10 februari 2014

Badkamerstijl 5: Hout

Into the woods

Hout in de badkamer
Ga je voor een natuurlijke look in de badkamer? Tegenwoordig kan dat eenvoudig en stijlvol met hout. Niet alleen het meubilair, maar ook het bad, vloer en accessoires bestaan in het materiaal. Let's go into the woods!
Bekijk meer badkamerstijlen.

Hout in de badkamer

Ben je een buitenmens? Houd je van een fikse boswandeling en ben je er niet vies van om met de hond te ravotten in de modder? Dan past de houten badkamer helemaal bij jou. Een tikkeltje stoer; ietwat rebels. Het materiaal hout komt steeds vaker voor in de badkamer. Natuurlijk zijn er spelregels wanneer het om hout in vochtige ruimtes gaat. Des te meer wanneer dit hout ook nog eens onbewerkt moet zijn (of lijken). Hardhout is rotvrij en solide. Daarom zijn bijvoorbeeld soorten als teak, merbau of jatoba geschikt. Doe wel je huiswerk, er is genoeg hardhout van de illegale kap afkomstig. Laat je goed adviseren en voor je het weet staat dat houten vrijstaande bad te shinen in het midden van de badkamer.

Moodboard
Get the look

Er zijn verschillende stijlen wanneer we het over hout in de badkamer hebben. Kortweg is de volgende driedeling te maken: De Finse look; de modern chic-look en de modern-comfort met houten details.
De Finse look kennen we allemaal. Denk aan de blankhouten cabine in de Finse sauna en trek deze stijl volledig door. Denk daarbij aan een grote blankenhouten tobbe als bad, houten ruggenschrobbers voor onder de douche en een dennengeur die de badkamer vult. Valkuil bij deze stijl is dat je doorslaat en de badkamer vanwege het volledig andere materiaalgebruik wegvalt bij de rest van het huis.
De modern chic-variant combineert hout met natuursteen en andere natuurlijke. Bij deze stijl is de ruimte niet afgedekt met talloze tegels, maar staat het hardhouten bad op een gietvloer. De design waskom wordt ondersteund door een robuust massief houten werkblad en de badmat is uitgevoerd in palissanderhout. Uit de ingebouwde boxen klinken de relaxte trompetklanken van Louis Armstrong.
Dan hebben we de moderne stijl met houten details. Denk hierbij aan een stijlvolle en praktische badkamer. Zonder uit de band te springen wordt de combinatie van tegels, hout en glas gemaakt. Door genoeg kastruimte te creëren blijven handdoeken en verzorgingsproducten uit het zicht. Sfeer creëer je door een badkamerplant met veel groen blad te plaatsen en te werken met witte of stenen accessoires. Een opgewekt muziekje en mogelijk een verborgen televisie horen bij deze stijl.
Bekijk meer badkamerstijlen.

Bronnen

www.alegna.ch
www.decor-walther.de
www.eandstile.net
www.urbanoutfitters.com
www.debijenkorf.nl
www.ex-t.com
www.figandyarrow.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
1/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
2/6
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
4/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

WARMOND
€ 1.425.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.