03 juni 2015

Romantische badkuip

Tijdloos design

Romantische badkuip
De badkuip op pootjes; we zien hem nog regelmatig langskomen in de hedendaagse badkamer. De klassieke badkuip kent vele variaties en sluit aan bij verschillende interieurstijlen, zoals retro-chic, modern-klassiek en vintage.

Klassieke badkuipen zorgen voor een romantische, ontspannen sfeer. Net wat er nodig is in de badkamer. Ben jij gek op badderen en spendeer je wekelijks uren in de badkamer? Dan is een stijlvolle badkamer geen overbodige luxe. Deze badkuip straalt elegantie en comfort uit, door de sierlijke poten en ronde vormen. Hoewel de basis van deze badkuip altijd hetzelfde blijft, verschillen de kleuren en de poten. De klassieke variant heeft de pootjes aan de zijkant bevestigd, terwijl de poten bij de moderne variant vaak meer naar onderen zitten. Het type kraan heeft veel invloed op de stijl van de badkamer. Wil je een klassieke inrichting? Kies dan voor een sierlijke kraan. Wil je het bad juist in een moderne badkamer plaatsen, dan is een strakke kraan een betere optie.

Blikvanger

Qua kleur is alles mogelijk. Hoewel de meerderheid voor een ingetogen kleur kiest, kan een badkuip in een opvallende kleur juist goed dienen als blikvanger. Wees ook niet bang om de badkamer te decoreren. Hang een kunstwerk aan de muur, ga voor een kroonluchter, plaats een schouw in de badkamer of een grote klassieke spiegel die goed bij de stijl van het bad past. Tip: plaats een krukje naast het bad, zodat je hier je boek of een glas drinken op kwijt kunt. Meer tips voor een stijlvolle badkamer.

Inspiratie


Lees ook:
- Uitgelicht: Rotan fauteuil
- Uitgelicht: Geel in het interieur
- Uitgelicht: Boho chic in huis
- Uitgelicht: Tropische sferen

Beelden: tradewindsimports.com, onefinestay.com, goodhousekeeping.co.uk, buzzfeed.com, theperfectbath.com, houseandhome.com, theinspiredroom.net, missstilley.com, houseandgarden.co.uk, theblackworkshop.tumblr.com, domainehome.com, style-files.com, homedit.com, decordeprovence.blogspot.com, countryliving.com
Tekst en samenstelling: Jackie Oomen

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
1/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
2/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
3/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
5/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
AMSTERDAM
€ 800.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.