06 maart 2012

Sanitair kiezen

Laat u bij het maken van keuzes voor uw sanitair niet leiden door het aanbod. Volg juist uw persoonlijke voorkeuren.
Als er iets is wat we hebben geleerd van de jaren ’70, dan is het dat een avocado-groene badkuip snel gaat vervelen. Wees terughoudend met gekleurd sanitair, dus. Voor een rustgevend geheel is het aanbevelenswaardig om al uw sanitair uit één collectielijn te kiezen, ook het toilet (met fonteintje) dat zich elders in het huis bevindt. Zo creëert u samenhang.

Douchekeuze

Laat u tegelijkertijd niet teveel leiden door het productaanbod in zo’n collectie. Automatisch kiezen voor de aangeboden douchebak bijvoorbeeld is niet strikt noodzakelijk, een inloopdouche met douchegoot geeft u meer vrijheid om het formaat van uw douche te bepalen. Kies dan altijd voor een douchegoot met voldoende capaciteit, liever te groot dan te klein. Zo’n goot heeft namelijk een iets lagere stroomsnelheid dan het traditionele ‘putje’. Diverse producenten van sanitair bieden overigens ook ultralage douchebakken die u ‘verdiept’ inbouwt (dit kan betekenen dat de badkamervloer verhoogd moet worden).

Bad- of douchetype?

Ook een bad hoeft geen automatische keuze te zijn. Meer een douchetype? Gebruik de ruimte dan liever voor de meest riante – eventueel dubbele – douche. U geniet juist van lekker lang in een weldadig geurend bad liggen? Besteed dan extra aandacht aan formaat en vorm. Een bad met twee schuine zijden lijkt en is romantisch wanneer u samen baddert. Maar voor één persoon is het uitermate onhandig: u glijdt namelijk weg omdat u zich niet schrap kunt zetten.

Lastige badkamerkeuzes

Kijk bij een wastafel naar het type gebruiker dat u bent. Wilt u tandenborstel en zeep altijd onder handbereik, kies dan een wastafel met een brede rand rondom. Bent u iemand die van alles op het planchet stapelt, bedenk dan dat zo’n mooie glazen waskom kan beschadigen wanneer er van enige hoogte iets in valt.

Bidet, urinoir of toillet?

Wilt u een toilet in uw badkamer, overweeg dan het plaatsen van een wandje voor enige privacy. De optische ruimtelijkheid bewaart u door hierbij bijvoorbeeld te kiezen voor matglas, of voor een halfhoog betegeld wandje. Is er nog ruimte over, denk dan eens aan een bidet. Het is even wennen, maar daarna wilt u niet zonder. Beschikt u over een ruim bemeten separaat toilet? Kijk of er plaats is voor een urinoir tegen de wand. Nooit meer ruzie over de bril…

Lees ook over meubilair in uw badkamer, wellness in eigen huis, ruimte benutten in uw badkamer, douches en kranen en badkamerradiatoren.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

HEDEL
Prijs op aanvraag
1/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
3/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
4/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
5/6
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
AMSTERDAM
€ 800.000
3/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.