Overslaan en ga direct naar de inhoud

Qlocktwo over duurzaamheid en de filosofe achter de klok

Qlocktwo over duurzaamheid en de filosofe achter de klok

De tijd zonder cijfers, dat is het uitgangspunt van de ontwerpen van Qlocktwo. Toch is tijd wel degelijk een issue voor Marco Biegert en Andreas Funk van Qlocktwo.

It’s always now is een duidelijk statement op jullie website. Wat bedoelen jullie daarmee?
‘Het gaat er volgens ons om hoe tijd wordt ervaren. Tijd is een mysterie. Hoe meer grip je erop probeert te hebben, hoe sneller de tijd tussen je vingers door glipt. Daarom is het belangrijk om on het moment te leven. Dat lukt ons zelf ook niet altijd, maar we doen ons best en Qlocktwo helpt daarbij.’

Marco Biegert en Andreas Funk van Qlocktwo zijn jeugdvrienden.
Marco Biegert en Andreas Funk van Qlocktwo zijn jeugdvrienden.

Hoe passen jullie de filosofie toe als het gaat om duurzaamheid?
‘Juist het idee dat het gaat om het hier en nu is verankerd in onze bedrijfsfilosofie. Het is nooit te laat om iets goeds te doen als het gaat om duurzaamheid. De meeste grondstoffen komen uit de directe omgeving waardoor we niet alleen transportkosten besparen, maar ook de lokale werkgelegenheid steunen. Dat geldt ook voor onze verpakkingen, waarbij we plastic vermijden.’

Wat is jullie connectie met appels?
‘We zochten een duurzaam project dat we met Qlocktwo zouden kunnen ondersteunen. Van de burgemeester in onze woonplaats Schwäbisch Gmünd hoorden we dat de boomgaarden in onze regio horen bij de ecosystemen met de grootste biologische verscheidenheid en dat het voortbestaan daarvan wordt bedreigd. Daarom hebben we een deel van zo’n boomgaard geleased en er extra bomen geplant. Zo hopen we het ecosysteem en de biodiversiteit te kunnen versterken. Zoals alles in het leven, heeft dat tijd nodig. Maar zoals gezegd: het is nooit te laat om aan iets te beginnen.’

Kijk hier voor meer informatie over Qlocktwo.

Tekst: Mary Hessing

INSPIRATIE

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top