06 maart 2012

Fleur uw badkamer op!

Door accessoires slim in te zetten in uw badkamer kunt u stijl en smaak doorvoeren. Daarmee bereikt u net dat beetje extra.

Accessoires in de badkamer

Met accessoires zet u de toon in uw badkamer, ze zijn de kers op de taart. Met losse accessoires, zoals badhanddoeken, brengt u op een eenvoudige wijze kleuraccenten aan die u snel aan veranderende smaak aan kunt passen. Met vaste accessoires, zoals verlichting en spiegels, bepaalt en benadrukt u de stijl, van nostalgisch tot strak design. Overtuig u er bij de vaste accessoires wel van dat zij geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Met name bij verlichting luistert dit nauw. Er zijn speciale badkamerspiegels die verwarmd zijn en dus niet beslaan. Qua raambekleding kunt u in principe uw gang gaan, van shutters tot jaloezieën en (vouw)gordijnen, mits de ventilatie van uw badkamer goed op orde is. U wilt liever helemaal geen raambekleding? Met matglas of fraai gezandstraald glas in de kozijnen creëert u ook privacy.

Verlichting in de badkamer

Benader bij het kiezen van accessoires – of het nu om handdoeken of verlichting gaat – uw badkamer net zoals iedere andere kamer in uw huis. Zorg dat de basis in orde is, voordat u zich te buiten gaat aan leuke tandenborstelhouders. Bedenk van tevoren bijvoorbeeld een goed verlichtingsplan: basisverlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting is vooral functioneel, feitelijk de eerste lamp die u aandoet. Accentverlichting bestaat in uw badkamer uit goede extra verlichting bij de spiegel (heeft u alleen plafondspots dan staat u voor de spiegel al snel in uw eigen schaduw). Sfeerverlichting is er ‘voor de gezelligheid’. Vanwege de beperkte ruimte kunt u in uw badkamer de functies ‘basisverlichting’ en ‘sfeerverlichting’ simpel combineren door een lichtschakelaar met dimmer. Een ‘raster’ van plafondspots geeft overigens al snel een fraaier resultaat en een aangenamere verlichting dan een enkel plafondlichtpunt in het midden.

Veiligheid in de badkamer

Bij alle aspecten van de badkamerverlichting, dus inclusief de lichtschakelaar, moet u vanwege de vochtige omstandigheden rekening houden met de geschiktheid voor gebruik in ‘natte’ ruimtes. Voor wat betreft de plek van schakelaars en stopcontacten heeft u in een badkamer niet helemaal de vrije hand. Elektriciteit en water vormen immers een gevaarlijke combinatie. Uw installateur kan u hierover adviseren.

Lees ook over trends in de badkamer.

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
1/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
2/6
Kapellen
€ 3.650.000 k.k.
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
5/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.