04 februari 2014

Badkamerstijl 4: Modern

Strakke lijnen

Badkamerstijl 4: Modern. Strakke lijnen
Een minimalistische inrichting, een strak lijnenspel en spannende combinaties van materiaal en kleur. Kies voor een modern ingerichte badkamer wanneer deze aspecten bij je persoonlijke stijl passen.

Bekijk meer badkamerstijlen.

Modern in de badkamer

Wanneer je van plan bent de badkamer onder handen te nemen is het belangrijk eerst een stijl te kiezen. Kies voor een inrichting die aansluit bij de rest van het interieur. Houd je van strakke lijnen en een minimalistische inrichting? Dan is een modern ingerichte badkamer de juiste keuze. Luxe, exclusiviteit en ruimtelijkheid horen bij deze stijl. Modern betekent overigens niet hetzelfde als ‘ongezellig’. Door te werken met steunkleuren die terugkomen in accessoires creëeer je eenheid in de ruimte. Verder geldt dat je door te spelen met materialen sfeer creëert. Een glad oppervlak kan extra mooi uitkomen naast een ruwer materiaal.

MoodboardBekijk meer badkamerstijlen.

Get the look

Bij een modern ingerichte badkamer is de basis het belangrijkst. Bij voorkeur schakel je een specialist in die kan helpen met de inrichting en materiaalkeuze. Bedenk bij welke kleuren en materialen je je prettig voelt en ga na of deze goed gedijen in een vochige omgeving. Voor de kranen en fontijnen kies je voor één lijn van één fabrikant. Dat zorgt voor eenheid. Hetzelfde geldt voor de badkamermeubels. Ideaal voor een moderne badkamer zijn vrijstaande, rechthoekige baden met afrondingen van binnen. Deze zijn comfortabel in het gebruik, maar hebben een strakke vormgeving. Verder zijn voor de inrichting praktische zaken belangrijk. Waar komen de handdoeken te liggen? En is er genoeg kastruimte om storende zaken in op te bergen? Een valkuil bij deze stijl is dat de ruimte mogelijk te onpersoonlijk wordt. Sfeer creëer je ook door persoonlijke items toe te voegen. Denk hierbij liever aan enkele grote gebaren dan aan talloze snuisterijen. Deze zorgen eerder voor ‘ruis’ dan dat ze iets toevoegen aan je zorgvuldig uitgekozen badkamer. Met bijvoorbeeld een mooie, grote plant – die goed gedijt bij vochtige ruimtes – zorg je voor een persoonlijk tintje. Ook kan je ervoor kiezen om kunst toe te voegen of zachte verlichting te werken.

Bronnen

www.rui-pereira.com
www.neutradesign.it
www.ex-t.com
www.mutina.it
www.agapedesign.it
www.byredo.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
1/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
2/6
ZEIST
Prijs op aanvraag
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
5/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.