« terug naar overzicht

Sytzamaweg 48 ARUM

€ 647.500 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 301 m2 (1931 m2)
Aantal kamers 9 (4 slaapkamers)
Bijzonderheden - Pand met unieke uitstraling
Makelaar Logo NVM member
  • Interview
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Plattegrond
  • Makelaar
  • Financieren

Benieuwd naar de ervaringen van de huidige eigenaar van dit huis? Residence stelt vijf vragen.


Waarom koos u destijds voor dit huis?

We hadden altijd gezegd dat als de oude pastorie in Arum te koop zou komen, dat we daar dan graag zouden willen wonen. De prachtige aanblik, de originele staat met mooie authentieke elementen spraken ons gelijk aan. Mijn jeugd lag in Arum en ik kende het huis nog dat het werd bewoond door de dominee van het dorp.
Je woont midden in het dorp, maar met de tuin rondom heb je echt enorm veel privacy. En op elk moment van de dag kun je genieten van elke zonnestraal.


Wat is uw favoriete plek in of om het huis?

De favoriete plek is de voorkamer, waar ik aan de grote tafel heerlijk kan werken, lezen of eten. Mooi uitzicht op de straat en een prachtige lichtinval maken dat ik daar zo graag zit. Mijn favoriete plek buiten is het terras aan de zijkant van het huis, waar je heerlijk kunt zitten in de luwte. Met de houtkachel aan, kun je hier met gemak van april tot oktober zitten. Een heerlijke plek


Waarom verkoopt u het huis?

De kinderen zijn de deur uit en het huis verdient het weer dat het volop gebruikt wordt. Bijvoorbeeld door een gezin of door mensen, die het kunnen combineren met wonen en werken.


Wat wilt u de nieuwe bewoners van het huis laten weten?

Het is een heerlijk huis, waar je je gelijk in thuis voelt. Er hangt een prettige sfeer door alle authentieke elementen die nog aanwezig zijn. Bouwkundig verkeert het in goede staat en de tuin lijkt groot, maar is prima te onderhouden. Met de aanleg van de tuin hebben we rekening gehouden met de oppervlakte en de tuin onderhoudsvriendelijk gemaakt met veel gras en een paar borders met mooie grassen.


Wat zal u uit de omgeving het meeste missen, wanneer u verhuisd bent?

Ik heb hier ruim 20 jaar met veel plezier gewoond. Arum is een vriendelijk, sociaal en actief dorp, waar veel wordt georganiseerd. Het actieve en sportieve karakter van het dorp zal ik zeker gaan missen. Daarnaast toch ook de ligging van Arum ten opzichte van de steden Bolsward, Harlingen en Franeker. Je woont in een dorp, maar je hebt de stad binnen 7 kilometer binnen handbereik. Wat ik ook heerlijk vond, is dat je in de omgeving heerlijk kunt fietsen en wandelen.


Sytzamaweg 48, ARUM

UNIEKE PASTORIEWONING IN NEOCLASSICISTISCHE STIJL op een uur rijden van Amsterdam en Groningen. Dit bijzondere woonhuis uit 1861 kenmerkt zich door een strakke, symmetrisch opgebouwde gevel, met achter de dubbele voordeur een karakteristieke en grote woning (12,5 x 15m). Ideaal voor een groot gezin of voor de combinatie van wonen en werken. Het huis staat op 1.931 m2 eigen grond en is omringd door een zorgvuldig aangelegde, zonnige tuin met veel privacy.

Locatie:
Arum is een levendig en ondernemend dorp met 1.000 inwoners en fraaie huizen. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, gymnastiek, cultuur, theater, kaatsen en een ijsbaan. Arum is gunstig gesitueerd nabij de Waddenzee, Bolsward, Harlingen, Franeker en Leeuwarden. Amsterdam ligt op circa een uur rijden afstand. De basisscholen zijn sinds 2018 gefuseerd en omstreeks 2021 zal de nog nieuw te bouwen school gereed zijn. In de kern van het dorp bevinden zich een Spar supermarkt, Herbergh de Gekroonde Leeuw en vele ondernemers, die met elkaar bijdragen aan het prettige woon- en leefklimaat in Arum.

Begane grond:
De voorname entree geeft toegang tot een statige gang van 2m breed en 10m lang, met stucplafond, vloerverwarming en authentieke deuromlijstingen.
Links van de gang bevindt zich de sfeervolle living (63 m²) met kamers en suite, houtkachels, eiken vloerdelen, tuindeuren en een schitterende lichtinval door de hoge raampartijen. De grootste kamer is de achterkamer, met uitzicht op de tuin. De voorkamer biedt uitzicht op de straat en de statige panden aan de overzijde.
Aan de rechterzijde bevinden zich een grote voorkamer en de keuken. De voorkamer is heel geschikt als werkkamer, atelier of eetkamer. De knusse keuken is voorzien van een kastenwand en geeft toegang tot een royale kelder en de bijkeuken.
Aan het einde van de gang is een schitterend vormgegeven trapopgang naar de opkamer, die geheel rondom voorzien is van originele kastenwanden.

Verdieping:
De bovenverdieping beschikt over verrassend veel ruimte: een grote overloop, vier ruime slaapkamers, een (was)ruimte, een riante badkamer (15 m²) en een zolderberging. De badkamer is voorzien van dubbele wastafel, lambrisering, vrijstaand ligbad, douchehoek, vloerverwarming en een tweede toilet. De zolderberging en de (was)ruimte bieden volop mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het creëren van bijvoorbeeld een eigen wellness-ruimte.

Tuin:
De tuin is gebaseerd op het traditionele tuinontwerp voor pastoriewoningen. Er zijn verschillende terrassen met de hele dag zon plus een berging, schuur en tuinhuis. De geheel door bomen en beukenhagen omsloten achtertuin biedt veel privacy en beschutting. De tuin is ook toegankelijk door de tuindeuren vanuit de achterkamer.
Aan de voorzijde van het huis voert een brede oprit naar een carport die geschikt is voor twee auto’s.
De symmetrische voortuin is een echte blikvanger en geeft het pand extra cachet, maar zorgt ook voor een prettige afstand tot de straat.


Neoclassicistisch wonen:
De gegoede burgerij in Friesland had vroeger een voorliefde voor huizen met een strakke, symmetrisch opgebouwde gevel met dubbele ramen links en rechts van een centrale monumentale middenpartij. De middenpartij aan de voorgevel kreeg vaak elementen ontleend aan de klassieke bouwkunst. De huizen zijn nagenoeg vierkant. Soms zijn er ook accenten in het midden van de zijgevels, zoals bij deze woning. In Friesland zijn dergelijke huizen tot laat in de negentiende eeuw gebouwd als pastorieën, notariswoningen en dokterswoningen. Er is een vereniging van bewoners van dergelijke huizen: Vereniging Klassicistisch wonen Friesland.


Kenmerken Sytzamaweg 48, ARUM

Overdracht

Vraagprijs€ 647.500
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds01-02-2019
RegioFriese Meren

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Eengezinswoning
Herenhuis
Vrijstaande woning

Inhoud

Woonoppervlakte301 m2
Inhoud1175 m3
Perceeloppervlakte1931 m2

Indeling

Aantal kamers9
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1
Aantal wc's2

Buitenruimte

Tuin1650 m2 Tuin rondom
Aantal bijgebouwen3 (50 m2)
Betreft dubbele carport, houten berging en tuinhuis.

Locatie Sytzamaweg 48, ARUM

Plattegrond Sytzamaweg 48, ARUM

Makelaar Sytzamaweg 48, ARUM

Contact

Naam Boonstra Makelaardij
Makelaar Logo NVM member
Adres Snekerpoort 8
8701 HL Bolsward
Nederland
Telefoon 0515-575925
E-mailadres info@boonstramakelaardij.nl
WWW www.boonstramakelaardij.nl

Contactpersoon

Naam D.J. Boonstra
Telefoon 0515-575925
E-mailadres info@boonstramakelaardij.nl


Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Oudegracht 371, UTRECHT
€ 485.000 k.k.
Dreef 5, WELL GLD
€ 6.900.000 k.k.