06 maart 2012

Talloze kranen & douches

Door het enorme aanbod aan douches en kranen kunt u door de bomen het bos amper nog zien. Hier een korte leidraad.
Thermostaatkranen zijn uitermate praktisch. Zeker wanneer u kinderen heeft zijn thermostaatkranen een verstandige keuze. Een onverwachte stroom kokendheet water behoort immers tot het verleden. Houdt u van nostalgische vormgeving, dan bent u in de praktijk toch vaak aangewezen op mengkranen. Het is niet anders.

Waar plaatst u uw kranen?

Denk goed na over de positie van kranen. Plaats de kraan van uw douche bijvoorbeeld tegen de zijwand. Zo wordt u niet nat wanneer u hem – met uw kleren nog aan – opendraait. Een kraan in het midden van het bad moet een uitloop hebben die lang genoeg is om niet op de badrand te spetteren, maar kort genoeg om blauwe plekken te vermijden. Een draaibare uitloop kan handig zijn.

Handdouches & regendouches

Onderschat niet de waarde van de ouwe, trouwe handdouche! Reuze handig om het bad – of uzelf – even na te spoelen, kinderharen te wassen enzovoorts. En overschat niet de waarde van de populaire regendouche. Zo’n waterval is een genot. Maar een regendouche is niet in hoogte verstelbaar, wat met name voor een gezin met kinderen onpraktisch kan zijn. Verder zult u er rekening mee moeten houden dat uw haren altijd nat worden (douchemuts!). En een regendouche komt pas goed tot zijn recht wanneer de waterdruk voldoende is. Die waterdruk kunt u eventueel ophogen met een hydrofoor. Maar laat wel nagaan of uw leidingen die druk aankunnen. Verder moet de grotere hoeveelheid water ook goed afgevoerd kunnen worden. Dit heeft dus invloed op bijvoorbeeld de grootte van de douchegoot.

Creatieve oplossingen voor de badkamer

U kunt ervoor kiezen om een vaste regendouche te plaatsen en tegen een zijwand van de doucheruimte bijvoorbeeld nog een losse handdouche. Met een driewegkraan schakelt u eenvoudig tussen beide douches. Als wastafelkraan wordt vaak gekozen voor een vrij standaard model met een lage, korte en vaste uitloop. Wilt u na het scheren even uw gezicht onder de kraan houden? Dat kan dan dus niet. Denk creatief. Het is niet verboden om een qua stijl goed passende keukenkraan op uw wastafel te monteren. Deze heeft meestal een hogere en draaibare uitloop.

Lees ook over meubilair in uw badkamer, wellness in eigen huis, ruimte benutten in uw badkamer, produktkeuzes maken voor uw badkamer en badkamerradiatoren.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
3/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
4/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.