08 november 2013

Huizen op bruggen

4x op het randje

Op het randje: huis op brug gebouwd
Meestal worden huizen gebouwd op gunstige locaties. Zo werd er vroeger gekozen voor een mooi plekje aan de rivier of later een praktische plek in de stad. Toch zullen er altijd mensen zijn die de extremen opzoeken. Zoals de bewoners van deze huizen, die stuk voor stuk wonen op het randje van de afgrond!
Hoogtevrees moet u niet hebben als u vanuit uw slaapkamerraam het (metersdiepe) ravijn inkijkt. Met de volgende woningen slaan de architecten een brug tussen hoge bergen en modern wonen.

1. Bijzonder huis in de Canadese bergen

De architecten van MacKay-Lyons Sweetapple Architects gaven hun ontwerp in de Canadese bergen toepasselijk de naam The Bridge House. Het huis is gebouwd op een brug tussen twee rotsblokken en hangt boven een ravijn. Pluspunt: Een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving.

2. Wonen in een kloof van een ravijn

Te midden van 15 hectare grasland overbrugt een vrijstaande moderne woning een kloof van een ravijn. Het door Stanley Saitowitz ontworpen moderne huis in Californië doet nog het meest denken aan een blokkendoos, maar dan uitgevoerd in de modernste materialen en vele malen groter. Het huis telt twee verdiepingen en de woonruimte bevindt zich op de bovenste verdieping. De slaapkamers op de begane grond hebben aan één zijde doorlopende glazen wanden en kijken uit over een weid heuvelachtig wandelgebied.

3. Wonen boven een dal

Een woondroom. Een idyllische plek van , een kabbelend kreekje en ongerepte grond. Deze omgeving schreeuwt om bescherming van de natuur. De Australische architect Max Pritchard heeft hier een oplossing voor: een smalle brugachtige woning van de ene kant van de kreek naar de andere kant. In de winter verwamt de zon de zwarte betonnen vloeren en in de zomer geven plafondventilatoren voldoende verkoeling. De zwarte betonnen vloer, zonnecellen en zonnepanelen complimenteren het duurzame karakter van het huis.

4. Wonen in de Afrikaanse natuur

De Tafelberg, het Dennenbos, het centrum van Kaapstad, de haven en de Atlantische Oceaan. Dit is maar een greep uit de vergezichten vanuit het door Van Der Merwe Miszewski Architect ontworpen bridge house. Eén worden met de natuur. Dat is wat de architect voor ogen had bij het bedenken van het moderne concept. Hij heeft geprobeerd de woning onderdeel te maken van het landschap door met natuurlijke materialen als hout en natuursteen te werken. Door het gebruik van glazen wanden is de woning ruimtelijk en bij het krieken van de dag ziet u vanuit uw bed de wereld wakker worden.

Bronnen: www.homeincast.com,www.mlsarchitects.ca, www.saitowitz.com, www.maxpritchardarchitect.com.au, www.housesinteriors.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ZEIST
Prijs op aanvraag
1/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
2/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
3/6
GOES
Prijs op aanvraag
4/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
5/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

ZALK
€ 550.000
1/5
NIGTEVECHT
€ 1.050.000
2/5
BAARN
€ 895.000
3/5
DOKKUM
€ 795.000
4/5
LEENS
€ 650.000
5/5

Nieuw aanbod

Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
Kerkplein 5-5a
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag