« terug naar overzicht

Blekerij 52B MAASTRICHT

€ 1.950.000 k.k. Beschikbaar
Soortwoning

Woonhuis

Oppervlakte 325 m2
Aantal kamers 10 (4 slaapkamers)
Bijzonderheden BIJZONDERHEDEN - volledig naar
Makelaar Logo
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

Blekerij 52 B, MAASTRICHT

Maastricht, heerlijke bruisende stad aan de Maas. Rijk van historie en aan cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch goed gelegen plek. Zo ook eind 19e eeuw toen Joseph L'hoëst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet hij als eerste na het afschaffen van de vestingwet in 1867 direct aan de Maas een riante villa bouwen. Uniek in zijn soort en gezien haar ligging start van een stedelijke ontwikkeling welke uitmondde in de residentiële wijk 'Villapark/Sint Pieter'. Vele welgestelden lieten hierna op deze plek prachtige villa's bouwen.

De nog steeds indrukwekkende villa L'hoëst is ontworpen door architecten Rémont & Fils uit Luik (B) die voor deze uitzonderlijke locatie met zicht op de Maas kozen voor een eclectische stijl. Deze voor deze periode kenmerkende stijl is verzamelnaam voor een groot aantal historische stijlen waarvan men, naar zeggen, het beste heeft gecombineerd in villa L'hoëst. Met name een decoratieve toepassing van elementen in combinatie met een uniek lijnenspel geven villa L'hoëst een bijzonder en statig cachet. Niet voor niks dat deze verborgen parel ook heden ten dagen alleszins allure uitstraalt. Door de jaren heen heeft deze locatie diverse functies gekend. Zo is er lange tijd in gewoond, hebben er diverse bedrijven kantoor in gevestigd en is villa L'hoëst thans in handen van een monumentale bewonderaar die villa L'hoëst zal brengen naar het comfort van hedendaags leven waarbij de indrukwekkende historie van deze plaats gerespecteerd blijft.

'De gaafheid van de villa is in redelijke mate bewaard gebleven, de cultuur- en architectonische zeldzaamheidswaarde is redelijk groot' (Monumentenregister)

DE PLANNEN: Penthouse - Maisonnette 'Leonard'
Villa L'hoëst zal casco volledig en kwalitatief worden gerenoveerd en met een uitbouw aan de Westgevel worden vergroot. Vervolgens wordt de villa opgesplitst in twee residenties te weten: op de begane grond het luxe appartement 'Louis'. En op de bovengelegen verdiepingen het riante residentiële twee-laags penthouse-maisonnette genaamd 'Leonard' gelegen op de eerste en tweede verdieping, eveneens voorzien van diverse buitenruimtes.

De statige entree biedt toegang naar de beide residenties waarbij een lift geplaatst wordt voor een optimaal levensbestendig comfort. Er is gekozen voor een casco oplevering zodat de afbouw volledig naar uw wens kan geschieden.

BEGANE GROND
Vanaf de doodlopende weg 'Blekerij' komt u aan de automatische poort van Villa L'hoëst. Deze is voorzien van een intercom waarmee u verzekerd bent van optimale veiligheid en privacy. Op het afgesloten terrein rondom de villa bevinden zich 6 parkeerplaatsen waarvan er 2 zijn toebedeeld aan elke residentie.

Via het bordes komt u bij de hoofdentree van de villa. Hier zullen u en uw gasten direct worden bevangen door de gratie van deze monumentale plek. De lift of het bewaard gebleven en volledig gerenoveerde trappenhuis brengen u naar uw verdieping.

1e WOONLAAG - leefruimte
Op de 1e verdieping van het penthouse-maisonnette is er de mogelijkheid tot het creëren van onder andere een study, een royale living-dining en tv-kamer. Er is een inpandige loggia (17 m2). Hoge statige plafonds en vijf grote raampartijen bieden hier volop lichtinval en bovendien een magnifiek zicht op de Maas. Tevens is er ruimte voorzien met de suggestie voor een keuken. Vanuit deze ruimte komt u op het balkon (5 m2) met een uniek zicht richting Luik (B).

2e WOONLAAG - slaapgedeelte
De tweede verdieping is thans voorzien voor de mastersuite met dressing , badkamer en buitenruimte (17 m2). Tevens is er ruimte voor nog 2 (slaap)kamers met elke een eigen douche en toilet. Bijzonder hier is de behouden torenkamer met vlaggenmast als pronkstuk op de villa.

SOUTERRAIN
De volledige villa is onderkelderd en zal ruimte bieden aan een gezamenlijke fietsenkelder, opslag voor huisvuil, de technische ruimte en eigen berging.

Kenmerken Blekerij 52 B, MAASTRICHT

Overdracht

Vraagprijs€ 1.950.000
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds06-12-2019
WijkVillapark
RegioZuid Limburg

Bouw

Soort objectWoonhuis
Bouwperiode< 1906
Soort woning
Bovenwoning
Herenhuis
Monument
Penthouse
Ligging
Aan het water
Aan rustige weg
Rand van de stad
Vrij uitzicht

Inhoud

Woonoppervlakte325 m2
Inhoud1150 m3

Indeling

Aantal kamers10
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers3
Aantal wc's4
 

Luxe kenmerken indoor

LiftWalk-in-closet
 

Luxe kenmerken outdoor

Elektrisch toeganghekLoggia

Locatie Blekerij 52 B, MAASTRICHT

Makelaar Blekerij 52 B, MAASTRICHT

Contact

Naam SmartProperty BV
Makelaar Logo
Adres Markt 14
6211 CJ Maastricht
Nederland
Telefoon +31(0)43 - 851 61 88
E-mailadres info@smart-property.nl
WWW www.smart-property.nl

Contactpersoon

Naam Sjoukje Potten-Richter
Telefoon 0618674489
E-mailadres s.potten-richter@smart-property.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Zeisterweg 82, WOUDENBERG
€ 2.100.000 k.k.
Tiendweg 6, ZEIST
Prijs op aanvraag
Lanterdijk 6, ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.