14 februari 2012

Top 6 fouten in de badkamer

En tips om ze te vermijden!

Vermijd fouten in de badkamer
Badderen in een ruimte waar de schimmel op het plafond staat, is ieders nachtmerrie. Vaak is een slechte ventilatie de boosdoener. Of wat dacht u van lekkage of een gladde vloer? Fouten in de badkamer zijn snel gemaakt, maar ze zijn te voorkomen. Vermijd de volgende veelgemaakte fouten en maak van uw badkamer een ruimte waar u komt om te ontspannen!

Fout 1. Verkeerd geplaatste leidingen

U staat onder de douche, maar in plaats van een ferme straal uit de massagekop, loopt het water vooral langs de muren. Een typisch geval van een lekkage in de leiding. Als het eenmaal zover is, kunt u weinig meer doen dan een loodgieter vragen de leidingen te repareren. Misschien moet dan zelfs het tegelwerk vernietigd worden. Voorkomen is beter dan genezen. Houd er met een ontwerp voor de badkamer rekening mee dat de loodgieter gemakkelijk bij de leiding kan wanneer reparatie nodig is.

Fout 2. Een gladde vloer

Glimmende tegels en gepolijste vloeren zijn mooi. Ook in de badkamer. Maar of het heel handig is, valt te betwijfelen. Anti-slip vloeren kunnen ook mooi zijn en bovendien voorkomt u ongevallen. Houten vloeren zien er aantrekkelijk uit en zijn niet glad. Dit geldt ook voor kiezeltegels en ongeglazuurde tegels. Wilt u toch glimmende tegels in de badkamer? Zorg dan voor glanstegels voor de wand. Mooi en ongevaarlijk!

Fout 3. Slechte ventilatie

Schimmel, bladderend schilderwerk op meubels en condensvorming op spiegel en sanitair. Dat is het gevolg van een slechte ventilatie in de badkamer. In deze ruimte komt nu eenmaal veel vocht vrij. Met goede ventilatie kunt u condensvorming of erger nog schimmel voorkomen. U kunt uzelf gelukkig prijzen met een badkamerraam heeft. Zet deze open wanneer u de badkamer niet gebruikt, zodat de waterdamp zich altijd een weg naar buiten vindt. Heeft u geen raam, investeer dan in een ventilator met vertrager. Deze werken nog een aantal minuten door, wanneer u de badkamer verlaat.

Fout 4. Onvoldoende ruimte

Shampooflesjes, haarproducten, zeep en handdoeken. Waar laat u ze? Een wandkast kan een speciale look aan uw badkamer geven en tegelijk een oplossing zijn voor onvoldoende opbergmogelijkheden van badkamerproducten. Plaats bijvoorbeeld een stopcontact achter een kastdeurtje. Een badkamer vraagt een hoop van haar meubilair. Meubilair moet vochtbestendig, efficiënt en mooi zijn. Hier een aantal tips. en uw elektrische tandenborstel ligt uit het zicht.
Een badkamer vereist nogal wat ruimte rond de toilet, de wastafel en het bad. Zorg daarom dat er tenminste 60 centimeter speling is voor een kastdeurtje, zodat u deze gemakkelijk kunt openen. Installeer in een kleine badkamer bovenkasten met een spiegel of hang planken op over de lengte van de wand voor een optische vergroting van de ruimte. Uw parfumflesjes, shampooflesjes en decoratieve stukken hebben er nog nooit zo mooi bijgestaan.

Fout 5. Gebruik van verkeerde materialen

Waterbestendig materiaal doet wonderen voor de badkamer. Keramiek, mozaïek en porselein kunnen tegen condens. Ook natuurlijke stenen en hardhout met een aantal lagen blanke lak kunnen tegen een stootje. Om de materialen extra te beschermen is gebruik van waterdicht tegellijm van groot belang. Als de tegellijm niet waterdicht is kan het water tussen de voegen gaan zitten. Hierdoor kunnen zelfs waterbestendige tegels kraken, van de muur vallen of in het ergste geval lekkage veroorzaken.

Fout 6. Verkeerde verlichting

Van ontspannen in een ruimte met tl-buizen is nog niemand vrolijk geworden. Zowel natuurlijk als kunstmatig licht zijn essentieel voor een badkamerontwerp. Met de juiste verlichting op de juiste plaats creëert u een uitnodigende sfeer. Kies voor uw badkamer voor twee soorten verlichting die elkaar versterken: centrale verlichting en wandverlichting. Bij voorkeur dient de centrale verlichting gedimd te kunnen worden. Wanneer de wanden worden aangelicht geeft dit een ruimer beeld. Kiest u spotjes als wandverlichting, zorg dan dat deze weg te draaien zijn voor een optimale lichtbalans.

Neem alle regels in acht en u kunt onbezorgd ontspannen in uw eigen veilige badkamer!

Lees ook:

- Top 6 fouten in uw keuken
- Meubilair in de badkamer
- Badkamerradiatoren saai? Maak een statement!
- Talloze kranen en douches

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VOORBURG
€ 2.695.000 k.k.
1/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
2/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
3/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
4/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 1.495.000
1/5
OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
2/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag