« terug naar overzicht

Manoir Les Quatre Etoiles Turqueville, FRANKRIJK

€ 895.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 530 m2 (27500 m2)
Aantal kamers 12 (6 slaapkamers)
Bijzonderheden De woning wordt geëxploitee
Makelaar Logo VastgoedPro member NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Manoir Les Quatre Etoiles, Turqueville, FRANKRIJK

Te koop: Luxueuze kasteelboerderij Chambre d’Hotes in Normandië, FRANKRIJK

Circa 700 km autorijden van Den Haag ligt in het rustieke plaatsje Turqueville Manoir Les Quatre Etoiles. Gelegen aan een grote binnenplaats met bijgebouwen, is dit niet alleen een charmante woning, maar ook nog een van de meest succesvolle Chambres d’hôtes (bed & breakfast) welke we nu kunnen aanbieden namens de huidige Nederlandse eigenaren. Ideaal voor gezinnen die een ruim familiehuis in Normandië ambiëren, of voor wie een succesvolle luxueuze bed en breakfast wil exploiteren.

De streek, en dan met name dit specifieke gedeelte van Normandië is wereldberoemd vanwege de landingen (invasie) van de geallieerden op 6 juni 1944. Tot op de dag van vandaag leven wij dankzij deze moedige soldaten in vrijheid. Een belangrijke gebeurtenis met zeer grote gevolgen voor de velen die sneuvelden voor ons welzijn. Een belangrijke plek van historische waarde waar dagelijks nog veteranen en hun nazaten terugkeren om hun gesneuvelde familieleden of strijdmakkers te eren. Veel van deze bezoekers weten de weg naar de Chambres d’hôtes, genaamd Les Quatre Etoiles, te vinden.

Turqueville, op een steenworp gelegen van het in de Tweede Wereldoorlog zwaar belegerde Sainte-Mère-Eglise is de plek waar de Chambre d’hôtes zich bevindt. U zult versteld staan van de schoonheid van de diverse gebouwen, de ruimtelijkheid van het bezit als totaal en de pracht van de natuur in de streek. Eenmaal aangekomen snuift u een parfum van vrijheid op door de weidsheid van de ongerepte natuur waar overal in de buurt wel tekenen of overblijfselen zijn op welke wijze deze vrijheid veroverd is. Omgeven door een prachtige natuur, oude steden, kleine haventjes en dorpen, in een rustige atmosfeer. Kortom: een paradijs voor iemand die een heerlijke plek zoekt voor meer dan alleen maar vakantie. Het leven in Frankrijk is goed en u kunt er volop van genieten.

De streek kent het goede mooie Franse leven met de daarbij horende gastronomie. Voor vis en schaaldierliefhebbers is het een waar eldorado. Bekende vissersplaatsen liggen op nog geen kwartier autorijden. De calvados is zo ongeveer in elk plaatsje een lokale lekkernij terwijl de ciders, de champagnes en de oesters tot de delicatessen van de streek behoren.

Het bezit is thans in gebruik als Chambre d’hôtes en kent de hoogste beoordelingen op diverse internetbooking sites. De referenties zijn lovend en waarborgen een succesvolle exploitatie. Het is bijzonder om te constateren dat het huidig eigenaarsechtpaar dit met zoveel liefde en passie heeft gerealiseerd. De gehele verbouwing van voornamelijk het hoofdgebouw tot inrichting en gebruik in de huidige opzet verdient alle complimenten.

Een rondleiding zullen wij u hierbij schriftelijk geven waarbij het fotomateriaal als een belangrijke bron van herkenning zal dienen. U bent ten slotte niet 1,2,3 daar ter plaatse om bij mogelijke interesse het huis te bezichtigen.

Vanaf de snelweg afslag Sainte-Mère-Eglise, ziet u al de bordjes die de richting aangegeven naar Les Quatre Etoiles in Turqueville. Via schilderachtige weggetjes met links en rechts de mooiste boerderijen en hoeves, bereikt u het dorpscentrum alwaar de kerk zich bevindt. Net voorbij de kerk ziet u het ommuurde perceel, met een prachtig toegangshek met daarop in mooie sierletters Les Quatre Etoiles.

U betreedt de binnenplaats en u ziet voldoende aangegeven plekken tot het parkeren van ca 8 auto’s, de centraal geplante Amerikaanse eik, symbool van vrijheid en aan de zijkanten fraaie beukenhagen, en buxus overlopend in ruim gazon. Op deze binnenplaats en tuin bevinden zich meerdere prachtig aangelegde beschutte plekken met sfeervolle bankjes, tafels en intieme zitjes in gebruik afhankelijk van het seizoen. Aan de linkerzijde bevindt zich de chambres d’hôtes, aan de rechterzijde een groot multifunctioneel bijgebouw. Het chambres d’hôtes is door de eigenaren na hun aankoop in 2003 fasegewijs en vakkundig gerestaureerd.

Indeling

Entree

U betreedt het huis middels een centrale hal met originele eikenhouten lambriseringen en een Franse dallenvloer. In deze ruimte is een toilet met fontein en de garderobe. De hal is tevens de opgang tot de eerste en tweede etage middels een ruim trappenhuis.

Keuken

We gaan eerst naar de ruime eetkeuken met verwarmde dallenvloer van ca 40 m2 welke bijzonder mooi is geoutilleerd met een landelijk ogende kwaliteitskeuken van het merk Chabert Duval en uitgevoerd met een zwart marmeren aanrechtblad over de gehele werkruimte, een Villeroy&Boch keramiek gootsteen met een Quoteer kokend waterkraan zoals je die verwacht in een dergelijk huis. Het professionele gasfornuis met oven, frituur en warmhoudgedeelte is van het bekende en exclusieve merk Laconche. Bij onze inspectie bleek veel apparatuur zo goed als nieuw (vaatwasser) of onlangs vervangen in onderdelen (onder meer de gasbranders). In de keuken staat een groot model Amerikaanse AMANA koelkast met ingebouwde ijsblokjesmachine.

In de keuken bevindt zich de meterkast met schakelvoorzieningen (driefasen) ten behoeve van de elektra, meer dan 21 aardlekschakelaars. De meterkast doet tevens dienst als voorraadkast.

Aan de andere zijde van de keuken is een af te sluiten ruimte ten behoeve van de plaatsing van was- en droogapparatuur, boiler, alsmede een uitstort lavet.

Vanuit de keuken kunt u naar de binnenplaats middels een deelbare boerendeur. Lichttoetreding is voldoende aanwezig door de ruime raampartij en een zijraam met een prachtig uitzicht over landerijen en een klein dorpje aan de kim.

Eetkamer

Vanuit de centrale hal betreedt u de grote eetkamer welke met eenzelfde dallenvloer (met vloerverwarming) is uitgevoerd. Deze kamer heeft meerdere raampartijen met paumeletsluitingen. In het gehele huis zijn deze op de typisch Franse ramen en deuren toegepast. Opvallend element in de eetkamer is de grote gemetselde openhaard/schouw. In deze kamer nog een deur naar een kleine berging onder het trappenhuis.

Slaapkamers

We gaan weer de hal in en naar boven via de fraaie eikenhouten trap, en bereiken de ruime overloop welke toegang geeft tot twee ruime slaapkamers, welke beide zijn uitgerust met een exclusieve badkamer voorzien van toilet, bubbelbad, separate douche en wastafel. De slaapkamers bieden voldoende ruimte voor een groot tweepersoons bed, een bureau, kasten en een zitje. De masterbedroom is tevens uitgerust met een sierschouw. Beide slaapkamers zijn voorzien van meerdere raampartijen hetgeen de bijzondere landelijke uitstraling en uitzicht op de plaats en weilanden tot een beleving maakt. Tegelijkertijd zorgt het voor voldoende daglichttoetreding. Alle te openen ramen zijn voorzien van traditionele luiken.

Zolder

De zolderverdieping is bereikbaar via de trap en strekt zich uit over de gehele verdieping en is volledig geïsoleerd en keurig afgewerkt met plaatmateriaal. Op meerdere dakvlakken bevinden zich dakramen. De zolder wordt gebruikt als opslagruimte. De vloer van de zolder is brandwerend geïsoleerd.

Salon

Vanuit de eetkamer loopt u de salon binnen, een stijlkamer met lambriseringen rondom en een openhaardschouw omsloten met bijzonder houtsnijwerk tot aan het plafond. In de haard is een gietijzeren houtkachel geplaatst. Het plafond is tussen de balken beschilderd in een oude toopkleurige rood/groen combinatie welke terugkomt in een bij het huis behorend schilderij deel uitmakend van deze unieke haardpartij. De salon heeft voldoende lichttoetreding door middel van te openen dubbele deuren met schuifpaumelettes en twee openslaande ramen. De vloer is van kastanjehout en geeft in combinatie met al het bijzondere houtwerk een bijzonder warme sfeer.

Bibliotheek

U bereikt de bibliotheek vanuit de salon, het betreft een bijzonder mooi ingerichte ruimte met kastenwanden, een boekenkabinet en ruime zithoek.

De vloer is een parket strokenvloer. In deze ruimte bevindt zich een eikenhouten trap naar de verdieping welke toegang geeft tot de slaapkamers.

Slaapkamers

De eerste slaapkamer die men via de trap bereikt is een ruime tweepersoonskamer met aansluitend een recent aangelegde badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Op de overloop van het trappenhuis bevindt zich een tweede badkamer ten behoeve van de twee familiekamers. Deze is uitgevoerd met een royale instapdouche, toilet en wastafel. In deze badkamer is nog fraai metselwerk van de binnenmuren zichtbaar hetgeen het weer die Franse uitstraling geeft. De vloer is betegeld met hard stenen dallen. Achter de douche bevindt zich een ruimte waar twee boilers staan opgesteld. Onder de kap bevinden zich twee nagenoeg identieke slaapkamers welke beide geschikt zijn voor twee personen.

In de achtercorridor bij de keuken is een trap naar de bovenverdieping alwaar een van de meest private kamers is gesitueerd. Middels overloop bereikt u deze slaapkamer met een aangesloten zeer ruime badkamer met een bad, inloopdouche, wastafel en toilet.

Achtercorridor

Tussen bibliotheek en de kantoorruimte is de achtercorridor, momenteel ingericht als een zitruimte met pantry voor de gasten: een ijskast met drankjes, tafel met toeristische informatie en een romantisch zitje in de toren. Vanuit het torentje heeft men tevens toegang tot de binnenplaats. Aan de achtercorridor is tevens een badkamer gesitueerd, met ruime inloopdouche, wastafel en toilet.

Kantoor

Vanuit de tweede keuken loopt u een kantoorruimte in, alwaar nu opstelling voor twee werkplekken.

Atelier

Naast het kantoor is nog een ruim atelier, hetgeen tevens in gebruik is als slaapkamer en linnenkamer. Hier ook een ruimte voor een boiler.

Werkplaats/garage

Naast het atelier een ruime werkplaats/garage met vliering.

Bijgebouw

Aan de overzijde van het woonhuis bevindt zich een zeer groot bijgebouw, bestaande uit vier schuren van verschillende afmetingen, welke geschikt gemaakt kunnen worden voor tal van functies.

De eigenaren hebben een ontwerp laten maken om er diverse gîtes met een restaurant in te vestigen. Het kan geschikt worden gemaakt als tweede woonhuis. Momenteel wordt het gebouw gebruikt als opslagruimte, alsmede voor het vervaardigen van eigen ciders, en calvados.

Het gebouw is voor driekwart zo goed als nieuw voorzien van balkenlaag en bevloering.

Er kan zelfs een extra etage gecreëerd worden binnen de huidige afmetingen en hoogte.

Kenmerken

Perceeloppervlak: 2,75 hectare tuinen, boomgaarden en weilanden.

Afmetingen woonhuis: 46.25 m lengte bij 7 m diepte

Afmetingen schuur: 24 m lengte bij 7 m diepte

Woonoppervlakte: ca 530 m2

Oppervlakte bijgebouwen: ca 340 m2

Aantal kamers hoofdgebouw: 12

Aantal slaapkamers: 6

Aantal badkamers: 6

Bijgebouwen: groot multifunctioneel bijgebouw en kippenverblijf

Garage: aanwezig voor tenminste 1 auto

Technische gegevens

Aangesloten op ondergronds energienetwerk
Volledig aangesloten op riool
Warmwatervoorzieningen door middel van vier boilers
Elektrische vloerverwarming in keuken, gang, eetkamer toren en alle badkamers.
Radiatoren op alle kamers
Volledig geïsoleerde beglazing
Binnen- en buitenschilderwerk in zeer goede staat (2016)
Houtwerk in zeer goede staat
Alle buitenmuren zijn gerestaureerd
Zeer goed werkende WIFI


Chambres d’hôtes

Het Chambres d’hôtes staat bekend als het beste van de streek. Het wordt gewaardeerd met vier sterren en is volgens Tripadvisor nummer 1 in de regio. Het is tevens opgenomen in vele boeken en gidsen, waaronder de Lonely Planet Normandie.

Uitbreidingsmogelijkheden in de voormalige stal/woning.

Rendabele exploitatie, waardoor het bezit ook een aantrekkelijke investering kan zijn.

Toerisme

Turqueville is centraal gelegen ten opzichte van de historische en toeristische trekpleisters in Normandië. Het sfeervolle dorp ligt 4 km van het beroemde Sainte-Mère-Eglise, dat in de oorlog als eerste dorp bevrijd is, met het Airborne museum en de parachutist John Steele hangend aan de kerktoren. De invasiestranden zijn eenvoudig te bereiken: Utah Beach op 10 min. en Omaha Beach op 25 min. rijden en even verder de Engelse en Canadese stranden in het Calvados gebied. Een bijzondere trekker is ook Le Mont Saint Michel. Er komen jaarlijks circa 1,4 miljoen toeristen naar het gebied voor de prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de vele D-day monumenten en gedenkplaatsen.

Bereikbaarheid

700 kilometer van Den Haag
3 uur van Parijs per auto; 2,5 uur per trein
30 kilometer van Cherbourg
10 en 25 minuten rijden naar Utah Beach resp. Omaha Beach

Historie

Het oudste deel van het gebouw gaat terug tot 1781, en is neergezet als kopie van het nabijgelegen kasteel van Turqueville. Aan weerszijden van dit gebouw verrezen twee torens, zodat het daadwerkelijk aandeed als een klein kasteel. In dit deel van het gebouw zijn nu de salon en bibliotheek gevestigd. In de salon staat nog steeds de zeldzame, verdiepinghoge houten schouw uit het kasteel van Turqueville met daarin verwerkt een schilderij van de edelman, een Malthezer ridder, die het kasteel bewoonde.

Ongeveer honderd jaar later hebben de toenmalige eigenaren de linker toren afgebroken en er een typisch Normandisch huis tegenaan gebouwd.

Naast woonhuis, heeft het in het verleden dienst gedaan als paardenboerderij, en vanaf 1930 als traditionele boerderij met paarden en koeien.Vanaf 18 juni 1940 hebben de Duitsers Turqueville bezet en was er een commandopost aanwezig. In het voorjaar van 1944 is er zwaar gevochten in Turqueville en de regio. In de nacht van 5 op 6 juni van dat jaar zijn er paratroopers geland in de velden van Turqueville en ook op de percelen behorende bij de eigendom, zoals is vastgelegd op luchtfoto’s. Het bijgebouw heeft aan de voorzijde schade opgelopen door een explosie, hetgeen uiteraard hersteld is, maar nog wel zichtbaar is.

Kenmerken Manoir Les Quatre Etoiles, Turqueville, FRANKRIJK

Overdracht

Vraagprijs€ 895.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds05-09-2019

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode< 1906
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Vrijstaande woning
Ligging
Aan rustige weg
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte530 m2
Inhoud1500 m3
Perceeloppervlakte27500 m2

Indeling

Aantal kamers12
Aantal slaapkamers6
Aantal badkamers6

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Gastenverblijf

Locatie Manoir Les Quatre Etoiles, Turqueville, FRANKRIJK

Makelaar Manoir Les Quatre Etoiles, Turqueville, FRANKRIJK

Contact

Naam Conduct Vastgoed B.V.
Brochure bekijk
Makelaar Logo VastgoedPro member NVM member
Adres Burgemeester Ketelaarstraat 3A
2361 EV Warmond
Nederland
Telefoon 0713019121
E-mailadres kim.tenkley@conductvastgoed.com
WWW www.conductvastgoed.com

Contactpersoon

Naam Kim ten Kley
Telefoon 0713019121
E-mailadres kim.tenkley@conductvastgoed.com