« terug naar overzicht

West BreukelderwegKavel II BENNEKOM

Prijs op aanvraag Beschikbaar
Soortwoning

Bouwgrond

Oppervlakte 0 m2 (1670 m2)
Aantal kamers
Bijzonderheden Vraagprijs bedraagt: € 475.
Makelaar Logo NVM member
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Kenmerken
  • Kaart
  • Makelaar
  • Financieren

West Breukelderweg Kavel II, BENNEKOM

Unieke mogelijkheid om een vrijstaande woning te realiseren langs de West Breukelderweg (onverharde deel) op de Havikse Eng te Bennekom. Van de oorspronkelijke vier kavels zijn er twee inmiddels verkocht en twee worden nu te koop aangeboden.

Het plangebied ligt aan de noordwestkant van de bebouwde kom van Bennekom te noorden van de van Balverenweg. De bijzondere kwaliteit van het landschap vraagt om een uiterst zorgvuldige inpassing van de bouwkavels, van de woningen op de kavels en de inrichting van de tuinen.

Er is door de gemeente Ede een globale schets gemaakt met betrekking tot de ligging van de woningen op de kavels en als belangrijkste uitgangspunt is het vrijhouden van het uitzicht in westelijke richting genoemd. Voor het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen is onder andere een plan voor landschappelijke inpassing van de woningen vereist.

Het deel van de West Breukelderweg waar de kavels zijn gesitueerd is enigszins gebogen.
Daardoor wijzigt het blikveld van moment tot moment, in westelijke richting gaat het zicht tot aan de Willem Dreeslaan terwijl in oostelijke richting het beeld wordt beëindigd door de woonboerderij Havestein (1792) op no. 37 en de monumentale eiken rondom het kruispunt met de Bovenbuurtweg. De bouwpercelen liggen ten zuiden van de West Breukelderweg en ten noorden van de van Balverenweg.

Kortom een plan waarbij veel aandacht is voor omgeving en toekomstige invulling. Doordat de eisen daaromtrent in een vroeg stadium zijn geformuleerd kan hierop worden geanticipeerd door de toekomstige eigenaren.

Bestemmingsplan: Goedgekeurd door de Gemeente Raad van Ede op 17 december 2009 en onherroepelijk geworden door een uitspraak van de Raad van State d.d. 02 maart 2011. Inmiddels is op 23 juni j.l. het nieuwste bestemmingsplan "Agrarisch Buitengebied Gemeente Ede" vastgesteld waardoor er wat ruimere bouwmogelijkheden zijn ontstaan.

Voor een toelichting over bebouwing ect. kunt u informatie inwinnen bij de gemeente Ede “gebouw de Doelen” Achterdoelen (ingang Bouwen, Wonen, Milieu) te Ede.

Om een groter bouwvolume (> 660 m³) te kunnen realiseren zijn naast de bestemmingsplan voorschriften natuurlijk ook de regels vergunningsvrij bouwen van toepassing.

Het landschapinrichtingsplan is de leidraad voor het invullen van het gehele gebied voor wat betreft de wensen van welstand voor de bouw en de inrichting van het terrein.

De half-verharding van de West Breukelderweg was een wens van de betrokken eigenaren, maar wordt door de Gemeente Ede niet uitgevoerd.

Belangrijk in deze is dat U bovenstaande informatie zelf afstemt bij de afdeling Bouwen Gebouw de Doelen te Ede.

Kenmerken West Breukelderweg Kavel II, BENNEKOM

Overdracht

VraagprijsPrijs op aanvraag
KoopconditieKosten koper
Aangeboden sinds13-02-2012
WijkHavickse Eng
RegioUtrechtse Heuvelrug

Bouw

Soort objectBouwgrond
WoningtypeVrijstaande woning
Bouwperiode2001 - heden
BouwvormNieuwbouw
Soort woning
Vrijstaande woning

Inhoud

Perceeloppervlakte1670 m2

Buitenruimte

Tuin5145 m2 Tuin rondom
Garage

Locatie West Breukelderweg Kavel II, BENNEKOM

Makelaar West Breukelderweg Kavel II, BENNEKOM

Contact

Naam Barneveld Schuurman Makelaars
Brochure bekijk
Makelaar Logo NVM member
Adres Van Slootenplein 2
6721 JH Bennekom
Nederland
Telefoon 0318 - 430043
E-mailadres info@barneveld-schuurman.nl
WWW www.barneveld-schuurman.nl

Contactpersoon

Naam M.J.Schuurman
Telefoon 0318 - 430043
E-mailadres marco@barneveld-schuurman.nl

Woningen in de buurt

Bezoekers van deze woning bekeken

Kruisweg 18, WOUBRUGGE
€ 3.490.000 k.k.
Hoofdweg 97, SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
Nassaulaan 20, WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.