeuken’ met openslaande tuindeuren nodigt uit om met vrienden lang te tafelen. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar.

KELDERRUIMTE
Vanuit de bijkeuken is tevens de kelderruimte bereikbaar bestaande uit stookhok met de C.V. en een wijnkelder

EERSTE VERDIEPING:
Via de royale overloop zijn drie ruime slaapkamers met vaste kasten en balkons als buitenruimte bereikbaar, alsmede de badkamer. Tevens twee kamers, die als appartement met eigen badkamer en keuken zijn ingericht. Deze kamers kunnen desgewenst bij de privé-vertrekken worden betrokken als wel daarvan worden afgesloten voor privé gebruik door derden.

TWEEDE VERDIEPING:
Deze verdieping is zowel vanaf de eerste verdieping als via een aparte ingang (voorheen ‘dienstingang’) bereikbaar. Hier treft men een aantal kamers met badkamer en keuken aan, welke de mogelijkheid bieden tot verhuur en aldus een aantrekkelijke huuropbrengst kunnen genereren.

DERDE VERDIEPING:
Hier bevindt zich een slaapkamer en een ruime berging, alsmede een technische ruimte.

TUIN:
Door de unieke situering is het pand langs vier zijden omgeven door een tuin met diverse terrassen en veel mogelijkheden. Hier kan men een hele dag de zon opzoeken. Parkeren van meerdere auto’s op dit royale kavel is mogelijk. Een bijzonderheid in de nabijheid van de binnenstad. Een tuinschuur ontbreekt niet. In de tuin kan men genieten van het geluid van de branding van de op amper enkele tientallen meters gelegen Westerschelde met aansluitend de gezellige Boulevard en het strand.

ALGEMEEN:
• Dit pand verdient een echte liefhebber met gevoel voor historie;
• Het betreft een Rijksmonument; dit biedt fiscale voordelen.
• De woning is rijkelijk gedetailleerd met fraaie overstekken, hoge plafonds, glas in lood en fraaie balkon’s;
• Diverse gebruiksmogelijkheden;
• De woning is geïsoleerd en gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing;

DE KERN VLISSINGEN
Vlissingen is een stad en gemeente gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op Walcheren. De stad zelf telt ongeveer 33.000 inwoners en de gehele gemeente zo’n 44.000. Vlissingen – als één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland- is met zo’n 300 monumenten de 30e monumentenstad van Nederland. In de zomermaanden trekken de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand zo’n 300.000 toeristen per jaar. Verder is Vlissingen bekend als maritieme stad dankzij de ligging aan de Westerschelde. Het spel van water en wind zorgt iedere dag voor een andere sfeer in de stad. Ook op cultureel gebied heeft Vlissingen veel te bieden. Zo worden jaarlijks diverse festivals georganiseerd met een internationaal karakter zoals ‘Film by the Sea in Cine City. In augustus 2013 werd het Sail de Ruyter georganiseerd met zo’n 250.000 bezoekers. Vlissingen is uitstekend bereikbaar. In de eerste plaats eindigt de A-58 in Vlissingen, is er een treinstation en is er een fiets-/voetveer naar Zeeuws-Vlaanderen met steden als Knokke en Brugge in het achterland. Naast basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs is er een MBO-instelling en de HBO-instelling HZ University of Applied Sciences. Tevens is de Zeevaartschool in Vlissingen gevestigd. Deze biedt maritiem onderwijs op zowel hoger als middelbaar niveau. Tot slot biedt Vlissingen een compleet aanbod aan winkels.

Kenmerken Badhuisstraat 186, VLISSINGEN

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds08-12-2017
RegioZeeland

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode1906 - 1930
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Benedenwoning
Villa

Inhoud

Woonoppervlakte450 m2
Inhoud1900 m3
Perceeloppervlakte1252 m2

Indeling

Aantal kamers15
Aantal slaapkamers10
Aantal badkamers6
Aantal wc's6

Buitenruimte

Tuin
Gastenverblijf

Locatie Badhuisstraat 186, VLISSINGEN

Plattegrond Badhuisstraat 186, VLISSINGEN

Makelaar Badhuisstraat 186, VLISSINGEN

Contact

Naam Makelaarskantoor Zwaan
Makelaar Logo NVM member
Adres Dorpsplein 25
4371 AB KOUDEKERKE
Nederland
Telefoon 0118553288
E-mailadres info@zwaanmakelaars.nl
WWW www.zwaanmakelaars.nl

Contactpersoon

Naam Makelaarskantoor Zwaan
Telefoon 0118553288
E-mailadres info@zwaanmakelaars.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Zutphensweg 12, VORDEN
€ 975.000 k.k.
Torenlaan 65, BLARICUM
€ 5.395.000 k.k.