« terug naar overzicht

Waaldijk 6 GENDT

€ 895.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 335 m2 (3639 m2)
Aantal kamers 17 (7 slaapkamers)
Bijzonderheden • Vrijstaande dijkwoning • Geme
Makelaar Logo NVM member
  • Interview
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Benieuwd naar de ervaringen van de huidige eigenaar van dit huis? Residence stelt vijf vragen.


Waarom koos u destijds voor dit huis?

Voelde bij eerste bezichtiging direct aan als een warme deken. Zowel binnen in de woning als buiten in de tuin werd al snel duidelijk dat deze woning zeer veel mogelijkheden bood. De woning ligt niet eenzaam in het buitengebied, maar midden in de Gelderse poort en biedt veel privacy.


Wat is uw favoriete plek in of om het huis?

Om het huis: de rozentuin, met intieme zitplekjes, heerlijke geuren van april tot de herfst. Er zijn meerdere terrassen , keuze afhankelijk van de weersomstandigheden. Achter de woning is ook een overdekt terras met houtkachel en verlichting.
In het huis: de bibliotheek-/ muziekkamer die rust en warmte uitstraalt. Zeer aangenaam in de winter, wanneer de zon naar binnen schijnt of als de open haard brandt.


Waarom verkoopt u het huis?

Het huis en de tuin zijn voor een ouder, niet meer zo gezond echtpaar, te groot en bewerkelijk geworden.. De kinderen hebben allen een eigen woning, de kleinkinderen zijn te groot geworden om nog bij opa en oma te logeren of te spelen in de tuin of bij het zwembad. Na 22 jaar ervan genoten te hebben , geven we de woning met pijn in het hart over aan een nieuwe eigenaar.


Wat wilt u de nieuwe bewoners van het huis laten weten?

Je woont hier in een prachtige omgeving : Gelderse Poort, Gendtse Waard, Klompenwaard , Kasteel Doornenburg, Fort Pannnerden, het pontje naar de overzijde van de Waal, naar o.a. de Millingse Theetuinen, Bisonbaai, Oortjeshekken, enz..Alles te bereiken met de fiets of te voet. De winkel- en uitgaanssteden Nijmegen en Arnhem zijn dichtbij. Tegelijkertijd kunt u alle wekelijkse inkopen doen in Gendt, Bemmel en Huissen. In deze dorpen zijn ruim voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan, met zelfs een restaurant in Doornenburg met een Michelinster .
Via de A15 en A12 is men snel in het westen van Nederland of in Duitsland. Ook de ziekenhuizen in Arnhem en Nijmegen zijn op zeer acceptabele woonwerk- of zorgafstand.
Glasvezelaansluiting wordt nu aangelegd.
De woning mag volgens het bestemmingsplan opgesplitst worden.


Wat zal u uit de omgeving het meeste missen, wanneer u verhuisd bent?

De rust, ruimte en privacy, het uitzicht op de Waal, de wandel- en fietsmogelijkheden, de natuur in de directe omgeving met allerlei vogels, bevers en reeën in de polder en natuurlijk de fantastische tuin.


Waaldijk 6, GENDT

We zijn allemaal op zoek naar die ultieme woning die aan al onze wensen voldoet. Mogen we met deze woning proberen uw woonwensen te vervullen? Kom vooral binnen kijken. Als u op de dijk blijft staan, krijgt u geen goed beeld van wat deze woning achter de gevel te bieden heeft. Wij nemen graag de tijd om u de woning te laten zien.

Wilt u ruim wonen?
Dat kan: de woning aan de Waaldijk 6 in het buitengebied van Gendt, gemeente Lingewaard heeft een volume van meer dan 2000m3. Het betreft een zorgvuldig gerenoveerde woning en een voormalige bakkerij. Beide eenheden staan met elkaar in verbinding waarbij er op dit moment vooral gewoond wordt in het linker gedeelte. Het gebouw is zo groot dat de voormalige bakkerij afgesplitst zou kunnen worden waarbij een tweede woning kan ontstaan.
Het woonhuis aan de linker zijde van het pand heeft een ruime woonkamer, een grote woonkeuken, een groots opgezette bibliotheek met open haard, twee badkamers en nu al 6 slaapkamers. Ruimte genoeg.

Wilt u vrij wonen?
Dat kan: de woning aan de Waaldijk biedt vrijheid op meerdere vlakken.
De locatie biedt vrijheid in de zin van privacy. De massieve voorgevel van het pand schermt af wat er allemaal voor verrassingen liggen op de locatie. Als u op de dijk staat, heeft u geen idee van de aanwezigheid van een haast mediterrane binnenplaats met een zwembad, geen idee van de romantische overdekte terrassen met glas in lood ramen, geen idee van de aanwezigheid van de overdekte parkeerplaatsen achter de woning, geen idee van de aanwezigheid van de fraaie balkons met smeedwerk. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Vrijheid ook doordat u geen directe buren heeft. De woning beschikt over een compleet ingericht café met tap en biljart. Wilt u een feestje geven zonder bang te zijn de buren lastig te vallen? Geen probleem.
Vrijheid ook in uitzicht. Vanuit de woonkamer, de woonkeuken, de balkons en de terrassen op deze woonlaag kijkt u vrij uit over Hulhuizen en de achtergelegen tuinen en weilanden. Vanuit de slaapkamers kijkt u vrij uit over het stroomgebied van de rivier de Waal en ziet u de binnenvaartschepen voorbij varen.

Wilt u een woning met geschiedenis?
Dat kan: de geschiedenis in deze woning gaat ver terug. Het pand is gebouwd op een oude bouwplaats getuige de forse, deels dichtgestorte, onder het pand nog aanwezige kelder(s) die mogelijk dateren uit de 18de eeuw en wellicht nog oudere delen bevatten. De kadastrale kaart van 1832 maakt in ieder geval al melding van een huis met erf en schuur op deze plaats. Eigenaar is het Ambt van Overbetuwe. De gebruiker is Jan Wegh, visser van beroep. Mogelijk heeft deze visser reeds gebruik gemaakt van de verdiepte “zalmputten” in de kelder.
Later is op deze locatie een woonhuis met bakkerij aanwezig. Het woonhuis is in de tweede wereldoorlog verwoest. De bakkerij bleef gespaard en heeft gedurende de oorlog “gewoon” gefunctioneerd. De eigenaar van de woning en bakkerij woonde in die periode in een tot woonhuis verbouwd kippenhok op het achtererf. In 1946 is de woning herbouwd.
De huidige bewoner heeft de woning in 1997 betrokken en het woonhuis volledig gerenoveerd. Hierbij zijn o.a. bouwmaterialen gebruikt van historische plekken zoals de marmeren vloer die afkomstig is uit “De Vereniging” in Nijmegen.

Wilt u een woning onder architectuur?
Dat kan: de woning is in 1946 herbouwd naar ontwerp van de Gendtse architecten F. Anconé en F.A. van Hal met gebruikmaking van het souterrain van de in de WOII verwoeste voorganger. Het pand is gebouwd in de voor de wederopbouw kenmerkende stijl van de traditionalistische Delftse School.
Bij de herbouw is gebruik gemaakt van (voor die tijd) moderne bouwtechnieken waaronder de toepassing van beton en holle Perfora baksteen uit Nijmegen voor de vloer van de meelzolder.? Het pand valt op door de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en door de zorgvuldige detaillering van interieur en exterieur. Het pand maakt deel uit van een karakteristiek wederopbouwensemble in de stijl van de Delftse School bestaande uit een veerhuis (Waaldijk 23), een voormalig woonhuis met café (Waaldijk 4) en een woonhuis (Waaldijk 21). Gezamenlijk bepalen zij in hoge mate het beeld van het buurtschap Hulhuizen.

Wilt u wonen in een monument?
Dat kan: de hier aangeboden woning is aangewezen als Gemeentelijk Monument. Conform de redegevende beschrijving opgesteld door Het Gelders Genootschap, is de woning op de gemeentelijke monumentenlijst geplaats vanwege architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische criteria. De woning is een goed voorbeeld van een woonhuis met (voormalige) winkel en bakkerij uit de wederopbouwjaren, gebouwd in de stijl van de Delftse school. Ook de aanwezigheid van de bijzonder zeldzame 18e-eeuwse kelders dragen bij aan de monumentale waarde van de woning.

Wilt u een woning met een fantastische tuin?
Dan kan zeker!!!
Achter de woning ligt een diepe tuin van ca. 3000m2 groot. De tuin is schitterend ingericht en wordt zeer goed onderhouden. Als u de tuin inloopt, wordt u vanzelf uitgenodigd om steeds verder te ontdekken. De tuin herbergt verschillende terrassen en plekjes om heerlijk te zitten genieten van al het moois om u heen. Klassieke rozenbogen, fraaie kunstwerken, doorkijkjes naar de omliggende weilanden, strakke gazons, fraaie borders, knotwilgen maar ook zeer veel fruitbomen: appels, pruimen, kersen, peren, noten, noem maar op en u kunt het in deze schitterende tuin vinden. Hierover verder schrijven heeft geen zin. Ik nodig u graag uit om de tuin zelf te ervaren.

Indeling
Omdat het een dijkwoning betreft, is er sprake van een bijzondere indeling. De woning beschikt over vier leeflagen. De begane grond ligt op “dijkniveau”. Daarboven heeft u een verdieping en een ruime zolder, er onder een half in de dijk ingegraven souterrain.
U komt de woning binnen op dijkniveau middels een fraaie hal met tochtportaal. Direct rechts van u treft u de ruime en fraai vormgegeven bibliotheek met vaste kastenwanden en een open haard. Aan de andere zijde van de hal treft u de woonkamer aan. Deze woonkamer met marmeren vloer heeft direct toegang tot het zonnige terras aan de zijkant van de woning en heeft een balkon aan de achterzijde. In de woonkamer bevindt zich tevens een fraaie houtkachel die naar believen eenvoudig naar de voor- of achterzijde van de kamer kan worden gedraaid.
Ook op deze leeflaag treft u de ruime woonkeuken aan voorzien van een vrijstaand fornuis met ingebouwde oven, een fraai aanrechtblad met spiegelwand, diverse inbouwapparatuur en een ruime bergkast.

Vanuit de hal kunt u middels een fraaie trap met bordes naar de tweede verdieping. Hier treft u in totaal vijf slaapkamers aan waarvan een met een ruime nis: een potentiële inloopkast. Ook treft u hier een recent (2014) gemoderniseerde, strak vormgegeven badkamer aan voorzien van een vrijstaand design ligbad, een inloopdouche een tweede toilet en een wastafelmeubel met twee fraai vormgegeven waskommen.

Via een vaste trap komt u op de zolderverdieping. Deze is verder niet ingericht maar biedt de mogelijkheid tot verschillende extra slaapkamers. Op dit moment wordt de zolder gebruikt als extra berg- / opslagruimte.

Vanuit de woonkeuken stapt u in een bescheiden hal met toegang tot de voormalige bakkerij. Vanuit deze hal voert een statige trap u naar het souterrain. Hier komt u in een centrale ruimte die dienst doet als bijkeuken / technische ruimte voorzien van een extra keukenblok, aansluitingen voor wasmachines en –droger en de CV ketel voor het woongedeelte. Tevens treft u aansluitend een extra werk– of slaapkamer aan. Vanuit de centrale ruimte heeft u toegang tot de achtertuin met overdekte terrassen en een privé zwembad.
Ook is er een extra badkamer aanwezig. Handig voor als u gasten heeft die wat langer blijven. U kunt hen op deze verdieping een “eigen appartement” bieden voorzien van keuken en sanitair. De tweede badkamer is uiteraard ook handig voor u zelf. Als u uit het zwembad komt heeft u direct toegang tot een badkamer om u verder te verfrissen.
In het souterrain bevinden zich ook de historische kelders: een ultieme uitdaging voor wijnliefhebbers.

Het tweede deel van de woning betreft de voormalige bakkerij. In dit deel treft u een enorm ruime inpandige garage aan. Ook treft u hier op het dijk niveau een volledig ingerichte “kroeg” aan. In dit café is een bar met tap aanwezig en staat een pooltafel. Dit deel is echter niet voorzien van centrale verwarming maar wordt verwarmd met gaskachels.
Via een vaste trap kunt u ook hier naar de tweede verdieping. Op deze voormalige meelzolder treft u de voormalige kamer van de bakkersknecht. Verder zijn hier alleen grote open ruimten aanwezig. Uiteraard kunt u ook hier meerdere slaapkamers en een badkamer realiseren.
Belangrijk is dat het tweede deel van de woning gemakkelijk is af te splitsen en dat dit binnen het bestemmingsplan ook tot de mogelijkheden behoort. Het is dus mogelijk om zo een tweede zelfstandige wooneenheid te realiseren.

Bestemming
De locatie maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Lingewaard vastgesteld op 31 oktober 2013. De woning heeft in dit plan een volledige woonbestemming. Het dijklichaam waar de woning op/in is gebouwd heeft de bestemming verkeer.
In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor burgemeester en wethouders om de woning, uiteraard onder voorwaarden, te splitsen in twee woningen. De twee gesplitste woningen moeten beide een minimale inhoud hebben van 400m3

Kenmerken Waaldijk 6, GENDT

Overdracht

Vraagprijs€ 895.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds26-11-2019
RegioRivierenland

Bouw

Soort objectWoonhuis
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode1945 - 1959
BouwvormBestaandebouw
Soort woning
Dijkwoning
Herenhuis
Monument
EnergielabelE
Energielabel geldig tot05-06-2029

Inhoud

Woonoppervlakte335 m2
Inhoud2106 m3
Perceeloppervlakte3639 m2

Indeling

Aantal kamers17
Aantal slaapkamers7
Aantal badkamers2
Aantal wc's3

Buitenruimte

Tuin3000 m2 Achtertuin
Garage51 m2, 3 auto's
Aantal bijgebouwen1 (45 m2)

Locatie Waaldijk 6, GENDT

Makelaar Waaldijk 6, GENDT

Contact

Naam Stad en Land Makelaardij
Makelaar Logo NVM member
Adres Rijnstraat 79
6686MJ Doornenburg
Nederland
Telefoon 085-8769071
E-mailadres info@stadenlandmakelaardij.nl
WWW www.stadenlandmakelaardij.nl

Contactpersoon

Naam Wim Tuit
Telefoon 085 - 8769071
E-mailadres wimtuit@stadenlandmakelaardij.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Peperstraat 16, BRUCHEM
€ 898.000 k.k.
Kruisstraat 18, DALEN
€ 795.000 k.k.
Nawati, BONAIRE
€ 500.000 k.k.