« terug naar overzicht

Zuiderzeestraatweg West 67 DOORNSPIJK

€ 2.550.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 660 m2 (207735 m2)
Aantal kamers 20 (11 slaapkamers)
Bijzonderheden
Makelaar Logo NVM member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Zuiderzeestraatweg West 67, DOORNSPIJK

Resideren op landgoed Klarenbeek, een indrukwekkende, niet afgelegen, gerestaureerde buitenplaats aan de rand van Doornspijk omgeven door een parkachtige en weelderige natuur. De voorzijde is gesitueerd in de bewoonde wereld, aan de achterzijde bevindt men zich compleet in zijn eigen wereld met absolute privacy!

Wonen op een eeuwenoude buitenplaats, vertoeven in de prachtige stijlkamers van een landhuis dat wordt geroemd om zijn bijzondere (interieur-) architectuur en genieten van adembenemende flora en fauna. Dat is resideren op Landgoed Klarenbeek! Als mogelijke nieuwe eigenaar beschikt u niet alleen over een perfect gerestaureerd landhuis, maar ook over een fraai koetshuis, een park aangelegd in Engelse landschapsstijl, bos, weilanden en diverse waterpartijen. Optioneel is bij de verkoop inbegrepen een volledig geoutilleerde naastgelegen stoeterij met paddocks, bijgebouwen, 43 paardenstallen en ca. 3 hectare weiland. Kortom: een unieke kans voor mensen die bijzondere architectuur en natuur weten te waarderen en/of mensen die zich intensief met de paardensport bezighouden!

Landgoed Klarenbeek beschikt in totaal over circa 21 hectare eigen grond (géén erfpacht) . Hiervan is 3 hectare strikt privé, het overige deel is natuurgebied en via verschillende idyllische "verplichte" wandelpaden toegankelijk voor publiek. De langgerekte private parktuin kent bijzondere elementen zoals serpentinevijvers, een boomgaard, een ommuurde moes kruidentuin, een uitkijkheuvel en een binnenkamer.
Het aan de rechterzijde gelegen koetshuis is getransformeerd tot een fraaie, zeer sfeervolle woning met een vloeroppervlakte van ca. 140 m². Tevens beschikt het landgoed over een prachtige in stijl gebouwde dubbele carport.

FISCALE VOORDELEN

Landgoed Klarenbeek is een NSW-landgoed, wat inhoudt dat het is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Dit kan meerdere (fiscale) voordelen met zich meebrengen, zoals onder meer de vrijstelling van overdrachtsbelasting, erfbelasting, voordelen OZB/ WOZ (meer informatie via de makelaar).

HISTORIE

Landgoed Klarenbeek kent een zeer rijke historie. Het is waarschijnlijk gesticht in de 18e eeuw en in de 19e eeuw, zo rond 1820, is men begonnen met de aanleg van de parktuin. Hoewel de architect van de tuin niet bekend is, zou het volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een ontwerp kunnen zijn van de befaamde landschapsarchitect J.D. Zocher. Elementen van het park, zoals de uitkijkheuvel, doen denken aan zijn werk.
Het koetshuis stamt uit 1841. Een jaar later, in 1842, werd in opdracht van H.F. van Meurs het landhuis gebouwd. Toen nog een rechthoekig gepleisterd huis met verdieping, omlopend schilddak en smeedijzeren klokkenstoeltje.
In 1919 liet een volgende eigenaar, A. Volker, het aangezicht en het interieur van het huis aanzienlijk wijzigen. Hij nam de architect A.H. Wegerif in de hand en liet aan het corps de logis – het centrale deel van het huis – links en rechts een vleugel aanbouwen. Ook werd in dat jaar de entree verplaatst van de noord- naar de zuidzijde van het huis en kreeg het een bordes, bestaande uit een lage bakstenen muur afgedekt met natuurstenen platen. Op de muur staan vier natuurstenen siervazen naar een ontwerp van tuinarchitect D.F. Tersteeg.
Huize Klarenbeek heeft een bijzonder exterieur, maar zeker zo bijzonder - en volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed misschien nog wel meer - is het interieur van het huis. Architect A.H. Wegerif was ook hiervoor verantwoordelijk en hij heeft met zijn keuze voor materialen, motieven en kunst van het landhuis een uniek object weten te maken. Zo beschikken de diverse stijlkamers op de begane grond over prachtige parketvloeren, zandstenen elementen, bijzondere plafonds, houten lambriseringen en houtsnijwerk met historische figuren. Ook de kamers op de verdieping, voorzien van stucplafonds met vroeg 20ste eeuwse motieven, zijn oogstrelend te noemen. De glas-in-lood ramen van atelier Meischke, ook in 1919 aangebracht, maken het geheel helemaal af.

HERSTELWERKZAAMHEDEN

Een eeuwenoud landhuis ontkomt niet aan de tand des tijds. In 2008 hebben er aanzienlijke herstelwerkzaamheden en uitbreidingen aan het landhuis plaatsgevonden. Zo zijn in 2008 de parketvloeren en de plafonds gerestaureerd, is er een nieuwe meterkast met 40 groepen aangelegd en zijn in alle 15 kamers data aansluitingen gerealiseerd. Verder zijn alle dakgoten en regenpijpen vervangen, en is het hoge platte dak vernieuwd. En zijn de vier hoekschoorstenen behandeld met brandwerend speksteen en is de toegangsbrug tot het landgoed gerestaureerd. In 2017 is de gehele buitenzijde zeer vakkundig geschilderd en waar nodig is het houtwerk vernieuwd, inclusief de beeldbepalende luiken (een uitgebreide fotoreportage met beschrijving is beschikbaar via de makelaar).

HET INTERIEUR

Huize Klarenbeek beschikt in totaal over achttien kamers waarvan 11 slaapkamers. Vijf van deze slaapkamers zijn gelegen op de 2e verdieping ten behoeve van het voormalige personeel. Ondanks de forse afmetingen beschikt het pand over een "huiselijke" sfeer. Het heeft een imposante hal met open haard die toegang biedt tot de bibliotheek en de zitkamer. Heel bijzonder in deze zitkamer zijn de sculpturen van historisch belangrijke personen, zoals Socrates, Beethoven en Napoleon. Verder bevindt zich op de begane grond een sfeervolle dichte keuken, met aansluitend een 'koude keuken', een provisiekamer en een bijkeuken. Daarnaast heeft de parterre een riante eetkamer en een herenkamer met een prachtige marmeren neoclassicistische schouw.
Via het trappenhuis met kleurrijke, gedetailleerde glas-in-lood ramen bereikt u de eerste verdieping. Deze heeft zes stijl(slaap)kamers voorzien van stucplafonds met oogstrelende motieven, een recreatieruimte en twee badkamers, waarvan één met ligbad.
Op de tweede verdieping bevinden zich de vijf oorspronkelijke personeelskamers en een badkamer. Vanuit de grote, open zolderruimte is het platte dak bereikbaar door middel van een vaste trap.
Verder heeft het landhuis twee kelders: een stookkelder en een gewelfde kelder op stahoogte. Voorts beschikt het pand over 4 open haarden.

RIJKSMONUMENT

In 2005 is het totale complex – met het landhuis, het voormalig koetshuis, de tuin en de grafkelder - erkend als rijksmonument. Ook afzonderlijke delen, zoals de betonnen pijlers van het inrijhek aan de oostzijde met daarop de naam van het landgoed en de bakstenen boogbrug, eveneens aan de oostzijde, zijn aangewezen als monument.
Landgoed Klarenbeek wordt als representatief gezien van een buitenplaats met bijbehorend park in de Engelse landschapsstijl.

OMGEVING

Wandelen kunt u natuurlijk in uw eigen privépark, maar zeker zo mooi is het tot het landgoed behorende natuurgebied waar u de seizoenen kunt zien verstrijken en onder andere reeën, hazen, eekhoorns, uilen en buizerds kunt spotten. Ook de moestuin, boomgaard en de op het landgoed aanwezige stoeterij zorgen voor het echte 'buitenleven-gevoel'. Wilt u de buitenplaats zo nu en dan toch verlaten? Landgoed Klarenbeek ligt dichtbij diverse ontsluitingswegen - de snelweg A28 is slechts enkele kilometers van het landgoed verwijderd. Hierdoor zijn Zwolle, Amersfoort, maar ook Amsterdam en Utrecht snel te bereiken. Op een steenworp afstand liggen de fantastische natuurgebieden van de Veluwe en het Veluwemeer. Voor sfeervol winkelen kunt terecht in het pittoreske nabijgelegen vestingstadje Elburg, en de steden Zwolle, Kampen en Apeldoorn.
 
KENMERKENLANDGOED KLARENBEEK

Locatie: Doornspijk (gemeente Elburg)
Perceel: Op circa 18 hectare bos en weiland, waarvan 3 hectare is aangelegd als private parktuin
Woonoppervlakte: Circa 660 m² (inhoud: circa 3.340 m³)
Indeling begane grond: Entree, hal, keuken met bijkeuken en 6 woonvertrekken
Indeling eerste verdieping: 6 (slaap)kamers, 1 recreatieruimte, 2 badkamers, waarvan één met ligbad
Indeling tweede verdieping: 5 (slaap)kamers, 1 badkamer, zeer royale open zolderruimte
Kelders: Stookkelder: circa 30 m²
Gewelfde kelder (stahoogte): Circa 25m²

BIJGEBOUWEN

Koetshuis circa 90 m² woonoppervlakte (inhoud: circa 375 m³)
Dubbele carport
3 paardenboxen

OPTIONEEL

Op circa 3 hectare ligt de stoeterij
Paardenstal: Circa 447 m² met 43 boxen
Was-en poetsstation: Circa 60 m²
Kapschuur: Circa 75 m²
Mestvaalt: Circa 60 m²

Details
De kozijnen op de begane grond en de kozijnen van de balkons zijn uitgevoerd met veiligheidsglas.
Het gehele landgoed is elektronische beveiligd.

KOOPPRIJS € 2.550.000,-- K.K. (EXCLUSIEF HET STALLENCOMPLEX) OP CIRCA 18 HECTARE (INCL. 3 PAARDENBOXEN)

OPTIONEEL BIJ TE KOPEN:

Op circa 3 hectare ligt de stoeterij
Paardenstal: Circa 447 m² met 43 boxen
Was-en poetsstation: Circa 60 m²
Kapschuur: Circa 75 m²
Mestvaalt: Circa 60 m²

KOOPPRIJS € 2.850.000,-- K.K. INCLUSIEF HET NAASTGELEGEN STALLENCOMPLEX (43 PAARDENBOXEN) OP CIRCA 21 HECTARE

Kenmerken Zuiderzeestraatweg West 67, DOORNSPIJK

Overdracht

Vraagprijs€ 2.550.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds22-12-2017

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Landgoed
Ligging
Aan bosrand
In bosrijke omgeving
In centrum
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte660 m2
Inhoud3340 m3
Perceeloppervlakte207735 m2

Indeling

Aantal kamers20
Aantal slaapkamers11

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Garage
 

Luxe kenmerken indoor

Openhaard

Locatie Zuiderzeestraatweg West 67, DOORNSPIJK

Makelaar Zuiderzeestraatweg West 67, DOORNSPIJK

Contact

Naam Drieklomp Makelaars en Rentmeesters
Makelaar Logo NVM member NVM member
Adres F.A. Molijnlaan 3
8071 AA Nunspeet
Nederland
Telefoon 0341-278383
E-mailadres nunspeet@drieklomp.nl
WWW www.drieklomp.nl

Contactpersoon

Naam Bert Lankman
Telefoon 0341-278383
E-mailadres nunspeet@drieklomp.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Vordensebosweg 3, VORDEN
€ 3.600.000 k.k.
Tiendweg 6, ZEIST
Prijs op aanvraag