12 februari 2013

Eco-vriendelijk huis

The Edgeland Residence

Eco-vriendelijk huis
Soms kom je van die huizen tegen, die je niet snel meer vergeet. De Edgeland Residence is zo'n huis. Het eco-vriendelijke huis ligt verscholen in het gras aan de oevers van de rivier de Colorado. Een in het oog springend en mooi ontwerp, dat ook nog een boodschap brengt.

American Pit House

Edgeland Residence is gelegen op een stuk land aan de rivier de Colorado. Het huis is een moderne interpretatie van één van de oudste huisverstingvormen Noord Amerika: The Native American Pit House. Oftewel een hol-achtige woning, waarin de inheemse bewoners van Amerika leefden in de oertijd. Herkenbaar voor het Pit House is dat het in een diepe kuil in de aarde werd gebouwd. Op deze manier werd de massa van de aarde gebruikt om gedurende het hele jaar een constante temperatuur in de woning te creëren.Ecologisch verwarmen

Net zoals de originele woning heeft de Edgeland Residence een nauwe relatie met de omgeving. De woning is gebouwd in een afgraving van ruim twee meter diep. De massa van de aarde zorgt voor een constant klimaat in de woning. In de zomer helpt de aarde de woning koel te houden, terwijl het in de winter juist de warmte vast houdt. Tevens is de woning is voorzien van een groen dak, dat twee voordelen heeft. Esthetisch gezien vormt de woning één geheel met de omgeving. Van een afstand zou je niet zeggen dat er een grote kuilwoning in deze rivierbedding ligt. Ten tweede heeft dit groene dak ook een isolerende werking, dat een belangrijke rol speelt in de temperatuurhuishouding van de woning. Een geavanceerd systeem combineert hydrolische verwarming met de isolerende werking van de aarde. In zijn geheel zorgt dit voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie.

Huis met een boodschap

De archicten van de Edgeland Residence geven met de bouw van de woning een weerwoord op het industriële verleden van de omgeving. Met het project willen zij de bewoners van de omgeving bewust maken van het afbrokkelen van het natuurlijke landschap en haar bronnen. De Edgeland Residence slaat een brug tussen de industrialisatie in de omgeving en de oorspronkelijk bewoning aan de rivierbedding.

Bron: Bercy Chen Studio LP

Lees ook:
- Gespot: Inspirerend eilandhuis
- Kerk omgetoverd tot woonhuis
- Bijzonder project: Woonkapel in Utrecht
- Op het randje: huis gebouwd op brug!
- Uitgelicht: Huizen met een geschiedenis (3)
- Uitgelicht: Huizen met een geschiedenis (2)
- Uitgelicht: Huizen met een geschiedenis (1)
-Wonen in de natuur

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
1/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
2/6
OSS
Prijs op aanvraag
3/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
4/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BAARN
€ 895.000
1/5
NIGTEVECHT
€ 1.050.000
2/5
LEENS
€ 650.000
3/5
ZALK
€ 550.000
4/5
DOKKUM
€ 795.000
5/5

Nieuw aanbod

Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
Kerkplein 5-5a
BIGGEKERKE
Prijs op aanvraag