Overslaan en ga direct naar de inhoud

Deze series over design en interieur moet je gezien hebben

streamingtips voor cultuur en interieur op netflix
Scene uit Dream Home Makeover / Fotografie : NETFLIX/NETFLIX © 2020

Streamingdiensten staan vol met prachtige series en films voor interieurliefhebbers, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan helpt de redactie van Residence je graag met nieuwe tips.

Abstract: The Art of Design

In Abstract: The Art of Design wordt iedere aflevering een andere kunstenaar geportretteerd. Zo reizen we in het tweede seizoen af naar IJsland, de plek waar kunstenaar Olafur Eliasson jaren vakantie vierde met zijn vader en geïnspireerd raakt door een waterval. Die inspiratie gebruikt hij voor installaties met water nabij de Brooklyn Bridge in New York en Versailles. Zijn verhaal, en dat van tal van anderen, is te zien in Abstract: The Art of Design.

Abstract: The Art of Design is te zien op Netflix

Blown Away

In het Canadese Blown Away draait het allemaal om de kunst van het glasblazen. Tien professionele glasblazers gaan de strijd met elkaar aan om de beste van Canada te worden. Twee seizoenen staan er inmiddels op Netflix en iedere aflevering moeten ze iets anders maken. Van stripfiguren tot kunstwerken om naar te kijken tijdens een diner. Weggeblazen word je zeker in dit spannende spelprogramma.  

Blown Away is te zien op Netflix

Dream Home Makeover

In Dream Home Makeover helpen Shea en Syd van Studio McGee Amerikanen bij het inrichten van hun droomhuis. Ze zorgen ervoor dat stijlen van echtparen samen komen. Extra leuk: in het tweede seizoen zit een festive uitzending vol inspiratie voor de feestdagen.  

Dream Home Makeover is te zien op Netflix

Halston

Nadat Jackie Kennedy een van zijn hoeden in het openbaar droeg, werd de Amerikaanse modeontwerper Roy Halston Frowick in een klap wereldberoemd. Over zijn kleurrijke leven is de Netflix-serie Halston gemaakt. Een serie vol uitbundige interieurs, extravagante persoonlijkheden en bijzondere kleding. 

Halston is te zien op Netflix

L'agence l'immobilier de luxe en famille

Alles draait om het verkopen van de meest luxe huizen in de Franse serie L'agence l'immobilier de luxe en famille. De familie Kretz helpt de meest vermogende Franse mensen aan een nieuw huis in binnen- en buitenland. Dat doen ze vanuit hun prachtige huizen, met enorm veel passie. 

L'agence l'immobilier de luxe en famille is te zien op Netflix

If Walls Could Talk

Waar wij Paul Rem als 's lands kunsthistoricus en conservator van een kasteel hebben, heeft het Verenigd Koninkrijk Lucy Worsley. Ze is historicus, programmamaker en conservator van Historic Royal Palaces. Voor de BBC maakte ze in 2011 de vierdelige serie If Walls Could Talk waarin ze de geschiedenis van verschillende ruimtes onderzoekt. Zo komt ze erachter dat in Britse kastelen de slaapkamer niet gebruikt werd om in te slapen, maar puur werd gebruikt als statussymbool. 

If Walls Could Talk is te zien op YouTube

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Kopen zonder kijken

In woonprogramma Kopen zonder kijken van Martijn Krabbé gaan acht stellen op zoek naar hun toplocatie in de oververhitte woningmarkt. De stellen laten Krabbé de woning uitzoeken, kopen én verbouwen.

Kopen Zonder Kijken is te zien op Videoland

Roofkunst

Nederlandse en buitenlandse musea hebben tal van objecten waarvan de herkomst discutabel is. Dat is precies waar Roofkunst over gaat, een serie die Erik Dijkstra heeft gemaakt voor BNNVARA. Erik reist in de tweede aflevering af naar België. In het pas geopende Afrika Museum in Tervuren kun je het Luba-masker bewonderen. Een masker dat Belgische militairen tijdens de koloniale overheersing in Congo hebben gestolen. De inwoners van Lulu, waar het masker oorspronkelijk vandaan komt, willen het maar wat graag terug. Maar hoe moeilijk is die strijd?

Roofkunst is te zien op NPO Start 

The World's Most Amazing Vacation Rental

In The World's Most Amazing Vacation Rentals reizen makelaar Luis D. Ortiz en Instagram beroemdheden Megan Batoon en Jo Franco de wereld over om jaloersmakende reizen te maken. Zo reist het trio af naar Mexico waar ze slapen in een appartement dat de vorm heeft van een slang. Ook verblijven ze in een iglo in Finland en gaan ze naar een bijzonder huis in Alaska waar alles draait om het licht. 

The World's Most Amazing Vacation Rental is te zien op Netflix

The World's Most Extraordinary Homes

Caroline Quentin en Piers Taylor reizen de wereld rond op zoek de meest bijzondere woningen. In het tweede seizoen brengen ze een bezoek aan het Hemeroscopium in Madrid. Een woning dat is ontworpen door het Spaanse architectenbureau Ensamble Studio en waar ze het brutalisme nieuw leven inblazen. De woning bestaat vrijwel volledig uit beton. 

The World's Most Extraordinary Homes is te zien op Netflix

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top