12 februari 2013

Klein appartement?

Doe als de New Yorkers

Klein appartement in New York
Wie kiest voor een leven in de stad, kiest vaak voor de levendigheid, de stadsgezichten en de originele huizen die er te vinden zijn. Een mooi appartement of loft gevonden in het centrum, maar wel erg weinig ruimte? Doe zoals de New Yorkers doen!

Klein appartement inrichten

Veel bewoners van New York hebben te kampen met het weinig-ruimte probleem. Ze hebben een appartement in één van de indrukwekkendste steden ter wereld, maar nog geen 40 vierkante meter om op te wonen. Graham Hill, oprichter van de Amerikaanse website TreeHugger (met 'groene' nieuwtjes, oplossingen en productinformatie), wilde laten zien hoe klein wonen comfortabel en tevens ecologisch verantwoord kan zijn. Samen met zijn team zette hij zijn tanden in het project. Dit resulteerde in een functioneel, futuristisch appartement, dat ook nog ecologisch verantwoord is. Bekijk onderstaande filmpjes voor een indruk van het appartement.


Kijk ook binnen bij een jaren tachtig appartement in São Paulo, een zonnig designverblijf op Mallorca en het roze appartement van Karim Rashid.

Klein appartement inrichten

In bovenstaand filmpje is te zien hoe Hill er in slaagt om zes kamers te creëren in een ruimte van nog geen 40 vierkante meter. Dit doet hij door elke vierkante centimeter van het appartement een functionele bestemming toe te wijzen. Elk stukje ruimte wordt bruikbaar gemaakt, door simpelweg met één of meerdere wanden te schuiven. In een mum van tijd ontstaat er een nieuwe, functionele ruimte. Zo wordt een bed zonder al te veel moeite uit een ogenschijnlijk eenvoudige kast geklapt. En wordt de badkamer tevens gebruikt als een persoonlijke plek om bijvoorbeeld telefoongesprekken te voeren. Een uitklapbare tafel, waaraan vier personen kunnen plaatsnemen, kan in dit appartement nog verder worden uitgevouwen, zodat er ook twaalf mensen kunnen tafelen. Ook over de details is nagedacht: kruiden vinden we terug in magnetische potjes, die aan een wand in de keuken 'kleven'.

Met het project zien we dat leven in een klein appartement best comfortabel kan zijn. Zolang we er maar voor kiezen efficiënt en functioneel om te gaan met de beschikbare ruimte. Hill heeft hiermee zijn doel bereikt.

Bron: LifeEdited.com

Lees ook:
- Filmpje: kleinste huis ter wereld
- De effecten van kleur op een ruimte
- Hoe verbeter ik de akoestiek in huis?

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
1/6
VEERE
Prijs op aanvraag
2/6
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000 k.k.
3/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
4/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
5/6
AMSTELVEEN
€ 2.675.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/5
HEEMSTEDE
€ 1.249.000
2/5
SPRUNDEL
€ 989.000
3/5
BUSSUM
€ 1.750.000
4/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Turfstraat 36
SPRUNDEL
€ 989.000 k.k.
Hageveld
HEEMSTEDE
€ 1.249.000 k.k.
Domburgseweg 26
DOMBURG
Prijs op aanvraag