24 maart 2014

Badkamerstijl 9: Dark romance

Chic zwart

Zwarte badkamer interieur en materialen
Wil je iets anders in de badkamer en houd je van een minimalistische stijl? Wit is verleden tijd; tegenwoordig gaan we voor stylish zwart!
Bekijk ook acht andere badkamerstijlen.

Zwart in de badkamer

Al jaren is wit in de badkamer veilig en tijdloos. Ga je voor een gewaagdere optie, dan is zwart een goed alternatief. Door zwart als basis te gebruiken, creëer je een chique en exclusieve sfeer. Natuurlijk kan het toepassen van veel zwart in de badkamer zorgen voor een donker geheel. Maar heeft de ruimte veel natuurlijke lichtinval, dan is het effect juist spannend. Een extra mooi effect creëer je door lichte elementen in de badkamer te plaatsen. Denk aan een spierwitte radiator, een lichtgekleurd ligbad, of andere meubels in een lichte kleur. De lichte tinten naast het donkere zwart zorgen voor een sterk contrast. Het effect is dat de lichte elementen echte eyecatchers worden.

Moodboard
Get the look

Hoe creëer je een mooie zwarte badkamer in eigen huis? Op zich is dit eenvoudig, je hoeft tenslotte maar een of twee kleuren te gebruiken. Toch komt de ene zwarte badkamer beter uit de verf dan de andere. Vaak komt dit doordat er niet goed genoeg is nagedacht over een aantal essentiële zaken. Zo is het belangrijk dat je verschillende tinten zwart uitzoekt die goed met elkaar combineren. Ga je voor tegels? De keuze voor de 'perfecte' zwarte tegel kan nog best lastig zijn. Denk goed na over matte of glanzende tegels, de afmeting van de tegel en de manier van leggen. Meerdere kleine tegels, als een mozaïek kunnen heel mooi zijn, maar hebben wel een optisch verkleinend effect.

Ruimtelijk effect

Dat het gebruik van zwart de badkamer kleiner doet lijken hoeft niet per definitie te betekenen dat het de badkamer kleiner doet lijken. Wel dien je je wel aan een aantal simpele regels te houden, die ervoor zorgen dat ruimtes optisch groter lijken. Ten eerste raden we aan om voor tegels met een grote oppervlakte te gaan. Door dit zowel op de vloer als tegen de wand te doen, lijkt de ruimte groter. Kleine tegels daarentegen hebben een optisch verkleinend effect. Door ook de vloertegels diagonaal te leggen lijkt de badkamer nog groter. Verder is het aan te raden voor een eenvoudig patroon te gaan en drukke patronen te vermijden. Een algemene stelregel voor het inrichten van interieur is het maken van grote gebaren. Kies liever voor één grote kast, dan voor twee kleinere. Verder is een goed lichtplan van essentieel belang. Juist in de badkamer speelt licht een belangrijke rol. Bij de spiegel heb je waarschijnlijk directer licht nodig, dan in de douche. Door te werken met verschillende lichtbronnen kun je de sfeer goed bepalen. Ten slotte is materiaalgebruik belangrijk. Glas en spiegels maken een ruimte groter en staan bovendien mooi in een badkamer.

Bronnen
www.kreoo.com
www.fantini.it
www.sanico.es
www.completetile.com
www.splinterworks.co.uk

Lees ook:
- De effecten van kleur op een ruimte

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
1/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
2/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
4/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
5/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.