06 januari 2013

Tips voor de badkamervloer

Tips voor de badkamervloer
De huidige trend in badkamers neigt naar grote tegels, of het nu om geglazuurde tegels of natuursteen gaat. Wat doen verschillende vormen en formaten met uw badkamer?

Grote tegels zijn niet alleen hygiënisch (minder voegen), maar geven ook een gevoel van ruimte. Want ook in de badkamer gaat de gouden regel op: pas in een kleine ruimte altijd grote formaten toe. ‘Klein in klein’ zorgt voor een propperig effect. Dat ruimtelijk effect wordt nog sterker wanneer u wanden en vloeren met dezelfde tegel en in dezelfde kleur afwerkt.

Soorten badkamertegels

Een rechthoekige tegel hoeft niet per se horizontaal verwerkt te worden, verticaal mag ook. En vierkante tegels hoeven niet recht boven/naast elkaar, in verspringend verband kan ook. Zelfs extreem grote platen natuursteen kunnen tegen de wand, maar dit dient onder andere vanwege het gewicht altijd door een specialist gedaan te worden. Wilt u bijzondere vormen, zoals een halfronde, betegelde douchewand, dan zijn kleine (glas)mozaiektegels juist een beter idee omdat deze zich daarbij makkelijker laten verwerken. Kies voor de vloer nooit een gladde tegel, of het nu om keramische tegels of natuursteen gaat. Het risico op uitglijden is te groot. Een al te diep reliëf is echter ook niet verstandig, hierin blijft water staan. Vanwege de porositeit zijn niet alle natuursteensoorten even geschikt voor de badkamer. Met name marmer en leisteen zijn vlek- en krasgevoelig en zullen absoluut geïmpregneerd moeten worden. Hou er bij leisteen – dat een laagjesstructuur heeft – rekening mee dat sommige soorten onder invloed van temperatuurverschillen (vloerverwarming!) kunnen kromtrekken of zelfs barsten.

Is uw badkamer goed geventileerd dan valt een houtvloer ook te overwegen. Met name in een klassieke of nostalgische badkamer staat een bad-op-pootjes prachtig op oude vloerdelen. Een grindvloer of gietvloer leent zich perfect voor een design badkamer. In Nederland zijn wij snel geneigd het bij tegels te houden, maar dat is dus niet per se nodig. In Engeland ziet u zelfs regelmatig vloerbedekking in de badkamer en behang op de wanden. Het is maar een idee…

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
1/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
3/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
4/6
GOES
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12 Castle

  • Zes INSPIRERENDE interieurs
  • Dossier: Het VROLIJKE thuisdiner
  • Dress your HOME
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

DOMBURG
€ 2.500.000
1/5
BERGEN NH
€ 1.825.000
2/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.