28 januari 2014

Badkamerstijl 3: Romantisch

Klassiek en dromerig

Badkamerstijl 3: Romantisch. Klassiek en dromerig
Waan je in een landhuis in het zuiden van Frankrijk en je kunt de badkamer zo uittekenen. Natuursteen op de vloer, een groot bad op gouden pootjes, de geur van lavendel, grote stukken echte zeep en fluweelzachte handdoeken. Alhoewel een iets ander klimaat, ook in Nederland komt de stijl tot zijn recht.

Bekijk ook andere badkamerstijlen, zoals urban chic of eclectisch.

De stijl Romantisch

Een romantische stijl in een interieur kent haar oorsprong in de gelijknamige artistieke stroming in Europa aan het einde van de achtiende eeuw. In het interieur wordt de luchtige en poëtische stijl vertaalt door zachte romantische kleuren en verleidelijke stoffen toe te passen. Binnen de stijl, die ook in de badkamer mooi is, passen bloempatronen, behang, katoen, kantwerk, meubels van smeedijzer, kroonluchters, poederdozen en glazen parfumflessen.

Moodboard
Get the look

De romantische stijl is gemakkelijk toe te passen in de badkamer. Door wit of een zachte kleur als basis te gebruiken, creëer je rust in de ruimte. Ga je liever voor over-de-top klassiek? Kies dan voor een waterafstotend behang met romantische bloemenprint of met een drukke print met ornamenten. Een klassieke badkuip is een onmisbaar onderdeel van deze stijl in de badkamer. Voor de ramen hang je lichte gordijnen. Bij een neutrale kleur op de muren mag de stof gerust wat drukker zijn. Denk ook hier aan een bloemen- of ornamentenprint. Zijn de muren al wat drukker, kies dan voor een neutralere stof. Ook kantwerk kan hierbij goed werken, of juist robuustere en natuurlijke stoffen als katoen. Een kristallen kroonluchter, nieuw of vintage, is ook een geliefd object binnen deze stijl. Maak het geheel af door het toevoegen van badkameraccessoires in romantische stijl. Bij Zara Home vind je handdoeken die afgewerkt zijn met ronde biezen en kanten biezen. Verder zorgen bosjes lavendel voor veel sfeer. Gebruik voor een heerlijke geur in de badkamer de geurstokken van Dr. Vranjes uit Florence. Niet alleen de geuren, maar ook de flessen zijn een lust voor het oog. Meer van de geurkaarsen? Dan zijn de exemplaren van Diptyque aan te raden. De geur Figuier is al tijden groot favoriet op onze redactie. Op de badrand kies je voor stukken zeep met de bloemige geur Fleurissimo van Creed (via Skins Cosmetics). Met de bloemenprint een perfecte toevoeging aan je badkamer.

Bronnen

www.penhaglion.com
www.1stdibs.com
www.urbanoutfitters.com
www.diptyqueparis.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000 k.k.
1/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
2/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
3/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
4/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
3/5
AMSTERDAM
€ 800.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.