06 februari 2014

Badkamerstijl 6: Eco-look

Vol natuurlijke materialen

Voor een ecologische badkamer is wat meer denkwerk nodig
Het lijkt wel of waar je ook kijkt ecologische harmonie steeds belangrijker wordt. In de mode en in de keuken. In het interieur en in de badkamer. Denk na en ga ook voor eco. Comfortabel, dat wel!

Badkamer met eco-look

Wereldwijd bestaat meer en meer het verlangen om in ecologische harmonie met de natuur te leven. Het verlangen groeit om vervuiling te minimaliseren. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen, efficiënt om te gaan met bronnen en vervuiling te beperken is dit mogelijk. Ook in de badkamer is op dit veel te halen. Denk alleen al aan de hoeveelheid water die er verspild wordt. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de badkamer niet comfortabel is.

Moodboard
Get the look

Voor een ecologische badkamer is wat meer denkwerk nodig dan alleen maar die producten uit te kiezen die je mooi vindt. Het aanbod aan ecologische verantwoorde materialen zijn beperkter en vaak duurder. En grote kans dat de kraan waar je je ook op hebt laten vallen niet waterbesparend is. Laat je daarom goed voorlichten en doe goede research. Dan kom je bijvoorbeeld uit op het Fins ecologisch materiaal met de merknaam Durat, dat gerecyclede post-industriële kunststoffen bevat en 100% recyclebaar is. Van dit materiaal zijn wastafels en vrijstaande baden in tientallen kleuren en een chromen of rvs afwerking op de markt.
Een ander veel voorkomend ecologisch materiaal in de badkamer is tadelakt. Je kent het pleistermateriaal ongetwijfeld uit Marokko, waar men het al eeuwen gebruikt. Tadelakt is een geheel natuurlijk kalkproduct en kan heel sfeervol worden toegepast. Een minimalistisch ingerichte badkamer kan een heel persoonlijk en warme uistraling krijgen wanneer het natuurproduct toegepast wordt.
Voor de kranen is het verstandig te zoeken naar waterbesparende varianten. Hansgrohe heeft kranen en douches in zijn assortiment die tot zestig procent minder water verbruiken. Door onder andere gebruik te maken van lucht ontstaat een bruisende waterstraal, die qua comfort niet onder doet. Gevolg? Minder warmwatergebruik, dus een lager energiegebruik en minder CO2-uitstoot.
Bij deze eco-verantwoorde stijl horen ook verantwoorde verzorgingsproducten. Merken die ecologisch produceren zijn bijvoorbeeld Petal Fresh, Weleda en Dr. Hauschka. Om de stijl verder te ondersteunen zijn materialen als hout, sisal en bamboe geschikt. Een bananen- of palmboompje maken de eco-look helemaal af.

Bronnen

www.hansgrohe.nl
www.badenbaden.nl
www.tierrafino.nl
www.anthropologie.eu
www.pinterest.com
www.hay.dk
www.texturepainting.be
www.beterleven.net

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
1/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
2/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
3/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
4/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
5/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
4/5
OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag